Weergaloos wandelgebied in het grootste natuurpark van Zuid-Tirol

Door Edwin Hagenouw

De imposante waterval van Partschins (Partschinser Wasserfall) en het grootste hoogalpiene merenlandschap van Europa, de Spronser Seen, zijn slechts twee van de talloze indrukwekkende bestemmingen in dit weergaloze wandelgebied dat zich op een hoogte bevindt tussen de 400 en 2.500 meter. In het hart van het gebied rondom Meran ligt het natuurpark Texelgruppe, het grootste natuurpark van Zuid-Tirol.

Dwars door dit unieke natuurlandschap met de unieke flora en fauna kronkelt over een lengte van honderd kilometer de Meraner Höhenweg. Loof- en lariksbossen worden afgewisseld met hooggelegen heidevelden en alpenweiden, met ruige rotswanden, wilde beekjes, kristalheldere bergmeren en toppen met geweldige uitzichten.

Hartelijk, klein en bijzonder

Minder is meer. Hoeveel goeds deze gevleugelde woorden kunnen doen, dat ervaren gasten van Hotel Golserhof****Superior. Hartelijk, klein en bijzonder. Deze oase van genot in de wijnbergen van Meran heeft een helder doel: een geweldig verblijf tijdens een vakantie op het hoogste niveau.

De eigenaars Hiltrud Gufler en Patrick Mair zorgen in hun kleine viersterren-Superior Hotel in Dorf Tirol voor een onvergetelijke ervaring. Het vrijwel altijd aanwezige en hele grote voordeel van deze regio is de zon. Die schijnt hier gemiddeld maar liefst driehonderd dagen per jaar.

Pure ontspanning in de Italiaanse natuur.

Naast de exclusief en gezellig ingerichte kamers en het innovatieve wellness- en zwembadcomplex lokt in de Golserhof het nieuwe dakterras met een overweldigend 360-graden-uitzicht. Het wellnessaanbod is volledig gewijd aan holistisch welzijn met helende bad- en schoonheidsrituelen. Kies bijvoorbeeld voor een appel- of hooibehandeling of eeuwenoude tradities uit het Verre Oosten.

Paradijs voor wandelaars en fietsers

Het uitzicht vanaf de heuvels boven Meran is schitterend. Wandelaars, fietsers en liefhebbers van de natuur komen naar Hotel Golserhof om zichzelf te verwennen. Maar liefst zeshonderd kilometer aan wandelroutes en een paradijs voor fietsers liggen voor de deur. Je zweeft naar Meran, de stad aan de Passer, met de iconische stoeltjeslift.

Mountainbikes en e-bikes kun je huren in Golserhof. De Golserhof is de oprichter van golfclub Passeier-Meran en wie vijf dagen of langer blijft, mag met twintig procent korting golfen op de golfbanen Passeier en Lana.


Meer informatie vind je op www.golserhof.it/nl/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.