Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Extreme tochten | Project Run to the end of the world… and beyond..

Door Jan Fokke Oosterhof

Na een jaar van relatief stilzitten als extreemsporter, start ik in augustus met het project ‘Run tot he end of the world… and beyond’. Ik ga rennend van Pieterburen, via het Pieterpad naar Mauth in Duitsland. Aldaar loop ik in september een hardloopwedstrijd over 1.001 kilometer non stop in dertien dagen (www.megarace.de).

Na mijn finish ren ik via de Alpen en Pyreneeën door naar Santiago de Compostela…en door naar Finisterre, het eind van de wereld waar een pelgrim zijn schoenen verbrandt. Daarna ren ik naar Nazaré, het dorp dat bekend is van de enorme golven waarop surfers hun leven wagen. Een epische hardlooptocht over 5.300 kilometer.

Via het Pieterpad, De Alpen en Pyreneeën, Santiago de Compostela, Finisterre en door naar Nazaré. Een epische hardlooptocht over 5.300 kilometer

Het wordt een project met veel media-aandacht, waarbij ik jullie ook regelmatig op de hoogte zal houden via Mountainreporters.

Aletsch Gletsjer Zwitserland. Foto: Jan Fokke Oosterhof

Tijdens deze ultieme en extreme tocht wil ik een aantal waarden uitdragen. Zie hieronder welke dat zijn.

  • Hoop na een lange periode in het teken van het coronavirus. Er staan weer stippen op de horizon en nieuwe kansen!
  • Het plezier van bewegen. In 2019 had 51% van Nederlanders vanaf 18 jaar last van overgewicht. Dat is na een jaar van binnen zitten alleen maar opgelopen, dus kom van de bank, beweeg en geniet van de natuur!
  • Bewustwording rondom zwerfafval. Ik wil vanuit mijn Green Runner Movement iedere kilometer één stuk zwerfafval rapen, dus 5.300 stuks en daar actief een dagboek over bijhouden.
  • Minimalisme. Ik ga op pad met slechts 6,88 kilo uitrusting (inclusief tent, slaapzak, matje en brander) en promoot een actieve leefstijl met minimale ecologische footprint.
  • Reflectie en zingeving. Na een zware privé-crisis wordt dit een maandenlange tocht van bezinning. Een zoektocht naar het bestaan vanuit mijn Bestaansverwondering (tevens de naam van mijn bedrijf).

Lees meer op mijn projectwebsite: www.expeditionlife.nl


Bio Jan Fokke Oosterhof

Jan Fokke Oosterhof is sinds zijn 18e ondernemer. Hij werkte slechts enkele maanden voor een baas. Hij is spreker, influencer, avonturier, auteur en blogger. Met een wereldreis, de SUP-Elfstedentocht, 350 kilometer non-stop mountainbiken, twee poolexpedities, vierduizenders in de Atlas, een overnachting in de vriezer met pooluitrusting, een Alpenoversteek in vier marathons en ongeveer 1.023 hardloopwedstrijden riep SBS6 hem in al haar wijsheid uit tot een van de grootste avonturiers allertijden. Sindsdien organiseert hij expedities voor zichzelf en voor en met mensen met een beperking die een statement aan de wereld willen maken, namelijk dat ze het wél kunnen.

Hij schrijft boeken en artikelen over zijn expedities en won een internationaal adventure-filmfestival in Ierland in de categorie multisports: ‘Category of adventurers and explorers that defies being categorised, for those who don’t know the meaning of stop, end, rest – these tireless maniacs are a rare breed indeed…’

Jan Fokke geeft inspiratielezingen en workshops over zijn avonturen en het realiseren van dromen via een sprekersbureau. Hij coacht en adviseert ondernemers en particulieren die met hun dromen aan de slag willen.

Meer informatie: janfokkeoosterhof.nl


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer