ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Sierra de Francia: De vergeten bergen van Salamanca

Door de Mountainreporters Redactie

Salamanca, een prachtige oude universiteitsstad met misschien het mooiste stadsplein, de Plaza Mayor van heel Spanje. Er komen studenten vanuit de hele wereld om hier te studeren, je hoort dan ook allerlei verschillende talen om je heen, heerlijk!

Plaza Mayor

De Sierra is een beschermd natuurgebied waar je als wandelaar nog een hoop mooie dingen kunt ontdekken

Op slechts een uur rijden ten zuiden van Salamanca vind je de streek Sierra de Francia. Het is een gebergte met pieken van wel 1700 meter, de hellingen zijn begroeid met dennen, eiken en vele kastanjebomen. Wat het geheel nog vrediger maakt zijn de verschillende beekjes die door het landschap stromen, wat een rust. De Sierra is een beschermd natuurgebied waar je als wandelaar nog een hoop mooie dingen kunt ontdekken. Bijvoorbeeld het klooster van Las Batuecas wat verborgen ligt in een vallei ver weg van de bewoonde wereld. De Pena de Francia is de hoogste berg in dit gebied (1727 meter hoog) en wordt veel bezocht door pelgrims.

Vallei met Las Batuecas

Combineer dus een bezoek aan Salamanca met “de vergeten bergen” Sierra Francia en je hebt weer een super leuke trip om naar uit te kijken.

Beste reistijd is voor en najaar. Er valt veel regen in de periode van oktober tot april en in de zomer kan het erg warm worden in deze omgeving.


Lees hier alle artikelen over Spanje


 

Bewaren

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.