klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Op maar zo’n duizend autokilometers ligt de kleinste maar oh zo mooie Italiaanse provincie Valle d’Aosta verstopt tussen de hoogste Alpenpieken.
Omdat het bij de grens van Zwitserland en Frankrijk ligt heeft het een interessante mengcultuur. Men spreekt er Italiaans en in het algemeen ook Frans.
Welkom aan de zonnige kant van de Alpen!

Burchten, kastelen en overweldigende natuur

Van oudsher strategisch gelegen sinds de Romeinse tijd, telt Valle d’Aosta vele burchten, kastelen en forten. De meeste kunnen bezocht worden, zoals het Castello di Fénis dat niet zozeer een verdedigingswerk was, als wel bedoeld als prestigieus onderkomen. Na een geschiedenis van geleidelijk verval zoals zovele in onbruik geraakte kastelen kent het inmiddels een lange historie van restauratie en is inmiddels in oude glorie hersteld.

Van de kristalheldere watervallen zoals de Cascate di Lillaz, wat ook een prachtige route is om te hiken, tot de talloze verstilde meertjes in de dalen en hoog in de bergen kan er eindeloos genoten worden van de onbedorven en soms overweldigende natuur in Valle D’Aosta.

Sommige dorpen, zoals Chamois, zijn niet eens te bereiken per auto en kunnen uitsluitend te voet of per kabelbaan bezocht worden. Hoog op de ongenaakbare berghellingen zwerven de steenbokken rond en overal op hoger gelegen weides beperkt de ‘geluidsoverlast’ zich tot de roep van de Alpenmarmot, met hier en daar een setje koeienbellen of de kreet van een arend. Vlinders zijn er te over in de dalen in allerlei soorten en verlenen nog meer kleur aan de bloeiende Alpen-vegetatie.

Feest voor alle zintuigen

Het is een feest voor alle zintuigen om in deze schitterende natuur heerlijk te lunchen met uitzicht. De gerechten in Valle D’Aosta variëren van stevige lokale kost van ingrediënten zó van het omringende land zoals de beroemde Fontina kaas, vleeswaren en allerlei groenten en fruit, tot geraffineerde specialiteiten van bijvoorbeeld Chalet Etoile aan de voet van de Cervino/Matterhorn. Daar lachen de bijzondere gerechten je toe terwijl de top van deze machtige Alpenpiek vlakbij lijkt.

In Valle d’Aosta is van alles te ontdekken. Van een bezoek aan een in onbruik geraakte goudmijn diep in de berg, tot een wijnproeverij van wijn afkomstig van de hoogste wijngaard van Europa in Courmayeur.

Voor de die-hard renners is er op 2 en 3 september de ‘Collon Trek‘, een run langs een oude smokkelaarsroute die op grote hoogte van Italië naar Zwitserland voert.

Er is op elk niveau een enorme keus aan routes in alle moeilijkheidsgraden, zowel te voet als per (mountain)bike. Zoals een schitterende fietstocht langs het Lago di Place Moulin die goed te doen is voor vrijwel iedereen, tot uitdagende mountainbike trails die voeren over eeuwenoude muilezelpaden en door loopgraven uit de eerste wereldoorlog.


Reistips, verhalen en bijzonderheden over Val d’Aosta lees je hier

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer