Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Kroatië het meest populair voor Nederlanders

Door Edwin Hagenouw | Bron: SEMrush

Afgelopen jaar waren Maartje en ik nog in Kroatië om na te zomeren in september. We waren in de regio Zadar zo ongeveer de enige Nederlanders in die dagen. Voor ons is dat altijd een groot voordeel, want het liefst vermijden we zoveel mogelijk vakantie vierende landgenoten tijdens onze reizen. Bijzonder verbaasd was ik dan toen ik zojuist in mijn mailbox las dat Kroatië het meest populaire vakantieland is voor Nederlanders.

Kroatié
Plitvička Jezera National Park in Kroatië. Foto: Edwin Hagenouw

Online marketingplatform SEMrush ontdekte dat Nederlanders het meest geïnteresseerd zijn in een vakantie naar Kroatië deze zomer. Over de periode januari tot en met mei 2019 werd er gemiddeld ruim 11.000 keer per maand gezocht naar de ‘vakantie Kroatië’ op Google. Vlak achter Kroatië kwam Mallorca (9.260), gevolgd door Turkije (8.660) en Bali (8.520). Kroatië profiteert van een enorme populariteit doordat de opnamen van de hitserie Game of Thrones er plaatsvonden. Mensen bezoeken het land op de diversie opnamelocaties te bezoeken. Dit heeft recent nog geleid tot het limiteren van het aantal cruiseschepen dat de historische stad Dubrovnik aan mocht doen.

 Populaire zoektermen

SEMrush heeft dit onderzoek uitgevoerd door de top 100 bestemmingen wereldwijd te combineren met populaire zoektermen als ‘tickets’, ‘vliegtickets’ en ‘vakantie’. Vervolgens zijn de Google resultaten op een rijtje gezet en bleek dat Kroatië de lijst aanvoerde in combinatie met de zoekterm vakantie. Hoogste score in combinatie met ‘reizen’ is Amerika met gemiddeld 1640 zoekopdrachten per maand. Hoogste score met ‘vliegtickets’ is Bali (988).

Opvallende fluctuaties

De resultaten zijn gemeten over de eerste vijf maanden van dit jaar. Binnen deze periode zien we opvallende fluctuaties. Zo is Mallorca vooral populair in januari met 12.000 zoekopdrachten. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door senioren die in het voorjaar nog even de zon op willen zoeken.

In Kroatië vind je een perfecte mix van natuur en cultuur en een lekker klimaat. Foto: Edwin Hagenouw

Kroatië is dan weer populair in mei met ruim 12.000 zoekopdrachten. Het gaat bij deze zoekopdrachten om het vinden van een bestemming voor de zomer.


Lees hier alle reisinspiratie op Mountainreporters


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer