klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Het Spaanse eiland La Palma is La Isla Bonita

Door de Mountainreporters redactie

La Palma is een van de zeven Canarische Eilanden. Deze eilandengroep ligt midden in de Atlantische Oceaan. De natuur van dit eiland laat zich van al zijn mooie kanten zien! Je ziet er fantastische begroeide bergen tot gitzwarte lavastranden gelegen in de mooiste baaien. Strandliefhebbers komen hier dus ook zeker aan hun trekken maar wil je ook van genieten van de prachtige natuur maak dan een trip naar Parque Nacional de La Caldera de Taburiente.

La Palma
Wandelen door de Caldera de Taburiente

Caldera de Taburiente

Trek je wandelschoenen maar aan want hier kun je je wandel-skills gebruiken hoor. De Caldera de Taburiente is de grootste erosiekrater ter wereld. Deze kloof heeft een doorsnede van tien kilometer en de wanden komen op sommige plekken maar liefst op een hoogte uit van 2000 meter. De Roque de los Muchachos op de noordwand bereikt zelfs een hoogte van 2426 meter.

Je wandelt over steile, prachtige wandelpaden door bossen en van die heerlijk kabbelende riviertjes.

Weet u dat La Palma meer dan 1000 km aan wandelpaden biedt? En een rijke begroeiing heeft van wel meer dan 160 typisch Canarische plantensoorten? Het is als het ware een grote botanische tuin.

Genieten van de sterrenhemel

Op de top van het eiland, Roque de los Muchachos heb je de mogelijkheid om op een van de beste plaatsen op de wereld de sterren te bewonderen. Hier staat het Astrofysisch Observatorium waar je na reservering de hemel mag gaan bewonderen. Neem warme kleding en iets te eten en drinken want er zijn geen faciliteiten verder zijn op minder dan een uur rijden. La Palma ligt midden in de Atlantische Oceaan en vanwege het bijzondere klimaat krijg je wolkenvorming tussen de 1000 en 2000 meter hoogte. Hierdoor werken de wolken als het ware als een natuurlijke spiegel die het verhinderen dat de lichtvervuiling vanuit de kustplaatsen het sterren kijken bemoeilijkt.

Spanje
Prachtige sterrenhemel op La Palma

Mooi groen eiland

Zo azuurblauw als de zee is zo mooi groen is de rest van La Palma. Op de ene plek van het eiland schijnt de zon terwijl het hoog in de bergen kan sneeuwen. Het weer op La Palma is vol contrasten en niet voor niets is het er zo mooi groen, het kan er ook goed regenen…. In de winter is het gemiddeld 18 graden en in de zomer bereikt de thermometer met gemak de 27 graden.

La Isla Verde
La Isla Verde!

Lees hier alle artikelen over Spanje


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer