Advertentie

Wist jij dat het hoogste uitzicht punt van Europa te vinden is op een prachtig Portugees eiland?

De Cabo Girão is de op één na grootste zeeklif ter wereld en is met z’n 580 meter hoog de hoogste klif van Europa. Het is een populair uitzichtpunt. Hier kun je genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht vanaf een platform met glazen bodem, zoals je deze ook boven de Grand Canyon vindt. Weet jij al welk eiland wij bedoelen?

cabo girao madeira
Cabo girao

We hebben het over de de Cabo Girao – op het schitterende Madeira! Dagelijks komen hier honderden toeristen naar toe.

Cabo Girao… een waanzinnig mooi uitzicht vanaf het glazen platform

Een kabelbaan naar de klip

Aan de voet van de klip ligt (gek genoeg) een strook land met keurig bewerkte akkers,  Fajãs do Cabo Girão genaamd. Vroeger was dit stuk land alleen maar te bereiken per boot, maar sinds augustus 2003 is er een kabelbaan zodat ook de boeren veel makkelijker toegang hebben.

cabo girao
uitzicht vanaf de Cabo

Voor Mario Pardo was dit platform bezoeken niet spectaculair genoeg. Hij sprong met z’n motor er vanaf

Leuk weetje: dit is tevens een populaire plek voor paragliding en BASE-jumping. Onlangs maakte Mário Pardo een sprong met z’n motor vanaf dit punt!

Mario pardo motor jump
Mario Pardo die met z’n motor van de Cabo afspringt !

Een tweede prachtige plek op Madiera is de Lagoa das 25 fontes …

De Levada van de 25 bronnen

Madeira staat bekend om de ongekend mooie natuur. Wil je een bijzondere wandelroute op Madeira die thuishoort in de top 10 van mooie plekjes op Madeira, dan moet je zeker naar de plaats Rabacal. Vanaf deze plaats loop je naar beneden richting de Risco waterval en kun je een prachtige trail volgen waaronder de PR6. Deze bewegwijzerde route gaat langs deze waterval en noemen ze ook wel de Levada van de 25 bronnen (de Lagoa das 25 fontes).

25 bronnen
Prachtig madeira

Bij de waterval klettert het water langs een wand van ca. 100 meter naar beneden. Het eindpunt van de wandeling is de 25 fontes, een natte indrukwekkende plek waar je de stroompjes en watervalletjes in een meertje ziet vallen.

De Levada van de 25 fonteinen is genoemd naar de watervallen die langs de berg Marsh (Paul da serra) naar beneden lopen. Deze route is al erg oud. Vanaf 1835 is men begonnen met de bouw van deze levada, waardoor grote stukken land in de Calheta regio van Noord naar Zuid voorzien konden worden van water.

Een levada is een aquaduct, dat als een irrigatie kanaal gebruikt wordt. We schreven hier al eerder over op mountainreporters: wandelen langs levada’s

En zoek je een leuke combinatie met stille stranden? Dan combineer je Madeira met het kleine “zusje” het eiland Porto Santo


Lees hier alle artikelen over Portugal


 

 

 

2 REACTIES

  1. Wat is jullie definitie van een klif precies? Want er zijn toch echt meerdere kliffen (in Ierland en Noorwegen) die de 580m ontstijgen…

    • Hai vincent;
      het zijn er velen; dat klopt! We noemen er 5 waar we zelf persoonlijk geweest zijn. Dat bepaalde in dit artikel welke we uitkozen. fijne dag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.