Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De vijf beste wandel podcasts

Door Frederik van Beukering

Podcasts zijn een zeer snel opkomend en groeiend fenomeen dat zich het beste laat omschrijven als een soort vooraf opgenomen radioprogramma. Hierdoor kan je het beluisteren waar, wanneer en hoe het jou het beste uitkomt. Thuis op de bank, in de auto of trein, op de fiets of natuurlijk tijdens een mooie wandeling (al wil je dan natuurlijk de geluiden uit de natuur ook niet missen). Podcast beluister je zoals een serie op Netflix, ze bestaan uit verschillende aflevering en seizoen.

Van sommige podcast worden geen nieuwe afleveringen gemaakt, andere kunnen jaren doorgaan. En afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen voor podcast met een korte of juist een lange duur per aflevering. Ze bestaan hiernaast in verschillende vormen van nieuws gerelateerde radioshows tot aan documentaires en informatieve verslagen. In deze blog aandacht voor de vijf beste podcasts over wandelen en hiken.

1. Puur Natuur, een podcast van Natuurmonumenten

In deze Nederlandse podcast wordt je letterlijk meegenomen de natuur in! Je gaat mee op pad met een presentator van Natuurmonumenten die tijdens een wandeling door een Nederlands natuurgebied dat beheert wordt door natuurmonumenten wordt vergezeld door een interessante gast of bekende Nederlander. De gasten worden uitgekozen op expertise in een bepaald vakgebied dat samenhangt met de natuur of een enorme passie voor het buitenleven.

In de podcast worden jouw vragen beantwoord door deze experts of boswachters van Natuurmonumenten. Daarnaast vertellen ze je meer over de natuur in Nederland! En natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan het oproepen tot het helpen van de bescherming van de Nederlandse natuur.

Beluister de podcast hier

2. Terug naar de natuur

Ook deze podcast van Club Groeneveld en Sublime is opgenomen in de buitenlucht, tijdens een wandeling in de natuur. Hij bestaat uit inspirerende gesprekken over leiderschap, menszijn en de kracht van de natuur. Met als doel je aan te zetten tot verruiming en verrijking van ‘de kijk’ op het leven.

Het (her)ontdekken van de verbinding met de natuur en vanuit hier bezinnen op universele thema’s als menszijn, leiderschap, organisatie, groei, haast, ecologisch tempo, duurzaamheid en het leven zoals het bedoeld is. Zo hopen de makers te realiseren de zij en de luisteraar kunnen gaan bijdragen aan een mooie en betekenisvolle wereld met de natuur als grootste inspiratiebron.

Beluister hier de podcast

3. De training for trekking podcast

Dit is bovenal een erg leerzame podcast bedoeld om wandelaars, hikers, trekkers en mountaineers een handje te helpen in de voorbereiding op hun avonturen. Presentator Rowan (helemaal uit Australië) voorziet je van simpele trainingsstrategieën waarbij je fit, sterk en optimaal voorbereid aan de start van je volgende wandelavontuur staat. Hij geeft weloverwogen en ,goede tips waarmee je alles aan kunt dat je onderweg tegen kan gaan komen.

Soms gaat hij dieper in op onderwerpen. Bijvoorbeeld over hoe je hoogteziekte kan voorkomen, wat de beste voeding is voor onderweg, hoe je blessures kunt voorkomen enzovoort. Kortom na het beluisteren van deze podcast maak je de beste kans om een veilig, plezierig en succesvol avontuur aan te gaan!

Beluister hier de podcast

4. The first 40 miles

Kom jij net kijken in de wereld van het backpacken? Of ben je hopeloos verliefd geworden op iemand die heel graag met jou de natuur wil gaan ontdekken? Dan is dit volgens de makers de podcast die je zou moeten luisteren. In ‘The first 40 miles’ praten Heather en Josh Legler over wat de benodigdheden zijn voor een wandelavontuur, hoe je het gewicht in je rugzak kan verdelen en verlichten en hoe je je tijd op het pad zo aangenaam mogelijk kan maken. Want wandelen gaat nu eenmaal om genieten in de buitenlucht.

In tegenstelling tot de meeste podcast zijn de presentatoren van deze podcast niet perse experts op wandelgebied. Ze nemen je mee tijdens hun zoektochten om steeds bekender te worden met hiken. Dit doet het Amerikaanse met veel enthousiasme maar ook op een erg Amerikaanse manier die je wel moet aanspreken.

Heather is beginnend backpacker. Ze heeft nog nooit alleen de Pacific Crest Trail gelopen of met een creditcard een bevroren ledemaat afgezaagd. Ze heeft nog nooit rauw eekhoornvlees gegeten of onder een deken van dennennaalden en dampende berenmest geslapen. Nee, ze is gewoon iemand die verliefd is geworden op wandelen (hiken) en backpacken. Allemaal tijdens de eerste 40 mijlen die je te voet heeft afgelegd. Dit maakt de podcast creatiever van aard en geeft het een authentiek geluid.

Ook Josh is tijdens zijn eerste 40 mijl, als 12-jarige padvinder, besmet met het wandelvirus. Hij is dus al veel langer aan het backpacken dan Heather. Maar toen hij zich na lange tijd ging voorbereiden op een eerste lange reis in lange tijd, realiseerde hij zich dat er veel geleerd moest worden.

Dat wil hij (en Heather ook natuurlijk) graag met de luisteraar delen. Want dat is het mooie aan backpacken, je leert het onderweg. En als je op pad bent, zal niemand proberen erachter te komen of je een beginner of een doorgewinterde professional bent. Zo zijn backpackers: iedereen is bevriend met iedereen.

Beluister hier de podcast

5. Hike: Explore | Wander | Live

Ben je op zoek naar een podcast die een afwisseling geeft tussen interviews tijdens een wandeling en tips vanuit de studio over wandelen en hiken? Dan is deze een goede aanrader. De podcast wordt gepresenteerd door Lori Prima, een Amerikaanse presentatrice met een aangename stem. Hij gaat over persoonlijke verhalen van de verschillende gasten. Met als doel om hikers te inspireren door verhalen van andere hikers. Een plek om verhalen te delen die inspireren om ook te gaan ontdekken, dwalen en leven!

Beluister hier de podcast

Het beluisteren van deze podcasts maakt je hopelijk nog enthousiaster om naar buiten te gaan. Of hierdoor leer je allerlei nieuwe dingen over wandelen en hiken. Beluister de podcasts en probeer ze totdat je een favoriet gevonden hebt. Op zoek naar een goede manier op de podcasts te beluisteren? Een podcast beluister je eenvoudig door hem te streamen of downloaden. Dit kan via SoundCloud of via een podcast-app op je iPhone (iTunes Podcast Player) of Android (Stitcher of Deezer).

Vergeet niet je beoordeling te geven voor de makers van de podcasts in de vorm van een aantal sterren via je favoriete podcast app. Door een beoordeling achter te laten help je ook nog eens om de podcasts beter vindbaar te maken voor anderen!

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer