Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Hiken bij Lagoa de Fogo op de Azoren

Door de Mountainreporters redactie

Lagoa de Fogo (Het Meer van Vuur) is een prachtig kratermeer op het hoofdeiland Sao Miguel. Mountainreporter Sandra bezocht deze waanzinnig mooie plek en laat je zien waarom je dit absoluut gezien wil hebben tijdens een reis naar de Azoren.

Hiken rondom Lagoa de Fogo zou op iedere hikers bucketlist moeten staan

Volgens de Huffington Post zou een hike rondom dit meer op iedere hikers-bucketlist moeten staan, dus dat is nogal wat! Op zich is de hike geen hele zware en dus redelijk toegankelijk. Er zijn een paar kortere versies naar de rand van het meer, maar wij bedoelen de gehele wandeling van circa twaalf kilometer. Een normale tot goede conditie is voldoende en je doet er ongeveer drie à vier uur over. Het is wel belangrijk dat je genoeg eten en drinken meeneemt want het is een verlaten plek waar niets te koop is.

vuurmeer, azoren, sao miguel , hiken
Lagoa de fogo
Lago de Fogo, hiken
Lagoa de Fogo. Eigen foto Sandra de Moor

De juiste wandelroutes vinden

Wij vonden een goede website en bijpassende app: Walk me Azores. Als je deze app voor je reis alvast download kun je gemakkelijk allerlei routes vinden. De wandeling rondom Lagoa do Fogo vind je onder: All Trails en kies daarna voor Praia – Lagoa de Fogo.

Je kunt de route downloaden om deze later ook zonder wifi te kunnen gebruiken als je eenmaal daar bent.

Wat maakt Lagoa de Fogo zo bijzonder

De natuur op de prachtige Azoren laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Wat maakt het ene meer mooier dan de andere…  Wat bij dit meer opvalt is het groene uiterlijk rondom het meer. De naam Vuurmeer is ontstaan na de uitbarsting van een vulkaan. Als gevolg daarvan is de krater ontstaan met enorm vruchtbare grond rondom het meer.

lagoa de fogo, vuurmeer
De vele strandjes en inhammen rondom het meer. Eigen foto Sandra de Moor

Er is een uitzichtpunt op een van de kraterranden met een prachtig zicht over het meer met z’n inhammen en groene flanken. Hou wel rekening dat je op de Azoren zowat per uur ander weer kunt treffen en soms treft je de krater in een dik wolkenpak. Ons advies is dan ook: vraag een local aan welke kant van het eiland je deze dag het beste kunt gaan hiken of rondtoeren want het kan zelfs per kant van het eiland nog grote verschillen opleveren.

Combineer je trip met een bezoek aan Caldeira Velha

Caldeira Velha azoren sao miguel
De bron met het bassin van de waterval Caldeira Velha . eigen foto Sandra de Moor

Caldeira Velha is een natuurreservaat vlakbij Ribeira Grande op Sao Miguel met een warme waterval. Hier vindt je midden in een soort woud warmwaterbronnen met overal nog bubbelende beekjes en stoom door de warmte die van de waterval komt.

Je komt er door een korte wandeling te nemen door een woud-achtig natuurgebied met varens, bomen en slingerplanten. Het is bijna alsof je in Costa Rica rondwandelt, zo groen en vruchtbaar is het! Uiteindelijk kom je aan bij een waterbassin waar de waterval in uitkomt. Het water is hier heerlijk warm, dus neem je zwemkleding mee!

Caldeira Velha bronnen
De omgeving van de warmwaterbron bij Caldeira Velha doet aan als een vruchtbaar oerwoud met varens en slingerplanten. Eigen foto Sandra de Moor
hotsprings caldeira velha, geothermische bronnen waterval
Zwemmen in de warme bron van Caldeira Velha , photocredits: visitazores.com

Na Caldeira Velha kun je even doorrijden naar Ribeira Grande voor een korte stop in dit vriendelijke stadje.


Lees hier meer over de Azoren


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.