Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Kroatië het meest populair voor Nederlanders

Door Edwin Hagenouw | Bron: SEMrush

Afgelopen jaar waren Maartje en ik nog in Kroatië om na te zomeren in september. We waren in de regio Zadar zo ongeveer de enige Nederlanders in die dagen. Voor ons is dat altijd een groot voordeel, want het liefst vermijden we zoveel mogelijk vakantie vierende landgenoten tijdens onze reizen. Bijzonder verbaasd was ik dan toen ik zojuist in mijn mailbox las dat Kroatië het meest populaire vakantieland is voor Nederlanders.

Kroatié
Plitvička Jezera National Park in Kroatië. Foto: Edwin Hagenouw

Online marketingplatform SEMrush ontdekte dat Nederlanders het meest geïnteresseerd zijn in een vakantie naar Kroatië deze zomer. Over de periode januari tot en met mei 2019 werd er gemiddeld ruim 11.000 keer per maand gezocht naar de ‘vakantie Kroatië’ op Google. Vlak achter Kroatië kwam Mallorca (9.260), gevolgd door Turkije (8.660) en Bali (8.520). Kroatië profiteert van een enorme populariteit doordat de opnamen van de hitserie Game of Thrones er plaatsvonden. Mensen bezoeken het land op de diversie opnamelocaties te bezoeken. Dit heeft recent nog geleid tot het limiteren van het aantal cruiseschepen dat de historische stad Dubrovnik aan mocht doen.

 Populaire zoektermen

SEMrush heeft dit onderzoek uitgevoerd door de top 100 bestemmingen wereldwijd te combineren met populaire zoektermen als ‘tickets’, ‘vliegtickets’ en ‘vakantie’. Vervolgens zijn de Google resultaten op een rijtje gezet en bleek dat Kroatië de lijst aanvoerde in combinatie met de zoekterm vakantie. Hoogste score in combinatie met ‘reizen’ is Amerika met gemiddeld 1640 zoekopdrachten per maand. Hoogste score met ‘vliegtickets’ is Bali (988).

Opvallende fluctuaties

De resultaten zijn gemeten over de eerste vijf maanden van dit jaar. Binnen deze periode zien we opvallende fluctuaties. Zo is Mallorca vooral populair in januari met 12.000 zoekopdrachten. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door senioren die in het voorjaar nog even de zon op willen zoeken.

In Kroatië vind je een perfecte mix van natuur en cultuur en een lekker klimaat. Foto: Edwin Hagenouw

Kroatië is dan weer populair in mei met ruim 12.000 zoekopdrachten. Het gaat bij deze zoekopdrachten om het vinden van een bestemming voor de zomer.


Lees hier alle reisinspiratie op Mountainreporters


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer