ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

De Algarve: Het hele jaar door outdoor

Door Marloes van Pareren

Terwijl de winter zich definitief heeft gemeld en ons zomerse kleurtje zich heeft teruggetrokken tot een bleek wit tintje, begint menig Nederlander zich alweer te verheugen op de volgende zomer. De zon, de warmte op je huid, naar buiten zonder dikke jassen. Heb jij dit gevoel ook? Ik wel! Vandaar dat ik namens Mountainreporters volgende week vertrek richting de Portugese Algarve. Zon, zee, strand: Here I come!

Algarve
Azuurblauwe zee en witte stranden. Photo by Pixabay.com

Bij de Algarve denk je waarschijnlijk aan overbevolkte stranden en roodverbrande Engelsen toeristen. Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik deze reis voorbij zag komen. Dit uiterst zuidelijke district van Portugal staat bekend om de witte stranden en azuurblauwe zee, een echte toeristenmagneet. Het laatste wat er in mij opkwam was dat dit wel eens een perfecte ontsnapping zou kunnen betekenen aan de gure wind die er door ons landje waait.

Algarve
Vuurtoren bij Sagres – Photo by: pixabay.com

Met temperaturen rond de 18°C, van zowel de lucht als het zeewater, is de vroege winter de ideale tijd om lekker actief op pad te gaan. De hordes toeristen zijn weer huiswaarts getrokken en de rust wedergekeerd. Natuurlijk zijn er de befaamde stranden, duizenden eilandjes en heldere, kalme zee. Perfect voor allerlei soorten watersport. Maar wat te denken van een achterland met wandel-en fietspaden. Slingerend door de bergen met hier en daar een pittoreske dorpje waar de inwoners nog in harmonie met de natuur leven.

Algarve
Een achterland ban bergen. Photo by: peakpx.com
Algarve
Doorspekt met kleine dorpjes. Photo by: pixabay.com

Je begrijpt dat dit mijn interesse bij het horen van deze informatie wel gewekt was. En zo is het dus gekomen dat ik, terwijl de regen tegen mijn slaapkamerraam slaat, mijn reistas aan het inpakken ben met zomerse kleding, wandelschoenen en een zonnebril. Kom maar op met de zonne-vitamines! En “stay tuned” voor mijn verslag van deze reis.

algarve
Portugese zomer-vitamines aan de Algarve

Ook geïnteresseerd geworden? Kijk dan eens op onderstaande websites voor meer informatie:Visit Portugal enVisit Algarve

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.