klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Umbrië: het groene hart van Italië

Door Manja Herrebrugh

Italië en vakantie. Dan denk je aan pizza, zon, zee en gezellige terrasjes. De goede richting, denk ik, maar er is meer. Outdoorliefhebbers kunnen in Italië op verschillende plekken hun hart ophalen. Ook wijnliefhebber? Dan kán Umbrië, een van de twintig provinciën van Italië, wel eens hoog op je verlanglijst terecht komen.

De groene glooiende heuvels // foto via Pixabay
De groene glooiende heuvels // fotocredits: Pixabay

Het groene hart

Het groene hart, noemen ze de regio. De 8456 vierkante kilometer ligt in het centrum van het land en de groene, zacht glooiende heuvels zijn begroeid met wijn- en olijfgaarden of akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De stadjes die je tegenkomt zijn oude, ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes.

Italiaanse wijn // foto via Pixabay
Italiaanse wijn // fotocredits: Pixabay
Perugia // foto via Pixabay
Perugia // fotocredits: Pixabay

Outdoor in Umbrië

Zie je het al voor je? Kilometers wandelen of fietsen door de wijngaarden, een duik in Lago Trasimeno, terugkomen op een camping of in de stad, waar je nog even een tagliatelle eet in de binnentuin van een historisch restaurantje?

Ravioli // foto via Pixabay
Ravioli // fotocredits: Pixabay
Lago Trasimeno // fotocredits: pixabay
Lago Trasimeno // fotocredits: Pixabay

Umbrië ontdekken

Nou, ik wel. Binnenkort reis ik voor Mountainreporters af naar dit gebied af om te ontdekken hoe de Umbrische gastronomie, wandelroutes, natuur en cultuur eruit zien. Met mijn camera in de aanslag en mijn pen en papier bij de hand, uiteraard. Ga er maar vast voor zitten!

Lago Trasimeno // fotocredits: Pixabay
Lago Trasimeno // fotocredits: Pixabay

Lees hier alle artikelen over reizen naar Italië


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer