ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

In Andalusië ligt de nog vrij onbekende provincie Almería. Hier krijg je nog echt de kans om je de Spaanse cultuur eigen te maken. Geen overvolle stranden, geen stappende jongeren en geen overwinteraars dus ook geen Hollandse kroegen..

Kortom, laat je onderdompelen in het echte Spaanse leven

Zin om te mountainbiken of hiken?

Bij Cabo de Gata, een onherbergzaam natuurpark kun je je helemaal uitleven. Het is het droogste punt van Europa en een erg ruig gebied. Houd er dus rekening mee dat de temperatuur hier erg hoog kan oplopen. Verder kun je vanuit San José ook de prachtige kust ontdekken van Almería. Hier nog heerlijk rustige stranden in baaien gelegen met indrukwekkende rotsen omgeven. In het achterland van San José kun je ook nog vele andere activiteiten ondernemen zoals kanoën, paardrijden, hiken en fietsen.

Almeria
Volop hike mogelijkheden

Filmgeschiedenis opsnuiven

Ongeveer 30 kilometer ten noorden van de stad Almería ligt de woestijn van Tabernas. Deze woestijn heeft in wel honderden Western films als decor gediend. De dorpjes die daar destijds gebouwd zijn speciaal voor de films, staan er nog steeds en kun je dus ook bewonderen.

Almeria
Decors zijn nog steeds te bewonderen

Jamón Serrano

In het berggebied Las Alpujarras ligt het hoogst gelegen dorp van Spanje. Het heet Trevélez en ligt op een hoogte van 1140 meter. Hier krijgen ze het voor elkaar om de heerlijkste ham te drogen. Dit komt door de frisse lucht en lage vochtigheid op deze plek. De lekkerste Jamón Serrano komt dan ook hier vandaan!

Almeria
Welkom in Trevelez!

Het is een plek met sympathieke inwoners

Al met al dus zeker de moeite waard om deze nog redelijk onontdekte “parel” te gaan bewonderen. Het is een plek waar je kennis kunt maken met de sympathieke inwoners die respect hebben voor de natuur en waar men met volle teugen geniet van het leven. Een plek naar mijn hart!


Lees alle artikelen over Spanje


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.