Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Bizarre boetes voor verkeersovertredingen in Spanje

Door Karin Nijhof

Dat er in Nederland torenhoge verkeersboetes uitdelen voor verkeersovertredingen is algemeen bekend. Echter las ik onlangs een artikel over boetes voor verkeersovertredingen in Spanje. Je mag daar bijvoorbeeld tijdens het autorijden niks op je hoofd hebben wat je oren bedekt. Dus geen hoed of koptelefoon. Ga jij binnenkort naar Spanje of huur je daar een auto, lees dan dit artikel even goed door. Het kan je een hoop geld besparen.

Blote voeten, naaldhakken en slippers

Het ultieme vakantiegevoel? Voor mij is dat de hele dag op slippers rondlopen als ik geniet van een strandvakantie. Al vind ik slippers niet het ideale “schoeisel” om mee te rijden. Daarom trek ik mijn slippers vaak uit tijdens het autorijden. Ik bedien de pedalen dan met blote voeten. Maar vanaf heden is het oppassen geblazen. In Spanje wordt dit namelijk gezien als een verkeersovertreding en kan het je een boete opleveren van tachtig euro. Voor dit bedrag kun je dus een een heleboel slippers voor kopen. Of toch maar een paar nieuwe schoenen…..

Lange rit?

Een lange rit voor de boeg? Gedurende rit ga je steeds minder lekker zitten. Net als veel bijrijders leg ik dan mijn voeten op het dashboard neer. In Spanje bestraffen ze deze actie en hier hebben ze dan in mijn ogen ook wel een logische verklaring voor. Tijdens een ongeluk kan de airbag uitklappen waardoor je lelijk gewond kan raken.

Roken?

Voor alle rokers onder ons kun je voor het weggooien van een sigaret een boete van vierhonderd euro krijgen. De kans op bosbranden wordt groter door het weggooien van een brandende sigaret. Dat willen we niet op ons geweten hebben…

Zoenen onder het autorijden?

Opmerkelijk is de boete voor het zoenen onder het autorijden. De Spanjaarden vinden dit bijna net zo gevaarlijk als dronken rondrijden en daarom kan dit je een boete opleveren van tachtig euro. Hou je handen ook maar thuis. Op handtastelijkheid staat ook een boete.

Geen airco?

Bij zomerse temperaturen wordt het al snel warm in de auto. De meeste mensen zetten dan al snel de airco aan. Maar wat als je geen airco hebt? Mannen trekken dan al snel hun shirt uit. Maar ook dit is in Spanje verboden als je in de auto zit. Niet eens omdat het voor teveel afleiding zorgt, maar wel omdat de kans op verwondingen tijdens een ongeluk groter wordt. Ook een arm uit het raam steken levert een boete van tachtig euro op.

Meer regels

Bovengenoemde overtredingen zijn niet de enige verkeersovertredingen waar je een boete voor kan krijgen. Alle overtredingen die beboet kunnen worden staan in het Reglamento General de Circulacion.

Conclusie

Er staan dus een aantal opmerkelijke boetes voor het maken van verkeersovertredingen in Spanje. Wellicht zullen wij in Nederland en ook in andere landen boetes kunnen krijgen op overtredingen waarvan wij niet weten dat het een overtreding is. Meestal controleert de verkeerspolitie op drank, drugs en autopapieren en zullen zij niet snel boetes uitdelen voor bovenstaande. Echter mag de politie wel bekeuringen uitdelen voor bovenstaande of vergelijkbare overtredingen waardoor er gevaarlijke situaties (kunnen) ontstaan. Heb jij een “vreemde” boete gekregen in het buitenland? Laat het ons dan weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer