Ibiza is één van mijn favoriete eilanden en niet vanwege de feesten maar vanwege de mooie natuur, het fijne klimaat en relaxte sfeer. Ik huur vaak een auto en vind op deze manier telkens weer een “nieuw” stukje Ibiza. Ik trek ook graag de wandelschoenen aan want juist tijdens die wandeltochten ontdek je de meest bijzondere plekken.

Zie hoe prachtig groen en verschillende plantengroei ( eigen foto reporter Natasja)

Beklim de hoogste berg van Ibiza “Sa Talaia”

In het binnenland van Ibiza ligt de hoogste berg de Sa Talaia. Deze wandelroute start van de kerk in het dorpje San Josep en leid je langs een duidelijk aangegeven wandelpad. Vergis je niet want het is toch nog een aardige klim. Onderweg wandel je door de prachtige natuur en wanneer je op de top bent word je getrakteerd op een geweldig uitzicht over het hele eiland!

Het rustige noorden, een verademing..(eigen foto reporter Natasja)

Wandelen van Portinatx naar Moscarter

Hier ben ik zelf ook verschillende keren geweest, Portinatx. Het ligt in het noorden van Ibiza ver van het drukke zuiden met alle clubs. De route naar de vuurtoren van Moscarter, is er één over een goed te lopen wandelpad met eigenlijk continue een heerlijk uitzicht over zee. Kijk onderweg ook eens om je heen of je mooie stenen en kristallen kunt vinden.

Uitzicht vanaf Sunset Ashram bij Cala Compte ( eigen foto van reporter Natasja)

Een tocht langs stranden, Cala Compte naar Cala Bassa

Cala Compte is voor mij zeker één van de mooiste stranden van Ibiza. Het water is hier ongelofelijk helder en prachtig azuur blauw. Start met een lekker drankje bij de hippe strandtent Sunset Ashram en wandel langs Es Farralons. Dit is een uitkijktoren die je niet mag missen. Vervolgens wandel je langs de heerlijkste strandjes waar je nog veel privacy kunt hebben. Uiteindelijk zul je uitkomen bij Cala Bassa waar het grote genieten kan beginnen!


Lees hier meer artikelen over reizen naar Spanje


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in