Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Doe jij ook mee met de #2uurnatuur challenge?

Door Noëlle Verhage

‘Beleef de natuur!’, dat is de missie van IVN Natuureducatie. Nu de donkere maarden eraan komen is het nog belangrijker dat we de natuur in gaan. De natuur in gaan is belangrijk voor onze gezondheid. We voelen ons niet alleen beter, maar we geven ons leven ook een hoger cijfer. Om te zorgen dat wij meer de natuur in gaan, start IVN op 1 oktober met de IVN #2uurnatuur Challenge.

Onderzoek

Diverse onderzoeken laten zien dat wanneer we onze tijd doorbrengen in de natuur, dit een positief effect heeft op onze gezondheid. We worden creatiever, het biedt ons ontspanning en fysieke fitheid, het helpt ons beter te concentreren én het is goed voor onze stemming. Uit een Britse studie naar het effect van de natuur op onze gezondheid, blijkt dat 120 minuten per week in de natuur de kritische norm is. “Vrijwel alle Nederlanders (94 %) wéten wel dat de natuur positieve gezondheidseffecten heeft. Toch haalt driekwart het niet om twee uur per week in de natuur te zijn”, aldus IVN Natuureducatie.

“Vrijwel alle Nederlanders (94 %) wéten wel dat de natuur positieve gezondheidseffecten heeft. Toch haalt driekwart het niet om twee uur per week in de natuur te zijn”, aldus IVN Natuureducatie.”

Ok, er zijn gelukkig mensen die wel deze norm halen. De meeste 55-plussers besteden volgens het onderzoek ruim twee uur per week in de natuur, maar de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar blijft steken op slechts 83 minuten per week. Dat is gewoonweg niet voldoende. De positieve effecten treden pas op vanaf 120 minuten. Om te zorgen dat Nederlanders wél 120 minuten natuur in de week halen, start IVN 1 oktober met de IVN #2uurnatuur Challenge.

IVN #2uurnatuur Challenge

De wetenschap bewijst dat natuur goed voor je is, maar als het écht zo makkelijk is, waarom doen we het dan niet? IVN geeft ons met de #2uurnatuur challenge een virtuele schop onder onze kont om onze twee uur natuur per week te halen. In heel de maand oktober worden we uitgedaagd met verrassende opdrachten.

Hoe werkt de Challenge?

Iedereen kan zich gratis aanmelden. Twee keer per week om 14:00 uur ontvangen we een e-mail met een verrassende uitdaging die we in onze eigen omgeving kunnen doen. Aan het begin van de week is dat een korte opdracht, die goed te combineren is met werk en/of studie. Elke vrijdag ontvangen we een speciale weekend-uitdaging. Ook krijgen we een Challenge checklist, waarin we onze voortgang kunnen bijhouden. Zo zien we na een maand écht welke invloed de natuur op ons heeft.

Wij dagen jullie uit! Doen jullie net als ons mee met de #2uurnatuur Challenge? Meld je dan eenvoudig aan door te klikken op onderstaande afbeelding.

#2uurnatuur challenge

Tip: doe het samen

Wij delen deze challenge met jullie, maar jullie kunnen de challenge natuurlijk ook weer deken. Inspireer jullie families, vrienden of daag gewoon jullie collega’s uit om de natuur in te gaan. Niet alleen leuk en gezellig in de pauze, maar ook nog eens goed voor de vitaliteit op de werkvloer. Zorg dat iedereen zich aanmeldt en houd jullie scores bij op de Team Challenge poster! Deze kan worden gedownload na inschrijving.

Kinder Challenges

Naast Challenges voor volwassenen biedt IVN ook speciale Challenges voor kinderen. Bij het aanmelden kan worden aangegeven of jullie deze willen ontvangen. Leuk voor ouders maar ook inzetbaar voor docenten basisonderwijs, om met de klas de Challenge aan te gaan.

Deel jullie natuurmoment

Jullie zintuigen worden tijdens de IVN #2uurnatuur Challenge geprikkeld op een nieuwe manier. Hoe voelen jullie jezelf na het uitvoeren van een opdracht? Wat was leuk en wat minder leuk? Hebben jullie nieuwe inzichten gekregen? Deel jullie ervaringen en foto’s via social media en tag #2uurnatuur en #mountainreporters, want daarmee worden anderen geïnspireerd!

Iedere week plaatst IVN een overzicht met de leukste social media posts. Volg IVN op FacebookTwitter en Instagram.

onderzoek 2uurnatuur

Bron: IVN Natuureducatie – www.ivn.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer