Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Kronplatz is Italië op z’n mooist

Door Karin Nijhof

Er is zoveel te vertellen over Kronplatz! Dat het er niet saai is, staat voorop. Het Plateau dat boven op de 2270 meter hoge berg ligt wordt omgeven door de Dolomieten. Het is zo ongelofelijk mooi dat je dit gebied niet mag overslaan.

Bovenop het plateau is de geschiedenis van de bergsport te vinden, in het museum MMM Corones. Het is zeker een bezoekje waard. Daarnaast heeft de grote bronzen klok ook een betekenis. In dit artikel lees je meer over de betekenis van de klok, het museum en de culinaire specialiteiten van Kronplatz.

Italiaanse keuken

Italië blijft daarnaast mijn favoriete land vanwege de culinaire specialiteiten. De bekende Kaiserschmarrn van Oostenrijk maken plaats voor een echte Italiaanse pizza of pasta in de lunchpauze. Ook de schnaps worden vervangen door heerlijke limoncello. Kronplatz heeft veel verschillende eetgelegenheden op de piste. Een aanrader is het kleine maar gezellige eet-tentje Utia-da-Ju waar ze de lekkerste verse pizza’s hebben in combinatie met fijne muziek op de achtergrond.

Après-ski

De après-ski in Kronplatz is het enige puntje waar nog wat aangedaan kan worden. De beste Après-ski in dit gebied vind je in de K1 in Bruneck. Het voordeel is dat je al in het dalstation zit en dus niet met een drankje teveel de piste af hoeft. De après-ski is er wel maar niet zo uitbundig als in Oostenrijk.

Activiteiten

MMM Corones: Hoogste museum van Zuid-Tirol op 2275 meter. MMM staat voor: Messner Mountain Museum. Het museum is ontworpen door Zaha Hadid. Reinhold Messner bouwde zijn laatste museum op het hoogteplateau van Kronplatz. Reinhold Messner is een grootheid in de wereld van bergbeklimmen. Hij is de eerste persoon ooit die alle bergen hoger dan 8000 meter beklom. In totaal heeft hij 6 musea opgericht om mensen kennis te laten maken met bergen en Alpinisme. De vormgeving van het gebouw is uniek. Het museum is van beton en bevindt zich voornamelijk ondergronds in de berg, verdeeld over drie verdiepingen. Het panoramaterras heeft een 240 graden view over de Dolomieten.

Hij is de eerste persoon ooit die alle bergen hoger dan 8000 meter beklom

In het museum wordt de geschiedenis en de ontwikkeling van het bergbeklimmen zichtbaar gemaakt met behulp van illustraties en voorwerpen. Er zijn zelfs voorwerpen die vroeger gebruikt werden uit het jaartal 1870. Indrukwekkend om te zien en te beseffen dat bergbeklimmers vroeger materialen gebruikten die nu absoluut niet door de veiligheidstesten zouden doorkomen. Je ziet hoe de klimuitrustingen zijn veranderd in de afgelopen 250 jaar en welke tragedies van s ’werelds beroemdste bergen er zijn geweest. Het museum is een aanrader voor iedereen die van de bergsport houdt.

Bron: travelvalley.nl

Concordia 2000

Bovenop de 2270 meter van Kronplatz is een enorme bronzen klok te vinden. Deze klok luidt elke dag om 12.00. De Concordia 2000 oftewel de bronzen klok, is opgericht ter herdenking van het 25 jarig bestaan van Kronplatz. Hij wordt de Vredesklok genoemd. Behalve op het middaguur luidt de klok ook als ergens op de wereld een oorlog wordt beindigd en als in een land de doodstraf wordt afgeschaft.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer