Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Umbrië: het groene hart van Italië

Door Manja Herrebrugh

Italië en vakantie. Dan denk je aan pizza, zon, zee en gezellige terrasjes. De goede richting, denk ik, maar er is meer. Outdoorliefhebbers kunnen in Italië op verschillende plekken hun hart ophalen. Ook wijnliefhebber? Dan kán Umbrië, een van de twintig provinciën van Italië, wel eens hoog op je verlanglijst terecht komen.

De groene glooiende heuvels // foto via Pixabay
De groene glooiende heuvels // fotocredits: Pixabay

Het groene hart

Het groene hart, noemen ze de regio. De 8456 vierkante kilometer ligt in het centrum van het land en de groene, zacht glooiende heuvels zijn begroeid met wijn- en olijfgaarden of akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De stadjes die je tegenkomt zijn oude, ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes.

Italiaanse wijn // foto via Pixabay
Italiaanse wijn // fotocredits: Pixabay
Perugia // foto via Pixabay
Perugia // fotocredits: Pixabay

Outdoor in Umbrië

Zie je het al voor je? Kilometers wandelen of fietsen door de wijngaarden, een duik in Lago Trasimeno, terugkomen op een camping of in de stad, waar je nog even een tagliatelle eet in de binnentuin van een historisch restaurantje?

Ravioli // foto via Pixabay
Ravioli // fotocredits: Pixabay
Lago Trasimeno // fotocredits: pixabay
Lago Trasimeno // fotocredits: Pixabay

Umbrië ontdekken

Nou, ik wel. Binnenkort reis ik voor Mountainreporters af naar dit gebied af om te ontdekken hoe de Umbrische gastronomie, wandelroutes, natuur en cultuur eruit zien. Met mijn camera in de aanslag en mijn pen en papier bij de hand, uiteraard. Ga er maar vast voor zitten!

Lago Trasimeno // fotocredits: Pixabay
Lago Trasimeno // fotocredits: Pixabay

Lees hier alle artikelen over reizen naar Italië


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer