Op het eiland Tenerife vallen vooral de meest afgelegen gebieden op in het landschap. Favoriete bestemming van vele bezoekers zijn de natuurlijke zwembaden en zwemvijvers. Deze baden, die zijn ontstaan door oude lavastromen of erosie en de invloed van de oceaan, hebben een geschiedenis van duizenden jaren en zijn uniek gelegen tussen de zee en de rotsen. Hier kun je genieten van het kristalheldere water en de frisse geur van de zee, en je onderdompelen in het geneeskrachtige water van Tenerife.

Lees verder en vind je een selectie van de meest bijzondere natuurlijke zwembaden op Tenerife. Hierin kun je genieten van de natuur in zijn puurste vorm.

Charco de La Laja

Aan de kust van San Juan de la Ramba ligt het kleine vulkanische paradijs Charco de La Laja. Deze natuurlijke spa is gevormd uit grillige lavastromen die bedekt zijn met mos en waterplanten. Om het zwembad te bereiken volg je een wandelpad dat langs de kust loopt, waarna je in het kristalheldere water kunt duiken en genieten van het uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is de ideale plek om tot rust te komen en een te worden met de natuur. 

Charco de La Laja

Piscinas de Bajamar 

In het noorden van Tenerife, vlakbij San Cristóbal de La Laguna, ligt Piscinas de Bajamar. Dit natuurzwembad ligt naast een klein goudkleurig strand. Het zwembad is perfect voor alle soorten zwemmers. Je kunt hier genieten van een rustige duik in het groenblauwe zeewater terwijl de golven stukslaan tegen de rotsen. Het bad is omringd door zwarte rotsen en is dankzij het wandelpad ook geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Het natuurlijke bad bestaat uit twee grote baden en een kleiner bad voor kinderen, ideaal om een dag met het gezin door te brengen. Ook zijn er verschillende voorzieningen zoals kleedkamers, een badmeester en restaurants. 

Piscinas de Bajamar

El Caletón 

Bij de laatste uitbarsting van de vulkaan Trevejo in 1706 werd een groot deel van het historische dorpje Garachico onder de lava bedolven. De lava vormde door het contact met de zee natuurlijke vijvers die vandaag de dag een van de grootste trekpleisters van deze gemeente zijn. De zoutwaterbaden van zijn El Caletón omringd door prachtige lavaformaties, kliffen van La Culata en de vergezichten op de noordelijke kust.

De zwembaden zijn via aangelegde trappetjes te bereiken en zijn geschikt voor iedereen aangezien het water doorgaans rustig is, maar je moet desalniettemin oppassen met de golven die in dit gebied nogal hevig kunnen zijn.Het gebied rond El Caletón en de Atlantische Oceaan heeft een helende werking. De frisse zeegeur en geluiden van de oceaan zorgen voor nieuwe energie.

Piscinas Garchico, El Caletón

Charco los Chochos

Deze magische plek in het dorpje Los Silos mag je gewoon niet missen. Opeenvolgende vulkaanuitbarstingen hebben grillige vormen gecreëerd die dit mooie zoutwaterbad mogelijk hebben gemaakt, waar je kunt zwemmen in een heel speciale omgeving. Het zwembad Los Chochos ligt naast het zwembad La Araña en heeft een diepte van twee meter.

Chaco de los Chochos. Photocredits Marco Gallo (Shutterstock)

Los Chochos is makkelijk te bereiken door een stenen trap met leuning. Bovendien is het bad het hele jaar door geopend en kun je er zwemmen als de zee niet te ruig is. Tijdens het zwemmen heb je spectaculair uitzicht op dekliffen van La Culata en op heldere dagen op de Teide. Het is een ideale plek voor gezinnen met kinderen.

Mesa del Mar

Mesa del Mar, ook wel ‘de tafel aan de zee’ ligt aan de kust van Tacoronte in Santa Cruz. De ideale plek om te zonnebaden en te genieten van een ontspannen bad in zout water. Deze natuurlijke baden zijn erg populair onder de lokale bevolking die hier vooral in de zomer komen. Het kleine dorpje Tacoronte heeft twee zwembaden. Een van de baden is alleen in de zomer gevulden de andere is het hele jaar geopend. De zwembaden zijn gevormd door gestolde lava en er is een mooie plek om te zonnen en rusten op de aangelegde houten vloeren.

Mesa del Mar. Photocredits: Martin Leber (Shutterstock)

Charco del Viento

Charcho del Viento is een kleine baai in de wijk Santa Catalina, La Guancha. Het wordt bezocht door zowel de bewoners als toeristen. Dat komt doordat het een van de gemakkelijkst bereikbare baden van het noorden is. Deze kleine natuurlijk baai is gevormd door een oude vulkanische uitbarsting waardoor er twee lava-armen zijn gecreëerd. Hierdoor kun je de onderwaterwereld verkennen door te snorkelen of te vissen. De lava-armenbeschermen het gebied tegen sterke golven, waardoor je heerlijk kunt genieten van het zeewater.

Charco del Viento

Lees hier meer over de natuurzwembaden op Tenerife | Reisverhalen over Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.