1. Slow Driving

De Spaanse regio Aragón is rijk aan secundaire wegen die door de meest verrassende en karakteristieke landschappen lopen. Slow Driving is ontstaan ​​uit de behoefte van steeds meer reizigers om, ook tijdens het rijden, te genieten van de uitzichten en de pure natuur van de Spaanse binnenlanden.

De wegen zijn soms romantisch en vertederend en op andere momenten avontuurlijk en cultureel. Doordat je met lage snelheid rijdt kom je eerder in contact met de natuur kun je je laten betoveren door de magische krachten van dit eeuwenoude landschap.

Meer informatie vind je op www.slowdrivingaragon.com/es

2. Wijntoerisme in Aragón

Aragón is een regio met een rijke wijncultuur, met een breed scala aan smaken, waar jarenlange traditie en kennis hebben gezorgd dat de wijnen volwassen zijn geworden en toonaangevend in nieuwe trends. Ontdek unieke landschappen, geniet van de fijne keuken en bijzondere accommodaties en geniet van de culturele juweeltjes.

Aragón heeft vier herkomstaanduidingen voor haar wijnen: Somontano, Cariñena, Campo de Borja en Calatayud. Ook certificeert de Cava Regulatory Board wijnen die zijn geproduceerd in zeven autonome regio’s, waaronder Aragón.

Geniet van een slokje en ontdek alle geheimen van deze sensuele wereld. Meer informatie: www.enoturismodearagon.com

3. Aragón is cultuur

Aragón heeft een zeer lange en bewogen geschiedenis. Deze regio is getuige geweest van de overgang van vele beschavingen en culturen en deze zijn allen nog duidelijk herkenbaar in het rijke culturele erfgoed. Vanaf de prehistorie hebben verschillende beschavingen hun stempel gedrukt op dit gebied:

 • Iberiërs
 • Romeinen, de grondleggers van steden
 • Moslims, die het schiereiland gedurende zeven eeuwen bewoonden
 • Europeanen die via de Camino de Santiago aankwamen
 • Joden en christenen, die zij aan zij in vele dorpen leefden en leven

Aragón is cultuur. En het resultaat van dit alles, naast een spectaculair architecturaal erfgoed dat alle perioden en stijlen omvat, is een cultuur die nog steeds een open karakter heeft. De bevolking is buitengewoon trots op zijn culturele rijkdommen. Meer informatie: www.turismodearagon.com

4. Aragón is natuur

Als je houdt van ongerepte natuur en ongerepte open vlaktes, zul je in Aragón vinden wat je zoekt. Afgelegen en betoverende plekken die je verbeelding zullen doen ontwaken. De verscheidenheid en diversiteit van ecosystemen heeft prachtige en verrassende landschappen gecreëerd, van de hoge bergtoppen tot aan de rivierdalen, door de ruige bergketens en uitgestrekte steppen.

Aragón staat gelijk aan de natuur. De diversiteit van zijn landschappen, vol met dieren in het wild, maakt het een uitzonderlijke streek waar je in ieder geval de tijd moet nemen om deze te ontdekken. Wandelend, op de fiets of varend op ede meren en rivieren. Meer weten? Kijk dan op www.turismodearagon.com

5. Historische en verrassende dorpjes

Dit zijn dorpjes die dat bijzondere hebben, die magie die wordt gecreëerd door de mix van uitzonderlijk artistiek erfgoed en een prachtige natuurlijke omgeving.

Hieronder geven we een overzicht van de dorpen waarvan je er in ieder geval een aantal moet bezoeken tijdens je reis door Aragón:

 • Jaca De hoofdstad van het oude koninkrijk van Aragon
 • Alquézar Het fort met uitzicht op de Vero-rivier
 • Aínsa Een reis terug naar de middeleeuwen
 • Ansó en Hecho Pure Pyrenese architectuur
 • Benasque Het hart van de ‘Hidden Valley’
 • Albarracín Een reis naar het verleden, een half uur van Teruel
 • Rubielos de Mora en Mora de Rubielos Twee onmisbare bezoeken
 • Alcañiz en Valderrobres De charme van Lagere Aragon en Matarraña
 • Mirambel, Cantavieja en La Iglesuela del Cid Mooie plaatsen doordrenkt van geschiedenis
 • Uncastillo en Sos del Rey Católico Twee juwelen van de romaanse stijl in Las Cinco Villas
 • Daroca en Gallocanta Een schat aan geschiedenis en een ornithologisch paradijs
Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer