Verleng je zomer op Tenerife

Door: Pauline van der Waal

Wat doe je wanneer de scholen en het gewone leven weer zijn begonnen na een lange hete zomer? Juist, dan probeer je dat heerlijke vakantiegevoel nog even te verlengen! Ideale bestemming is dan de Canarische Eilanden. Altijd lekker weer, strand, zee, maar ook schitterende natuur. Ik heb dit keer Tenerife uitgekozen, nadat ik eerder al Gran Canaria en La Palma heb ontdekt.

Een eigen klimaat

Tenerife is een vulkanisch gebied, veroorzaakt door de vulkaan el Teide, die je praktisch vanuit het hele eiland kunt zien liggen. Het eiland heeft haar eigen klimaat en zelfs tussen het noorden en het zuiden, maar ook tussen de kust en het binnenland is onderscheid te zien tussen klimaat en daardoor ook tussen de flora en fauna.

Op en rond de vulkaan kun je bijvoorbeeld hiken, fietsen, mountainbiken en grotten bezoeken

Op en rond de vulkaan kun je bijvoorbeeld hiken, fietsen, mountainbiken en grotten bezoeken. Vanzelfsprekend leent het eiland met het water rondom zich uitermate goed voor sporten als surfen, suppen, kajakken, kitesurfen en duiken.

Tenerife
Canadas del Teide op Tenerife. Foto: Ilya Kazakov

El Teide of Pico del Teide is de grootste vulkaan van het eiland Tenerife, een van de Canarische Eilanden. Met zijn 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. In hoogte vanaf de zeebodem is de Teide de derde vulkaan van de wereld, na de Mauna Kea en Mauna Loa op Hawaï. Deze vulkaan wordt als ‘slapend’ beschouwd.  Bron: Wikipedia

Ook hebben veel van de Canarische Eilanden, waaronder Tenerife, sterrenwachten, waarbij je op heldere avonden super goed zicht hebt op de sterren en planeten boven je.

Bekijk hieronder het filmpje voor een eerste impressie.

Voor meer informatie kijk je op de officiële website van Tenerife.

Foto: Web Tenerife


Lees hier alle artikelen over reizen naar Spanje


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.