Wordt Kotor in Montenegro de beste bestemming van 2019?

Door Edwin Hagenouw

De stad Kotor in Montenegro ontving eerder deze maand een nominatie voor de verkiezing van “European Best Destination 2019”. Ook afgelopen jaar behaalde deze Zuid-Europese stad al een uitstekend resultaat. Deze competitie wordt uitgevoerd door European Best Destinations – EBD. Deze organisatie is gevestigd in Brussel en is opgericht om cultuur en toerisme in Europa te promoten. In samenwerking met meer dan 300 deelnemende toerismebureaus bevorderen we een beter begrip van de rijkdom, diversiteit en kwaliteit van Europese bestemmingen. EBD is, voor het zesde jaar op rij, de meest bezochte website gewijd aan het toerisme in Europa.

Een labyrinth aan straatjes kenmerken de stad Kotor

De verkiezing

Voor de titel van de Europese Best Bestemming in 2019, concurreert Kotor met Brussel, Boedapest, Malaga, Bratislava, Wenen, Poznan, Braga, Berlijn, Genève, Londen, Metz, Monte-Isola, Riga, Parijs, Dinant, Florence, Cavtat , Sainte-Maxime en Athene. In 2018 behaalde Kotor al een respectable twaalfde plaats, met meer stemmen dan Parijs, Wenen en Amsterdam.

Wroclaw veroverde afgelopen jaar de eerste plaats. De nominatie is het resultaat van hard werken en voortdurende communicatie van de toeristische organisatie van Kotor. Het is de enige Montenegrijnse stad op deze lijst. Stemmen kan nog van 15 januari tot 15 februari 2018 via vote.ebdest.in.

Eigen ervaringen met Kotor

In de zomer van 2018 had ik het geluk om samen met met zoon een week te verblijven in de stad Kotor. In overleg met het toeristenbureau van de stad hadden we een mooi outdoorprogramma samengesteld om onze lezers te laten zien dat Kotor meer is dan een klassieke stad in een prachtige baai. In deze week maakten we lange wandelingen door de bergen en hadden adembenemende uitzichten over de enige fjord van Zuid-Europa.

We beklommen de eerste via ferrata van Montenegro en gingen kajakken in de baai. Ook zeilden we in een storm op een kleine catamaran en verkenden we met een enorm zeiljacht de baai en voeren we langs kleine historisch eilandjes voor het prachtige stadje Perast. Op onze mountainbikes maakten we vele kilometers op wegen die voor de meeste toeristen onbereikbaar blijven. Kortom, deze bestemming biedt veel voor de actieve en sportieve reiziger. Meer informatie kun je vinden op kotor.travel/en

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

2 Reactie op “Is Kotor in Montenegro de beste bestemming van 2019?”

 • Edwin Hagenouw
  Edwin Hagenouw
  20 januari 2019 at 10:37

  Hi Christa, het klopt van die hikes, ze zijn geweldig en het mooiste is dat ze zo lekker rustig zijn. Op onze eerste dag hiken – met een gids – zijn we in uren lopen geen enkele andere hiker tegengekomen.
  Over die springende slangen kan ik je niets vertellen. Wij waren er begin augustus en hebben geen enkele slang gezien.
  Misschien heeft een van onze andere lezers daar ervaring mee. Je zou de vraag kunnen stellen onder dit artikel op onze Facebookpagina.

 • Christa
  19 januari 2019 at 19:31

  Vraag, ik heb vele mooie hikes daar gezien. Wij zijn ons gaan inlezen en nu blijkt het dat er gruwelijk veel slangen zijn. Van dodelijk tot bijtende, springende slangen. Hoe was jullie ervaring hiermee? Want wij zijn daar echt op afgeknapt.
  Zo zonde want het is er volgens mij prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer