Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Game of Thrones locaties in Kroatië

Een reisinspiratie van Edwin Hagenouw

Game of Thrones is zonder twijfel de meest populaire tv-serie van dit moment. Miljoenen fans over de hele wereld zijn al maanden aan het aftellen tot de start van het nieuwe seizoen. Wat veel van die fans niet weten is dat de serie is opgenomen op veel verschillende Europese landen, waaronder Noord-Ierland (Castle Black, The Iron Islands,The Stormlands, Winterfell), IJsland (North of the Wall), Malta (King’s Landing), Schotland (Doune Castle in Winterfell) en Marokko (Astapor).

Voel je even Jon Snow, Daenerys of Tyrion

Ook Kroatië vervult een belangrijke rol in de strijd tussen de koninkrijken in deze hitserie. Met de vakantie voor de deur, waarin veel landgenoten gaan genieten van de zon en de zee in deze steeds populairdere bestemming, is het misschien een idee om eens op te staan uit je strandbed en een aantal van de onderstaande locaties te bezoeken.

Dubrovnik (King’s Landing)

Hier wonen de koningen van Westeros. Deze monumentale stad wordt gekenmerkt door de dikke stenen muren die de stad omringen. Dubrovnik ligt op een schiereiland, ingebed tussen dramatische kliffen.

game of thrones
Image: Dubrovnik Tourism Board

Minceta Toren, Dubrovnik (House of the Undying)

Het mysterieuze House of the Undying is in werkelijkheid de Minceta Toren, gelegen langs de dikke muren van Dubrovnik.

Game of Thrones Kroatië
Credits: Brautovic / Dubrovnik Tourist Board

Fort Lovrijenac (The Red Keep, King’s Landing)

The Red Keep – het hart van King’s Landing – is eigenlijk, Fort Lovijenac, ligt buiten Dubrovnik op een 37 meter hoge rots. Boven de ingang van het fort staat een oude inscriptie met de tekst ‘Vrijheid is niet te koop voor al het goud in de wereld’. Hadden de Lannisters toch niet gelijk achteraf. De baai voor het fort was het toneel voor scenes gedurende the Battle of Blackwater.

Game of Thrones locations
Credits: I. Brautovic / Dubrovnik Tourist Board

Lokrum (Qarth)

Een paar honderd meter voor de kust van Dubrovnik ligt het groene eiland Lokrum, op slecht 10 varen vanuit de oude haven. Het fort is het hoogste punt van het eiland, met prachtige uitzichten over het beschermde natuurpark. In Game of Thrones heet het eiland Qarth, de plek waar de Mother of Dragons Daenerys hoofdzakelijk verbleef in seizoen 2.

Lokrum Kroatië
Lokrum (Qarth) voor de kust van Dubrovnik

Trsteno Arboretum

Will jij ook eens wandelen en wegdromen in de tuinen van King’s Garden, ga dan naar Trsteno Arboretum in Trsteno. Dit is een klein dorp aan de zee, 10 kilometer ten noorden van Dubrovnik.

trsteno arboretum
Wegdromen in Trsteno Arboretum

Klis Fortress

Het middeleeuwse Klis Fortress, met uitzicht over het dorpje Klis vlakbij Spilt, is een van de plekken waar Daenerys haar plannen smeedde om de macht terug te winnen.

Split Kroatië
In het spoor van Daenerys in Fort Klis

Krka National Park (landschappen in het westen)

Stap op de bus vanaf Split en bezoek dit natuurreservaat. Veel zul je herkennen, want de landschappen zijn het decor voor vele scenes in alle Seven Kingdoms.

Krka
De weldadige landschappen van de Seven Kingdoms

We zien graag de foto’s van jou op een van deze Game of Thrones locaties. Stuur ze ons maar in een reactie op dit artikel.

Lees hier alles over een ontspannen of sportieve vakantie naar Kroatië.

ARTIKELEN EN REISVERHALEN OVER KROATIË OP MOUNTAINREPORTERS.COM

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Reizen naar het Hoge Noorden

Ontdek deze zomer Het Hoge Noorden

Bezoek indrukwekkende fjorden en de Noordkaap. Spot walvissen, rendieren en beren. Ervaar de Middernachtzon. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven. Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer