Ook dit jaar kan er weer gestemd worden voor “Best destination of 2018” met dit jaar als een van de kanshebbers Hvar: een Kroatisch havenplaatsje op het eilandje, met een gezellige kade en een prachtige historische kern, gecombineerd met hippe loungebars en jetset. Mountainreporter Sandra bezocht het eilandje en meerde met een zeilschip aan in de gezellige haven van Hvar voor een unieke overnachting. Ze vertelt je alles over deze leuke bestemming en over eilandhoppen langs de Kroatische kust.

Een van de vele prachtige haventjes langs de kust in Kroatie

het unieke Hvar is in de race voor “best destination of 2018”

Kroatië en watersport

Kroatië bestaat uit vele eilanden, haventjes, en langgerekte kuststroken. Dus er is bijna geen betere plek waar je zo geweldig kunt genieten van watersport als daar. Je vindt er prachtige heldere baaien, afgewisseld met groene natuur, historische stadjes, mediterrane sfeer, met op bijna iedere plek wel een haven(tje).

Eilandhoppen per houten zeilschip

Ik zeilde een week door Kroatië een houten zeilboot van de reisorganisatie ID Riva langs de Dalmatische kust: Zadar, Trogir, Split, Bol / Brac en eilandje Hvar. Een geweldige reis. ID Riva biedt verschillende zeil-cruises aan, variërend van per houten zeilschip eilandhoppen waarbij je aan boord kunt relaxen tot aan luxere schepen en een soort jacht, waarbij je iedere keer weer een ander haventje aandoet. Ben je liever aan de wal iets actiever dan kan je kijken naar een fiets of wandelcruise, waarbij je elke dag 40 tot 50 kilometer op de wal kunt wandelen of fietsen.

eilandhoppen per houten zeilschip langs de prachtigste plekken van kroatië

Het zeilen is een geweldige ervaring: de bemanning brengt je overal naartoe. Overdag kan je even overboord springen voor een duik in een van de heldere baaien en meer je aan bij geweldige steden als Zadar en Split. De kapitein en bemanning verzorgen je vol overgave. Ze vangen verse vis die ‘s  avonds op je bord ligt. Slapen doe je aan boord in een van de hutten. Deze zijn redelijk basic, maar erg leuk! Geen files op de weg, geen drukke autobanen, alleen maar die knetterblauwe zee en een heerlijk briesje. Deze houten schepen zijn niet luxe, maar de ervaring is des te meer de moeite waard!

ID riva tours, kroatie, houten zeilschip
fotocredits: IDRiva tours, een van de houten zeilschepen uit de vloot van ID Riva, een touroperator voor o.a. Kroatië

Tip: Kies voor de variant: Actief / Relax. Deze combinatie is geweldig als je niet elke dag wilt fietsen of lopen, maar een leuke mix wilt hebben van zwemmen, recreatieve fietstochtjes, stadsrondleidingen, korte wandelingen en als hoogtepunt een kajak-safari met picknick. Voor meer info over ID Riva’s cruises: Blue Cruise, combinatie actief en relax.

We meren aan in het trendy haventje van historisch Hvar waar we die avond een festival op de kade meemaken

Aanmeren in de haven van Hvar

Hvar is het langste eiland van de Adriatische zee en heeft tevens een van de 60 haventjes die langs de Kroatische kust te vinden zijn. De stad heeft een sfeervolle haven, oude stadsmuren met een prachtige kathedraal (Stephan Kathedraal), oude pleinen, steegjes en het oudste theater van Europa. In de gezellige straatjes vindt je galerietjes en kleine kunst(nijverheid) shopjes.

hip trendy hvar
hip en trendy Hvar met de vele loungebars en mooie design hotels

De jetset heeft Hvar ook weten te vinden… royalty’s en beroemdheden zijn hier jaarlijks te vinden.

Uitgaan in hip en trendy Hvar

Hvar is trendy en hip en wordt soms met Ibiza vergeleken, maar het is er lang zo druk nog niet. Bovendien heeft Hvar naast al het hippe ook echt iets meer te bieden: de oude en historische stad eromheen. Deze unieke sfeer heeft er voor gezorgd dat ook de jetset en royalty’s hier vakantie komen vieren. Bovendien kan je vanuit Split met een snelle boot naar Hvar varen in minder dan een uur waardoor veel jongeren het uitgaansleven en de strandjes ook weten te vinden.

Feesten kan op de kade in een van de trendy beachclubs of net iets daarbuiten bij de ruïne op de berg in een discotheek of bij Hula Hula. Na het stappen worden hier “after beach parties” gegeven op een van de vele strandjes of eilandjes om Hvar heen.

Pakleni eilanden
De Pakleni eilanden : een paradijsje van mooie stranden ! Hier kan je vanaf Hvar naar toe

Hvar zelf heeft veel kiezelstrand, maar daar is een perfecte oplossing voor: vanuit de haven neem je een van de vele motorboten die je overzetten naar Pakleni Otoci (Pakleni eilanden) waar je tientallen mooie strandjes voor het kiezen hebt.

Meer lezen op mountainreporters over eilandhoppen van onze reporter Karin: je vindt het op: Eilandhoppen in Kroatië. 

Dus:  komende zomer is het Kroatische Hvar the place to be en zien deze mooie plek wellicht terug op de lijst van Destination 2018. Hou het in de gaten!


Lees hier alle artikelen over Kroatië


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in