ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Covao dos Conchos in Portugal

Een reiservaring van Tessa Kramer

Tussen Lissabon en Porto, maar dan in het oosten van het land ligt het Serra Estrela National Park. Hier vind je onder andere de hoogste berg van vasteland Portugal, maar bijvoorbeeld ook een zoutwinningsveld. Deze is overigens ook zeker de moeite waard om te bezoeken).

Zoutwinning Serra da Estrela National Park
Zoutwinning Serra da Estrela National Park ©Foto: Tessa Kramer

Daarnaast is deze regio ook uitstekend geschikt voor mooie hikes. Wij vonden de perfecte bergwandeling, de hike naar de Covao dos Conchos. Het startpunt vind je bij de dam in het park ,waar je ook je auto kunt parkeren. Hoewel het die dag 45+ graden was hield niets ons tegen. Gepakt met zonnebrand crème en liters water gingen we op pad.

Uitzicht op het Stuwmeer Serra da Estrela ©Foto: Tessa Kramer

Een hike van twaalf kilometer

De hike begint dus bij de dam en ook die is zeker de moeite waard om even op te lopen en daar te genieten van het uitzicht over het meer. Het is dan ook niet gek dat we hier een paar toeristische winkeltjes vinden, dit blijkt een trekpleister, ook voor niet-actievelingen.  De Covao dos Conchos hike is echter heel wat minder bekend. En daardoor juist wel erg leuk! Het is een eenvoudige bergwandeling van zo’n 12 kilometer, 6 kilometer heen en 6 kilometer weer terug.

Ik raad je aan deze wandeling op een wat minder warme dag te doen, want schaduwplekken langs de route zijn er vrijwel niet

Waterval in het meer

Na ongeveer een uurtje lopen, op een normaal tempo, bereik je de Covao dos Conchos. Het is even zoeken aan het eind, maar dan wordt je ook beloond met uitzicht op de ‘waterval in een meer’, de Covao dos Conchos. Een onwerkelijk mooi schouwspel. Zoiets had ik nooit eerder gezien.

Covao dos Conchos
Covao dos Conchos. Foto: Tessa Kramer
Covao dos Conchos
Waterval in het meer. Foto: Tessa Kramer

In het meertje kan je vervolgens even de voeten laten afkoelen, relaxen en wat eten en drinken voordat je terugkeert naar het beginpunt. Deze wandeling is echt een aanrader als je in de buurt bent. Zowel de tocht als het eindpunt zijn enorm de moeite waard.


Lees hier meer verhalen over outdoor in Portugal


Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.