Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Verleng je zomer op Tenerife

Door: Pauline van der Waal

Wat doe je wanneer de scholen en het gewone leven weer zijn begonnen na een lange hete zomer? Juist, dan probeer je dat heerlijke vakantiegevoel nog even te verlengen! Ideale bestemming is dan de Canarische Eilanden. Altijd lekker weer, strand, zee, maar ook schitterende natuur. Ik heb dit keer Tenerife uitgekozen, nadat ik eerder al Gran Canaria en La Palma heb ontdekt.

Een eigen klimaat

Tenerife is een vulkanisch gebied, veroorzaakt door de vulkaan el Teide, die je praktisch vanuit het hele eiland kunt zien liggen. Het eiland heeft haar eigen klimaat en zelfs tussen het noorden en het zuiden, maar ook tussen de kust en het binnenland is onderscheid te zien tussen klimaat en daardoor ook tussen de flora en fauna.

Op en rond de vulkaan kun je bijvoorbeeld hiken, fietsen, mountainbiken en grotten bezoeken

Op en rond de vulkaan kun je bijvoorbeeld hiken, fietsen, mountainbiken en grotten bezoeken. Vanzelfsprekend leent het eiland met het water rondom zich uitermate goed voor sporten als surfen, suppen, kajakken, kitesurfen en duiken.

Tenerife
Canadas del Teide op Tenerife. Foto: Ilya Kazakov

El Teide of Pico del Teide is de grootste vulkaan van het eiland Tenerife, een van de Canarische Eilanden. Met zijn 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. In hoogte vanaf de zeebodem is de Teide de derde vulkaan van de wereld, na de Mauna Kea en Mauna Loa op Hawaï. Deze vulkaan wordt als ‘slapend’ beschouwd.  Bron: Wikipedia

Ook hebben veel van de Canarische Eilanden, waaronder Tenerife, sterrenwachten, waarbij je op heldere avonden super goed zicht hebt op de sterren en planeten boven je.

Bekijk hieronder het filmpje voor een eerste impressie.

Voor meer informatie kijk je op de officiële website van Tenerife.

Foto: Web Tenerife


Lees hier alle artikelen over reizen naar Spanje


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer