klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Doe jij ook mee met de #2uurnatuur challenge?

Door Noëlle Verhage

‘Beleef de natuur!’, dat is de missie van IVN Natuureducatie. Nu de donkere maarden eraan komen is het nog belangrijker dat we de natuur in gaan. De natuur in gaan is belangrijk voor onze gezondheid. We voelen ons niet alleen beter, maar we geven ons leven ook een hoger cijfer. Om te zorgen dat wij meer de natuur in gaan, start IVN op 1 oktober met de IVN #2uurnatuur Challenge.

Onderzoek

Diverse onderzoeken laten zien dat wanneer we onze tijd doorbrengen in de natuur, dit een positief effect heeft op onze gezondheid. We worden creatiever, het biedt ons ontspanning en fysieke fitheid, het helpt ons beter te concentreren én het is goed voor onze stemming. Uit een Britse studie naar het effect van de natuur op onze gezondheid, blijkt dat 120 minuten per week in de natuur de kritische norm is. “Vrijwel alle Nederlanders (94 %) wéten wel dat de natuur positieve gezondheidseffecten heeft. Toch haalt driekwart het niet om twee uur per week in de natuur te zijn”, aldus IVN Natuureducatie.

“Vrijwel alle Nederlanders (94 %) wéten wel dat de natuur positieve gezondheidseffecten heeft. Toch haalt driekwart het niet om twee uur per week in de natuur te zijn”, aldus IVN Natuureducatie.”

Ok, er zijn gelukkig mensen die wel deze norm halen. De meeste 55-plussers besteden volgens het onderzoek ruim twee uur per week in de natuur, maar de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar blijft steken op slechts 83 minuten per week. Dat is gewoonweg niet voldoende. De positieve effecten treden pas op vanaf 120 minuten. Om te zorgen dat Nederlanders wél 120 minuten natuur in de week halen, start IVN 1 oktober met de IVN #2uurnatuur Challenge.

IVN #2uurnatuur Challenge

De wetenschap bewijst dat natuur goed voor je is, maar als het écht zo makkelijk is, waarom doen we het dan niet? IVN geeft ons met de #2uurnatuur challenge een virtuele schop onder onze kont om onze twee uur natuur per week te halen. In heel de maand oktober worden we uitgedaagd met verrassende opdrachten.

Hoe werkt de Challenge?

Iedereen kan zich gratis aanmelden. Twee keer per week om 14:00 uur ontvangen we een e-mail met een verrassende uitdaging die we in onze eigen omgeving kunnen doen. Aan het begin van de week is dat een korte opdracht, die goed te combineren is met werk en/of studie. Elke vrijdag ontvangen we een speciale weekend-uitdaging. Ook krijgen we een Challenge checklist, waarin we onze voortgang kunnen bijhouden. Zo zien we na een maand écht welke invloed de natuur op ons heeft.

Wij dagen jullie uit! Doen jullie net als ons mee met de #2uurnatuur Challenge? Meld je dan eenvoudig aan door te klikken op onderstaande afbeelding.

#2uurnatuur challenge

Tip: doe het samen

Wij delen deze challenge met jullie, maar jullie kunnen de challenge natuurlijk ook weer deken. Inspireer jullie families, vrienden of daag gewoon jullie collega’s uit om de natuur in te gaan. Niet alleen leuk en gezellig in de pauze, maar ook nog eens goed voor de vitaliteit op de werkvloer. Zorg dat iedereen zich aanmeldt en houd jullie scores bij op de Team Challenge poster! Deze kan worden gedownload na inschrijving.

Kinder Challenges

Naast Challenges voor volwassenen biedt IVN ook speciale Challenges voor kinderen. Bij het aanmelden kan worden aangegeven of jullie deze willen ontvangen. Leuk voor ouders maar ook inzetbaar voor docenten basisonderwijs, om met de klas de Challenge aan te gaan.

Deel jullie natuurmoment

Jullie zintuigen worden tijdens de IVN #2uurnatuur Challenge geprikkeld op een nieuwe manier. Hoe voelen jullie jezelf na het uitvoeren van een opdracht? Wat was leuk en wat minder leuk? Hebben jullie nieuwe inzichten gekregen? Deel jullie ervaringen en foto’s via social media en tag #2uurnatuur en #mountainreporters, want daarmee worden anderen geïnspireerd!

Iedere week plaatst IVN een overzicht met de leukste social media posts. Volg IVN op FacebookTwitter en Instagram.

onderzoek 2uurnatuur

Bron: IVN Natuureducatie – www.ivn.nl

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer