Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Super League Triathlon komt in oktober terug naar Malta

Door Edwin Hagenouw

De Super League Triathlon (SLT) keert in 2019 terug naar Malta voor een Championship Series evenement, groter en beter dan ooit tevoren. Na Super League Jersey, op 28-29 september, organiseert het mediterrane eiland op zaterdag 19 en zondag 20 oktober de tweede SLT van het seizoen 2019/2020. Aan het triatlonweekend vol actie doen grote namen uit de sport mee, waaronder Jonny Brownlee en Katie Zaferes.

Toeschouwers genieten een weekend lang van de topprestaties van professionele triatleten. Daarnaast zijn er een Youth and Junior races, Age Group (AG) Aquathlons, Regatta’s, Fun Runs, Corporate Team Enduro races en allerlei spannende activiteiten in de Fanzone.

Inschrijven voor de AG Aquathlon en Fun Run kan nu vanaf €10.

Triathlon groeit in populariteit

SLT is opnieuw een samenwerking aangegaan met de Malta Tourism Authority (MTA) om een groots evenement neer te zetten, zowel voor sporters als voor fans. Konrad Mizzi, minister van Toerisme van Malta, zei: “Na het succes van vorig jaar zijn we verheugd om de Super League van dit seizoen opnieuw te ondersteunen.

De triatlon en SLT groeien in populariteit en wij vinden het fantastisch dat de beste atleten ter wereld naar Malta komen. Het is een mooie aanvulling op een jaar vol evenementen, die verschillende merken en artiesten van wereldklasse naar het eiland hebben gebracht.”

Sociaal belangrijk

De staatssecretaris voor Jongeren, Sport en Vrijwilligersorganisaties Clifton Grima stelde: “De aanwezigheid van wereldberoemde sporters in Malta toont aan dat sport niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook sociaal belangrijk is. Ons land heeft alle ingrediënten om zulke grootse evenementen te organiseren, zoals goede accommodatie, het hele jaar door lekker weer, ultramoderne faciliteiten en een fantastische sfeer.”

Zware beproeving

Zaterdag is een ware beproeving van het uithoudingsvermogen van alle racers. De Junior en Youth Eduros bijten het spits af op Dag 1, gevolgd door de Corporate Team Enduro. De Enduro Heats met de professionele mannen en vrouwen vinden ’s middags plaats (swim-bike-run x 2).

De atleten worden opgesplitst in twee verschillende groepen, A en B. De top acht atleten uit deze twee groepen kwalificeren zich automatisch voor de Equalizer Race (een tijdrit, gevolgd door swim-bike-run x 2 met achtervolgingsstart) op Dag 2. De twee snelste atleten in heats gaan door naar de finaledag voor de top 20 atleten.

Groter en beter

Michael D’hulst, CEO en medeoprichter van SLT, zei: “De Super League is verheugd om in 2019 terug te keren naar Malta voor onze Championschip Series. We zullen groter en beter zijn dan ooit. We focussen niet alleen op onze fantastische professionals, maar willen ook onze atleten van de Age Group en toeschouwers een verbeterde ervaring bieden.

Samen met de Fun Runs, Aquathlons en allerlei evenementen voor deelnemers van alle niveaus zetten we een geweldig evenement neer, waarbij de beste triatleten ter wereld met elkaar strijden in een prachtige omgeving.”

Kijk op www.superleaguetriathlon.com voor meer informatie over Super League Malta en de andere SLT-evenementen.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer