ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Vier fantastische omgevingen voor wandelingen in Spanje

Door de Mountainreporters redactie

Spanje, voor veel Nederlanders hun favoriete vakantieland in alle seizoenen. De warmte, de mooie kleuren om je heen en de heerlijke stranden. Eigenlijk heeft Spanje voor iedereen wel iets moois te bieden. Of je nu van de bergen houdt of van strand, lekker wilt eten of interessante steden wilt bezoeken, je vindt het hier. Misschien juist net die berg eens gaan beklimmen in de lente waarvoor het in de zomermaanden te warm is. Graag geven wij jullie de volgende reistips ter inspiratie.

1. Wandelen in de omgeving van Madrid

Combineer eens een bezoek aan de Spaanse hoofdstad Madrid met een wandeling in La Pedriza. Dit bergketen behoort tot de grootste granieten bergketens van Europa. Maar liefst 1.000 rots klimroutes kun je hier volgen op verschillende niveaus. Een andere regio bij Madrid is Patones, ook hier tal van mogelijkheden voor met name steile wandelroutes.

Spanje
La Pedriza

2. Garganta El Chorro bij Malaga

Ten noordwesten van Malaga ligt de berg “Garganta El Chorro”. Berg beklimmen in Andalusië is met name zo populair vanwege deze berg. Ook hier heb je de keuze uit ruim 1.000 klimroutes. De natuur is hier werkelijk waar imposant te noemen. Je kunt in deze regio ook de 70 kilometer lange kloof ‘Las Alpujaras’ bewandelen. Een mooie wandeling met indrukwekkende hellingen en diepe ravijnen.

El Chorro
El Chorro

De provincie Catalonië is zeer geliefd bij wandelaars

3. Nationaalpark Aiguestortes in Catalonië

De provincie Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en zeer geliefd bij wandelaars en bergbeklimmers. Ook hier weer een goed plan om je wandelreis te combineren met de zeer interessante stad Barcelona. Een aanrader is om naar het Nationaal Park Aiguestortes te gaan. Hier ligt het prachtige meer, Lago de San Mauricio, tegelijk ook het grootste meer van alle 50 meren die in dit park liggen.

Spanje
Lago de San Mauricio

4. Pyreneeën van de regio Aragon

Dit gebied heeft mooie canyons. De Anisclo en de Ordesa worden ook wel de Grand Canyon genoemd. Verder vind je er een paar hope pieken van meer dan 3.000 meter hoog. De ‘Tres Sorores’ met Marboré (3325 meter), Monte Perdido (3355 meter) en Pico de Añisclo (3259 meter).

Dus redenen genoeg om naar het heerlijke zonnige zuiden af te reizen in deze grijze, natte herfst periode.


Lees hier alle artikelen over Spanje


Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

2 REACTIES

  1. Wat een leuke blog! Spanje wordt vaak gezien als een relax land, maar je kan er ook lekker bewegen! Heeft er iemand ook deze stukken gelopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.