Zoek je nog een bijzondere invulling voor je komende vakantie in Andalusië? Dan hebben wij een leuke actieve tip voor je, met een wel heel bijzonder adresje. Wat denk je van slapen in een oude meelfabriek tegenover de wereldberoemde “El Caminito Del Rey” en de prachtige kloof “La Garganta”?! Reporter Sandra ging je voor en checkte in bij deze bijzondere plek.

la garganta
La Garganta hotel rural, bij het stuwmeer, net om de hoek van de Caminito del Rey. eigen foto Sandra de Moor

logeren in een voormalige meelfabriek in het gehucht El Chorro… het uitzicht is fenomenaal !

Eigen foto Sandra de Moor

Het hotel is een voormalige meelfabriek, redelijk eenvoudig, maar wat een uitzicht en wat een unieke plek! Je kunt er met de trein komen, want het stationnetje van El Chorro ligt direct achter deze unieke accommodatie. Een auto is echter wel aan te raden als je de prachtige omgeving wilt verkennen.

Tip:  huur een appartement in plaats van een hotelkamer, zodat je een keukentje hebt en een terras met fenomenaal uitzicht. De bergen rondom het hotel en het uitzicht over het stuwmeer zijn prachtig.

 

Het hotel heeft een zwembad met ligbedjes, een klein restaurant (met niet al te beste maaltijden) maar de omgeving is gewoonweg een 10 waard! Voor meer informatie bezoek je de officiële website:  hotel La Garganta

Vlakbij het hotel ligt de wereldberoemde kloof: La Garganta (letterlijk vertaald: de keel of de bek). Dit is een prachtige kloof met een rivier die aansluit op het stuwmeer. Boven deze rivier loopt hoog in de wand het beroemde wandelpad: El Caminito del Rey.

La garganta
La Garganta; met het wandelpad op 100 meter hoogte… eigen foto Sandra de Moor

El caminito del Rey: een wandelpad op grote hoogte.. nu weer geopend voor publiek.

El Caminito del Rey – ofwel het Koningspad is een berucht wandelpad wat een tijdlang gesloten is vanwege de enorm slechte staat waarin het pad verkeerde. Het pad is drie kilometer lang, ongeveer een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de naastgelegen rivier. Het werd in de jaren negentig gesloten omdat het op sommige stukken nog slechts bestond uit een stukje ijzeren balk, maar dit weerhield mensen er helaas toch niet van om de route af te leggen, waardoor er diverse dodelijke ongelukken zijn gebeurd in die tijd. Lees hier het verhaal op mountainreporters.

el caminito del Rey
het wandelpad , toen het nog gesloten was.. Zoals je ziet hield dit deze klimmers niet tegen.

Het pad is nu weer geopend. De wandeling is nu veilig, onder begeleiding, en absoluut een leuke en bijzondere ervaring! Het zal de echte adrenalinejunkies weinig thrill meer bezorgen, maar des te geschikter is het voor liefhebbers van een hele bijzondere wandeling en is nu zelfs ook geschikt voor gezinnen.

Je loopt op een hoogte van meer dan honderd meter, soms over stukken die van glas zijn, waardoor je de duizelingwekkende hoogte goed kan ervaren.

 

Tip: dit hotel is perfect voor een korte stop van een paar dagen. Wil je de Caminito wandelen, dan zul je deze van te voren moeten boeken. In de overige dagen geniet je in deze omgeving van de schitterende natuur. Je kunt de omliggende stuwmeren bezoeken waarin je heerlijk kan zwemmen. Ook liggen er diverse nationale parken vlakbij met bergen en natuurlijk de hoogtepunten van Andalusië als het Alhambra in Granada!

Praktische informatie: 

  • Boek je tickets voor de wandeling bij voorkeur vooraf online en neem een ID kaart mee
  • Neem eten en drinken mee, want er is niets onderweg, ook geen toiletten
  • Helm dragen is verplicht, die krijg je bij het begin van de wandeling
  • Kinderen moeten minimaal 8 jaar zijn als ze meelopen met hun begeleider.
  • Je kunt het pad in twee richtingen lopen / reserveren.  
  • Belangrijk: Als je per trein naar El Chorro reist: reserveer dan voor de kant van “Alora” voor de wandeling, zodat je aan de juiste kant van het pad gaat starten om handig van en naar het station te komen
  • Je loopt de route 1 kant op; voor de terugkeer worden bussen ingezet
  • Bussen vertrekken om het halfuur. Enkele reis: 1,55€.
  • De bus vanaf de El Chorro kant vertrekt vanaf de eerste rotonde net voor je bij het station komt
  • De bus vanaf de Ardales kant vertrekt vanaf El Sillón del Rey – ‘de Koningstoel’ – een paar honderd meter langs de weg verwijderd van het restaurant Kiosk

per auto naar El Chorro :  Er zijn twee manieren om El Chorro te bereiken vanuit Malaga: via Álora of Ardales.

per trein vanaf malaga naar El Chorro:  De trein vertrekt om 7.40 uur, en de terugreis kan tot 16.48 uur. De treinreis tussen Malaga en El Chorro duurt maximaal 1.54 uur en minimaal 45 minuten, afhankelijk van het tijdstip.

Maar nog leuker: plan een overnachting in dit superleuke hotelletje! De stilte ‘s avonds over het stuwmeer is geweldig.


Lees ook: El Caminito de Rey, het gevaarlijkste wandelpad


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in