Het Spaanse eiland La Palma is La Isla Bonita

Door de Mountainreporters redactie

La Palma is een van de zeven Canarische Eilanden. Deze eilandengroep ligt midden in de Atlantische Oceaan. De natuur van dit eiland laat zich van al zijn mooie kanten zien! Je ziet er fantastische begroeide bergen tot gitzwarte lavastranden gelegen in de mooiste baaien. Strandliefhebbers komen hier dus ook zeker aan hun trekken maar wil je ook van genieten van de prachtige natuur maak dan een trip naar Parque Nacional de La Caldera de Taburiente.

La Palma
Wandelen door de Caldera de Taburiente

Caldera de Taburiente

Trek je wandelschoenen maar aan want hier kun je je wandel-skills gebruiken hoor. De Caldera de Taburiente is de grootste erosiekrater ter wereld. Deze kloof heeft een doorsnede van tien kilometer en de wanden komen op sommige plekken maar liefst op een hoogte uit van 2000 meter. De Roque de los Muchachos op de noordwand bereikt zelfs een hoogte van 2426 meter.

Je wandelt over steile, prachtige wandelpaden door bossen en van die heerlijk kabbelende riviertjes.

Weet u dat La Palma meer dan 1000 km aan wandelpaden biedt? En een rijke begroeiing heeft van wel meer dan 160 typisch Canarische plantensoorten? Het is als het ware een grote botanische tuin.

Genieten van de sterrenhemel

Op de top van het eiland, Roque de los Muchachos heb je de mogelijkheid om op een van de beste plaatsen op de wereld de sterren te bewonderen. Hier staat het Astrofysisch Observatorium waar je na reservering de hemel mag gaan bewonderen. Neem warme kleding en iets te eten en drinken want er zijn geen faciliteiten verder zijn op minder dan een uur rijden. La Palma ligt midden in de Atlantische Oceaan en vanwege het bijzondere klimaat krijg je wolkenvorming tussen de 1000 en 2000 meter hoogte. Hierdoor werken de wolken als het ware als een natuurlijke spiegel die het verhinderen dat de lichtvervuiling vanuit de kustplaatsen het sterren kijken bemoeilijkt.

Spanje
Prachtige sterrenhemel op La Palma

Mooi groen eiland

Zo azuurblauw als de zee is zo mooi groen is de rest van La Palma. Op de ene plek van het eiland schijnt de zon terwijl het hoog in de bergen kan sneeuwen. Het weer op La Palma is vol contrasten en niet voor niets is het er zo mooi groen, het kan er ook goed regenen…. In de winter is het gemiddeld 18 graden en in de zomer bereikt de thermometer met gemak de 27 graden.

La Isla Verde
La Isla Verde!

Lees hier alle artikelen over Spanje


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer