Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Wordt Kotor in Montenegro de beste bestemming van 2019?

Door Edwin Hagenouw

De stad Kotor in Montenegro ontving eerder deze maand een nominatie voor de verkiezing van “European Best Destination 2019”. Ook afgelopen jaar behaalde deze Zuid-Europese stad al een uitstekend resultaat. Deze competitie wordt uitgevoerd door European Best Destinations – EBD. Deze organisatie is gevestigd in Brussel en is opgericht om cultuur en toerisme in Europa te promoten. In samenwerking met meer dan 300 deelnemende toerismebureaus bevorderen we een beter begrip van de rijkdom, diversiteit en kwaliteit van Europese bestemmingen. EBD is, voor het zesde jaar op rij, de meest bezochte website gewijd aan het toerisme in Europa.

Een labyrinth aan straatjes kenmerken de stad Kotor

De verkiezing

Voor de titel van de Europese Best Bestemming in 2019, concurreert Kotor met Brussel, Boedapest, Malaga, Bratislava, Wenen, Poznan, Braga, Berlijn, Genève, Londen, Metz, Monte-Isola, Riga, Parijs, Dinant, Florence, Cavtat , Sainte-Maxime en Athene. In 2018 behaalde Kotor al een respectable twaalfde plaats, met meer stemmen dan Parijs, Wenen en Amsterdam.

Wroclaw veroverde afgelopen jaar de eerste plaats. De nominatie is het resultaat van hard werken en voortdurende communicatie van de toeristische organisatie van Kotor. Het is de enige Montenegrijnse stad op deze lijst. Stemmen kan nog van 15 januari tot 15 februari 2018 via vote.ebdest.in.

Eigen ervaringen met Kotor

In de zomer van 2018 had ik het geluk om samen met met zoon een week te verblijven in de stad Kotor. In overleg met het toeristenbureau van de stad hadden we een mooi outdoorprogramma samengesteld om onze lezers te laten zien dat Kotor meer is dan een klassieke stad in een prachtige baai. In deze week maakten we lange wandelingen door de bergen en hadden adembenemende uitzichten over de enige fjord van Zuid-Europa.

We beklommen de eerste via ferrata van Montenegro en gingen kajakken in de baai. Ook zeilden we in een storm op een kleine catamaran en verkenden we met een enorm zeiljacht de baai en voeren we langs kleine historisch eilandjes voor het prachtige stadje Perast. Op onze mountainbikes maakten we vele kilometers op wegen die voor de meeste toeristen onbereikbaar blijven. Kortom, deze bestemming biedt veel voor de actieve en sportieve reiziger. Meer informatie kun je vinden op kotor.travel/en

2 Reactie op “Is Kotor in Montenegro de beste bestemming van 2019?”

 • Edwin Hagenouw
  Edwin Hagenouw
  20 januari 2019 at 10:37

  Hi Christa, het klopt van die hikes, ze zijn geweldig en het mooiste is dat ze zo lekker rustig zijn. Op onze eerste dag hiken – met een gids – zijn we in uren lopen geen enkele andere hiker tegengekomen.
  Over die springende slangen kan ik je niets vertellen. Wij waren er begin augustus en hebben geen enkele slang gezien.
  Misschien heeft een van onze andere lezers daar ervaring mee. Je zou de vraag kunnen stellen onder dit artikel op onze Facebookpagina.

 • Christa
  19 januari 2019 at 19:31

  Vraag, ik heb vele mooie hikes daar gezien. Wij zijn ons gaan inlezen en nu blijkt het dat er gruwelijk veel slangen zijn. Van dodelijk tot bijtende, springende slangen. Hoe was jullie ervaring hiermee? Want wij zijn daar echt op afgeknapt.
  Zo zonde want het is er volgens mij prachtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer