klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Sierra de Francia: De vergeten bergen van Salamanca

Door de Mountainreporters Redactie

Salamanca, een prachtige oude universiteitsstad met misschien het mooiste stadsplein, de Plaza Mayor van heel Spanje. Er komen studenten vanuit de hele wereld om hier te studeren, je hoort dan ook allerlei verschillende talen om je heen, heerlijk!

Plaza Mayor

De Sierra is een beschermd natuurgebied waar je als wandelaar nog een hoop mooie dingen kunt ontdekken

Op slechts een uur rijden ten zuiden van Salamanca vind je de streek Sierra de Francia. Het is een gebergte met pieken van wel 1700 meter, de hellingen zijn begroeid met dennen, eiken en vele kastanjebomen. Wat het geheel nog vrediger maakt zijn de verschillende beekjes die door het landschap stromen, wat een rust. De Sierra is een beschermd natuurgebied waar je als wandelaar nog een hoop mooie dingen kunt ontdekken. Bijvoorbeeld het klooster van Las Batuecas wat verborgen ligt in een vallei ver weg van de bewoonde wereld. De Pena de Francia is de hoogste berg in dit gebied (1727 meter hoog) en wordt veel bezocht door pelgrims.

Vallei met Las Batuecas

Combineer dus een bezoek aan Salamanca met “de vergeten bergen” Sierra Francia en je hebt weer een super leuke trip om naar uit te kijken.

Beste reistijd is voor en najaar. Er valt veel regen in de periode van oktober tot april en in de zomer kan het erg warm worden in deze omgeving.


Lees hier alle artikelen over Spanje


Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer