Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Extreme tochten | Project Run to the end of the world… and beyond..

Door Jan Fokke Oosterhof

Na een jaar van relatief stilzitten als extreemsporter, start ik in augustus met het project ‘Run tot he end of the world… and beyond’. Ik ga rennend van Pieterburen, via het Pieterpad naar Mauth in Duitsland. Aldaar loop ik in september een hardloopwedstrijd over 1.001 kilometer non stop in dertien dagen (www.megarace.de).

Na mijn finish ren ik via de Alpen en Pyreneeën door naar Santiago de Compostela…en door naar Finisterre, het eind van de wereld waar een pelgrim zijn schoenen verbrandt. Daarna ren ik naar Nazaré, het dorp dat bekend is van de enorme golven waarop surfers hun leven wagen. Een epische hardlooptocht over 5.300 kilometer.

Via het Pieterpad, De Alpen en Pyreneeën, Santiago de Compostela, Finisterre en door naar Nazaré. Een epische hardlooptocht over 5.300 kilometer

Het wordt een project met veel media-aandacht, waarbij ik jullie ook regelmatig op de hoogte zal houden via Mountainreporters.

Aletsch Gletsjer Zwitserland. Foto: Jan Fokke Oosterhof

Tijdens deze ultieme en extreme tocht wil ik een aantal waarden uitdragen. Zie hieronder welke dat zijn.

  • Hoop na een lange periode in het teken van het coronavirus. Er staan weer stippen op de horizon en nieuwe kansen!
  • Het plezier van bewegen. In 2019 had 51% van Nederlanders vanaf 18 jaar last van overgewicht. Dat is na een jaar van binnen zitten alleen maar opgelopen, dus kom van de bank, beweeg en geniet van de natuur!
  • Bewustwording rondom zwerfafval. Ik wil vanuit mijn Green Runner Movement iedere kilometer één stuk zwerfafval rapen, dus 5.300 stuks en daar actief een dagboek over bijhouden.
  • Minimalisme. Ik ga op pad met slechts 6,88 kilo uitrusting (inclusief tent, slaapzak, matje en brander) en promoot een actieve leefstijl met minimale ecologische footprint.
  • Reflectie en zingeving. Na een zware privé-crisis wordt dit een maandenlange tocht van bezinning. Een zoektocht naar het bestaan vanuit mijn Bestaansverwondering (tevens de naam van mijn bedrijf).

Lees meer op mijn projectwebsite: www.expeditionlife.nl


Bio Jan Fokke Oosterhof

Jan Fokke Oosterhof is sinds zijn 18e ondernemer. Hij werkte slechts enkele maanden voor een baas. Hij is spreker, influencer, avonturier, auteur en blogger. Met een wereldreis, de SUP-Elfstedentocht, 350 kilometer non-stop mountainbiken, twee poolexpedities, vierduizenders in de Atlas, een overnachting in de vriezer met pooluitrusting, een Alpenoversteek in vier marathons en ongeveer 1.023 hardloopwedstrijden riep SBS6 hem in al haar wijsheid uit tot een van de grootste avonturiers allertijden. Sindsdien organiseert hij expedities voor zichzelf en voor en met mensen met een beperking die een statement aan de wereld willen maken, namelijk dat ze het wél kunnen.

Hij schrijft boeken en artikelen over zijn expedities en won een internationaal adventure-filmfestival in Ierland in de categorie multisports: ‘Category of adventurers and explorers that defies being categorised, for those who don’t know the meaning of stop, end, rest – these tireless maniacs are a rare breed indeed…’

Jan Fokke geeft inspiratielezingen en workshops over zijn avonturen en het realiseren van dromen via een sprekersbureau. Hij coacht en adviseert ondernemers en particulieren die met hun dromen aan de slag willen.

Meer informatie: janfokkeoosterhof.nl


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer