Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Algarve: Het hele jaar door outdoor

Door Marloes van Pareren

Terwijl de winter zich definitief heeft gemeld en ons zomerse kleurtje zich heeft teruggetrokken tot een bleek wit tintje, begint menig Nederlander zich alweer te verheugen op de volgende zomer. De zon, de warmte op je huid, naar buiten zonder dikke jassen. Heb jij dit gevoel ook? Ik wel! Vandaar dat ik namens Mountainreporters volgende week vertrek richting de Portugese Algarve. Zon, zee, strand: Here I come!

Algarve
Azuurblauwe zee en witte stranden. Photo by Pixabay.com

Bij de Algarve denk je waarschijnlijk aan overbevolkte stranden en roodverbrande Engelsen toeristen. Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik deze reis voorbij zag komen. Dit uiterst zuidelijke district van Portugal staat bekend om de witte stranden en azuurblauwe zee, een echte toeristenmagneet. Het laatste wat er in mij opkwam was dat dit wel eens een perfecte ontsnapping zou kunnen betekenen aan de gure wind die er door ons landje waait.

Algarve
Vuurtoren bij Sagres – Photo by: pixabay.com

Met temperaturen rond de 18°C, van zowel de lucht als het zeewater, is de vroege winter de ideale tijd om lekker actief op pad te gaan. De hordes toeristen zijn weer huiswaarts getrokken en de rust wedergekeerd. Natuurlijk zijn er de befaamde stranden, duizenden eilandjes en heldere, kalme zee. Perfect voor allerlei soorten watersport. Maar wat te denken van een achterland met wandel-en fietspaden. Slingerend door de bergen met hier en daar een pittoreske dorpje waar de inwoners nog in harmonie met de natuur leven.

Algarve
Een achterland ban bergen. Photo by: peakpx.com
Algarve
Doorspekt met kleine dorpjes. Photo by: pixabay.com

Je begrijpt dat dit mijn interesse bij het horen van deze informatie wel gewekt was. En zo is het dus gekomen dat ik, terwijl de regen tegen mijn slaapkamerraam slaat, mijn reistas aan het inpakken ben met zomerse kleding, wandelschoenen en een zonnebril. Kom maar op met de zonne-vitamines! En “stay tuned” voor mijn verslag van deze reis.

algarve
Portugese zomer-vitamines aan de Algarve

Ook geïnteresseerd geworden? Kijk dan eens op onderstaande websites voor meer informatie:Visit Portugal enVisit Algarve

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer