ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Wat zijn Paradores?

Paradores zijn hotels welke altijd gevestigd zijn in historische gebouwen als paleizen, kloosters, kastelen of forten en zijn vaak op zeer bijzondere plekken gelegen. Je krijgt de prachtigste beelden te zien van Spanje in al zijn verscheidenheid. Wie verblijft in een Parador kan zeker gaan genieten van een hoog kwaliteitsniveau, het aantal sterren kan wel verschillen onderling. Het enige vijfsterrenhotel van de Paradores is de Parador in Santiago de Compostela. De andere verblijven hebben in ieder geval drie maar vaker vier sterren. De kosten om je even als een koning of koningin te voelen in een van deze verblijven zijn dan ook niet laag te noemen. Reken op een tweepersoonskamer prijs tussen de 150 en 400 euro per nacht.

Ronda

Een mooi voorbeeld is de Parador van Ronda welke gevestigd is in het oude raadhuis op de rand van deze beroemde kloof.

Parador de Ronda
Parador de Ronda

Parador de Aiguablava

Deze ligt bovenop een rots in de zee aan de Costa Brava bij Girona. Vanuit werkelijk alle kamers heb je een fantastisch zicht over de zee gecombineerd met de vele rotsformaties welke echt bij de Costa Brava horen. Achter het hotel kun je heerlijke wandelingen maken en in de directe omgeving vind je de mooiste baaitjes.

Parador de Aiguablava
Parador de Aiguablava

Parador de Vielha

Hier vinden wij de perfecte mix van bergen, watervallen, bergmeertjes, bossen en natuurlijk skipistes

En nu komt onze favoriet! Parador de Vielha ligt midden in de Valle de Aran in de Pyreneeën. Zo mooi groen als het dal is zo mooi wit zijn de toppen van de besneeuwde bergen in de verte. Hier vinden wij de perfecte mix van bergen, watervallen, bergmeertjes, bossen en natuurlijk skipistes.

Parador de Vielha
Parador de Vielha

Koninklijk afdalen

De laatste Parador die ik nog graag wil benoemen is die in Baiona, gelegen in het noordwesten van Spanje tegen de grens van Portugal aan. Deze Parador ligt op het schiereiland Monterreal in Galicie. Het is een ommuurd fort met in de ontvangsthal een majestueuze houten trap waar je in koninklijke sferen vanaf kunt dalen…

Parador de Baiona
Parador de Baiona

Meer informatie over Spanje vind je op spain.info

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.