klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Piano del Praiet

Een reisverhaal van Tim de Vries

Twee dagen geleden publiceerde ik het artikel ‘hiken in prachtig Piemonte’ waarbij ik schreef over een hike bij Limone. Nu het vervolg van mijn ontdekkingen in dit geweldige stukje van Italië. Het grootste verschil was al direct te merken. Waarbij de hike de vorige keer bij het bekende en drukkere skioord Limone lag, kom je bij deze vijf uur durende hike geen skilift of dorpje tegen.

De hike Piano del Praiet ligt namelijk afgezonderd in de prachtige natuur van de Maritieme Alpen. Ook wel de Zee-Alpen genoemd die zich uitstreken van het grensgebied Italië en Frankrijk tot Monaco. Zie de kaart hieronder.

Kaart Maritieme Alpen. Afbeelding: Google Maps

Op naar Rifugio Soria Ellena

Vanaf het startpunt waar je parkeerplek genoeg hebt en zelfs een kleine camping aanwezig is, loop je zo het natuurgebied in richting rifugio Soria Ellena. Voor de liefhebbers van meerdaagse wandeltochten: je kan hier ook overnachten. Maar voor ons was het alleen de plek om de maag te vullen met polenta. Dat is een typische maaltijd uit het noorden van Italië en na een stevige wandeling een must have!

Riviertje langs het wandelpad. Foto: Tim de Vries

Prachtige flora en fauna!

De hike is als natuurliefhebber echt aan te raden. Het is een fantastische groene omgeving dat wordt afgewisseld door watervalletjes en mooie loofbomen. En niet te vergeten: de eeuwige sneeuw die als kers op de taart de omgeving nog wat mooier maakt. Naast de mooie natuur komt je tijdens de hike ook genoeg dieren tegen. Natuurlijk het vee van de boer die in het dal aanwezig is, maar ook veel marmotten en steenbokken die zich van dichtbij laten aanschouwen. En vergeet ook niet de mooie kleine dieren: van sprinkhanen tot felgekleurde vlinders. Er zijn er genoeg!

Steenbokken naast het wandelpad. Foto: Tim de Vries

Mountainbiken voor gevorderden

Met een klim van 600 hoogtemeters waarbij je alleen maar omhoog gaat over een pad met losse stenen is het een pittige hike en al helemaal voor de mountainbikers is dit behoorlijk zwaar. boven bij de rifugio kom je de fietsers dan ook uitgeteld en liggend tegen. Dan maar wat vaker stoppen onderweg en genieten van de omgeving.

Meerdere uitvalswegen

Splitsing diverse wandelingen. Foto: Tim de Vries

Zo’n vijftien minuten voor de rifugio kom je bij de splitsing waar je nog de keuze hebt om voor een paar uur door te hiken naar een ander dal. Daarnaast behoort deze kruizing bij de Via Alpina. Een trail die van het westen naar het oosten gaat door de Alpen en waarbij je alle 8 Alpenlanden passeert. Iets wat op mijn ’to do list’ staat en misschien ook wel op die van jou? Let me know!


Lees hier alle verhalen en artikelen over Italië


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer