Geweldig aanbod voor reisschrijvers en influencers: Digital Nomad Village op Madeira

Door Edwin Hagenouw | 22 januari 2021

Toen vorig jaar legioenen kantoormedewerkers vanuit huis naar hun werk werden gestuurd, werd een nieuwe generatie Digital Nomads geboren. Reislustige schrijvers, fotografen en influencers brachten hun langgekoesterde wens in vervulling en verlieten de lage landen. Reizend en verblijvend in het buitenland creëerden ze een nieuw leven. De perfecte combinatie voor iedereen die van avontuur en afwisseling houdt.

Landen over de hele wereld speelden hierop in door visumprogramma’s voor lang verblijf te lanceren die speciaal zijn ontworpen voor buitenlandse werkers. Portugal tilt dit naar een hoger niveau. De Portugese archipel Madeira creëert een Digital Nomad Village.

Digital Nomads Madeira is een project dat plaats biedt aan maximaal honderd buitenlandse werknemers in de stad Ponta do Sol, waar slechts 8.200 inwoners wonen.

Fase 1

Fase één van het project start op 1 februari en duurt tot en met 30 juni 2021. Deelnemers krijgen een gratis werkruimte met een bureau en stoel, toegang tot een Slack-community en gratis internet van 8:00 tot 22:00 uur dagelijks in het John dos Passos Cultureel Centrum in het dorp. Ook worden er evenementen en activiteiten georganiseerd voor de digitale nomaden. Dit is om de verbinding tussen deelnemers en de lokale gemeenschap zullen vergemakkelijken.

Het project is een gezamenlijke inspanning van de regionale regering van Madeira, Startup Madeira en digital nomad Gonçalo Hall. Het doel is om de lokale gemeenschap te helpen profiteren van de impact die een dergelijk initiatief zal hebben. Als alles goed gaat in fase één, volgt een tweede project op Madeira en op diverse andere natuurlijke plekken in Portugal.

Wil je werken in Digital Nomad Village dan moet je ten minste een maand in Ponta do Sol blijven. Bezoek de website van Digital Nomads Madeira voor meer informatie.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer