Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Wordt Kotor in Montenegro de beste bestemming van 2019?

Door Edwin Hagenouw

De stad Kotor in Montenegro ontving eerder deze maand een nominatie voor de verkiezing van “European Best Destination 2019”. Ook afgelopen jaar behaalde deze Zuid-Europese stad al een uitstekend resultaat. Deze competitie wordt uitgevoerd door European Best Destinations – EBD. Deze organisatie is gevestigd in Brussel en is opgericht om cultuur en toerisme in Europa te promoten. In samenwerking met meer dan 300 deelnemende toerismebureaus bevorderen we een beter begrip van de rijkdom, diversiteit en kwaliteit van Europese bestemmingen. EBD is, voor het zesde jaar op rij, de meest bezochte website gewijd aan het toerisme in Europa.

Een labyrinth aan straatjes kenmerken de stad Kotor

De verkiezing

Voor de titel van de Europese Best Bestemming in 2019, concurreert Kotor met Brussel, Boedapest, Malaga, Bratislava, Wenen, Poznan, Braga, Berlijn, Genève, Londen, Metz, Monte-Isola, Riga, Parijs, Dinant, Florence, Cavtat , Sainte-Maxime en Athene. In 2018 behaalde Kotor al een respectable twaalfde plaats, met meer stemmen dan Parijs, Wenen en Amsterdam.

Wroclaw veroverde afgelopen jaar de eerste plaats. De nominatie is het resultaat van hard werken en voortdurende communicatie van de toeristische organisatie van Kotor. Het is de enige Montenegrijnse stad op deze lijst. Stemmen kan nog van 15 januari tot 15 februari 2018 via vote.ebdest.in.

Eigen ervaringen met Kotor

In de zomer van 2018 had ik het geluk om samen met met zoon een week te verblijven in de stad Kotor. In overleg met het toeristenbureau van de stad hadden we een mooi outdoorprogramma samengesteld om onze lezers te laten zien dat Kotor meer is dan een klassieke stad in een prachtige baai. In deze week maakten we lange wandelingen door de bergen en hadden adembenemende uitzichten over de enige fjord van Zuid-Europa.

We beklommen de eerste via ferrata van Montenegro en gingen kajakken in de baai. Ook zeilden we in een storm op een kleine catamaran en verkenden we met een enorm zeiljacht de baai en voeren we langs kleine historisch eilandjes voor het prachtige stadje Perast. Op onze mountainbikes maakten we vele kilometers op wegen die voor de meeste toeristen onbereikbaar blijven. Kortom, deze bestemming biedt veel voor de actieve en sportieve reiziger. Meer informatie kun je vinden op kotor.travel/en

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

2 Reactie op “Is Kotor in Montenegro de beste bestemming van 2019?”

 • Edwin Hagenouw
  Edwin Hagenouw
  20 januari 2019 at 10:37

  Hi Christa, het klopt van die hikes, ze zijn geweldig en het mooiste is dat ze zo lekker rustig zijn. Op onze eerste dag hiken – met een gids – zijn we in uren lopen geen enkele andere hiker tegengekomen.
  Over die springende slangen kan ik je niets vertellen. Wij waren er begin augustus en hebben geen enkele slang gezien.
  Misschien heeft een van onze andere lezers daar ervaring mee. Je zou de vraag kunnen stellen onder dit artikel op onze Facebookpagina.

 • Christa
  19 januari 2019 at 19:31

  Vraag, ik heb vele mooie hikes daar gezien. Wij zijn ons gaan inlezen en nu blijkt het dat er gruwelijk veel slangen zijn. Van dodelijk tot bijtende, springende slangen. Hoe was jullie ervaring hiermee? Want wij zijn daar echt op afgeknapt.
  Zo zonde want het is er volgens mij prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer