Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het Spaanse eiland La Palma is La Isla Bonita

Door de Mountainreporters redactie

La Palma is een van de zeven Canarische Eilanden. Deze eilandengroep ligt midden in de Atlantische Oceaan. De natuur van dit eiland laat zich van al zijn mooie kanten zien! Je ziet er fantastische begroeide bergen tot gitzwarte lavastranden gelegen in de mooiste baaien. Strandliefhebbers komen hier dus ook zeker aan hun trekken maar wil je ook van genieten van de prachtige natuur maak dan een trip naar Parque Nacional de La Caldera de Taburiente.

La Palma
Wandelen door de Caldera de Taburiente

Caldera de Taburiente

Trek je wandelschoenen maar aan want hier kun je je wandel-skills gebruiken hoor. De Caldera de Taburiente is de grootste erosiekrater ter wereld. Deze kloof heeft een doorsnede van tien kilometer en de wanden komen op sommige plekken maar liefst op een hoogte uit van 2000 meter. De Roque de los Muchachos op de noordwand bereikt zelfs een hoogte van 2426 meter.

Je wandelt over steile, prachtige wandelpaden door bossen en van die heerlijk kabbelende riviertjes.

Weet u dat La Palma meer dan 1000 km aan wandelpaden biedt? En een rijke begroeiing heeft van wel meer dan 160 typisch Canarische plantensoorten? Het is als het ware een grote botanische tuin.

Genieten van de sterrenhemel

Op de top van het eiland, Roque de los Muchachos heb je de mogelijkheid om op een van de beste plaatsen op de wereld de sterren te bewonderen. Hier staat het Astrofysisch Observatorium waar je na reservering de hemel mag gaan bewonderen. Neem warme kleding en iets te eten en drinken want er zijn geen faciliteiten verder zijn op minder dan een uur rijden. La Palma ligt midden in de Atlantische Oceaan en vanwege het bijzondere klimaat krijg je wolkenvorming tussen de 1000 en 2000 meter hoogte. Hierdoor werken de wolken als het ware als een natuurlijke spiegel die het verhinderen dat de lichtvervuiling vanuit de kustplaatsen het sterren kijken bemoeilijkt.

Spanje
Prachtige sterrenhemel op La Palma

Mooi groen eiland

Zo azuurblauw als de zee is zo mooi groen is de rest van La Palma. Op de ene plek van het eiland schijnt de zon terwijl het hoog in de bergen kan sneeuwen. Het weer op La Palma is vol contrasten en niet voor niets is het er zo mooi groen, het kan er ook goed regenen…. In de winter is het gemiddeld 18 graden en in de zomer bereikt de thermometer met gemak de 27 graden.

La Isla Verde
La Isla Verde!

Lees hier alle artikelen over Spanje


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer