klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De top 5 activiteiten in het Spaanse Aragón

Door Edwin Hagenouw

1. Slow Driving

De Spaanse regio Aragón is rijk aan secundaire wegen die door de meest verrassende en karakteristieke landschappen lopen. Slow Driving is ontstaan ​​uit de behoefte van steeds meer reizigers om, ook tijdens het rijden, te genieten van de uitzichten en de pure natuur van de Spaanse binnenlanden.

De wegen zijn soms romantisch en vertederend en op andere momenten avontuurlijk en cultureel. Doordat je met lage snelheid rijdt kom je eerder in contact met de natuur kun je je laten betoveren door de magische krachten van dit eeuwenoude landschap.

Meer informatie vind je op www.slowdrivingaragon.com/es

2. Wijntoerisme in Aragón

Aragón is een regio met een rijke wijncultuur, met een breed scala aan smaken, waar jarenlange traditie en kennis hebben gezorgd dat de wijnen volwassen zijn geworden en toonaangevend in nieuwe trends. Ontdek unieke landschappen, geniet van de fijne keuken en bijzondere accommodaties en geniet van de culturele juweeltjes.

Aragón heeft vier herkomstaanduidingen voor haar wijnen: Somontano, Cariñena, Campo de Borja en Calatayud. Ook certificeert de Cava Regulatory Board wijnen die zijn geproduceerd in zeven autonome regio’s, waaronder Aragón.

Geniet van een slokje en ontdek alle geheimen van deze sensuele wereld. Meer informatie: www.enoturismodearagon.com

3. Aragón is cultuur

Aragón heeft een zeer lange en bewogen geschiedenis. Deze regio is getuige geweest van de overgang van vele beschavingen en culturen en deze zijn allen nog duidelijk herkenbaar in het rijke culturele erfgoed. Vanaf de prehistorie hebben verschillende beschavingen hun stempel gedrukt op dit gebied:

 • Iberiërs
 • Romeinen, de grondleggers van steden
 • Moslims, die het schiereiland gedurende zeven eeuwen bewoonden
 • Europeanen die via de Camino de Santiago aankwamen
 • Joden en christenen, die zij aan zij in vele dorpen leefden en leven

Aragón is cultuur. En het resultaat van dit alles, naast een spectaculair architecturaal erfgoed dat alle perioden en stijlen omvat, is een cultuur die nog steeds een open karakter heeft. De bevolking is buitengewoon trots op zijn culturele rijkdommen. Meer informatie: www.turismodearagon.com

4. Aragón is natuur

Als je houdt van ongerepte natuur en ongerepte open vlaktes, zul je in Aragón vinden wat je zoekt. Afgelegen en betoverende plekken die je verbeelding zullen doen ontwaken. De verscheidenheid en diversiteit van ecosystemen heeft prachtige en verrassende landschappen gecreëerd, van de hoge bergtoppen tot aan de rivierdalen, door de ruige bergketens en uitgestrekte steppen.

Aragón staat gelijk aan de natuur. De diversiteit van zijn landschappen, vol met dieren in het wild, maakt het een uitzonderlijke streek waar je in ieder geval de tijd moet nemen om deze te ontdekken. Wandelend, op de fiets of varend op ede meren en rivieren. Meer weten? Kijk dan op www.turismodearagon.com

5. Historische en verrassende dorpjes

Dit zijn dorpjes die dat bijzondere hebben, die magie die wordt gecreëerd door de mix van uitzonderlijk artistiek erfgoed en een prachtige natuurlijke omgeving.

Hieronder geven we een overzicht van de dorpen waarvan je er in ieder geval een aantal moet bezoeken tijdens je reis door Aragón:

 • Jaca De hoofdstad van het oude koninkrijk van Aragon
 • Alquézar Het fort met uitzicht op de Vero-rivier
 • Aínsa Een reis terug naar de middeleeuwen
 • Ansó en Hecho Pure Pyrenese architectuur
 • Benasque Het hart van de ‘Hidden Valley’
 • Albarracín Een reis naar het verleden, een half uur van Teruel
 • Rubielos de Mora en Mora de Rubielos Twee onmisbare bezoeken
 • Alcañiz en Valderrobres De charme van Lagere Aragon en Matarraña
 • Mirambel, Cantavieja en La Iglesuela del Cid Mooie plaatsen doordrenkt van geschiedenis
 • Uncastillo en Sos del Rey Católico Twee juwelen van de romaanse stijl in Las Cinco Villas
 • Daroca en Gallocanta Een schat aan geschiedenis en een ornithologisch paradijs

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer