Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Wil jij op kosten van Airbnb een jaar lang op afstand wonen en werken?

Door Edwin Hagenouw 

Geïnspireerd door de groeiende flexibiliteit om waar dan ook ter wereld te werken en te wonen, kondigt Airbnb vandaag de lancering van “Wonen waar je wilt met Airbnb” aan. Een programma voor twaalf personen* om gedurende ongeveer een jaar exclusief in een Airbnb accommodatie te wonen**. Of je nu deelneemt aan Zoom-meetings op het strand, het gezin meeneemt op de ultieme roadtrip of een nieuwe taal leert in een favoriete stad, deelnemers kunnen van de wereld hun thuis maken.

Een unieke kans om een jaar lang te wonen waar je wilt met Airbnb en de toekomst van flexibel wonen te ontdekken

Participanten worden vervolgens gevraagd om hun ervaringen met Airbnb te delen, zodat het platform toekomstige productupgrades en innovaties kan verbeteren om zo digital nomads beter tegemoet te kunnen komen. Airbnb zal de kosten van de accommodaties dekken en een vergoeding voor vervoer bieden gedurende de gehele duur van het programma.

Nomadische levensstijl

Volgens het Airbnb Report on Travel & Living, steeg het aantal geboekte overnachtingen in Q1 2021 op Airbnb van 28 dagen of langer met tien procent ten opzichte van 2019. Elf procent van de gasten die een langdurig verblijf boekten in 2021, gaven aan een nomadische levensstijl te leiden, 74 procent van de consumenten die Airbnb in vijf landen heeft ondervraagd, toonden interesse om ergens anders te gaan wonen dan waar hun werkgever is gevestigd nadat de pandemie voorbij is.

Via dit programma kunnen deelnemers inzichten bieden over functies, diensten en de ervaring van het nomadisch wonen, die kunnen helpen de toekomst van langdurige verblijven via Airbnb vorm te geven, waaronder:

  • Product veranderingen en middelen die kunnen helpen bij het verbeteren van de woonervaring bij een langdurig verblijf
  • Ideale soorten accommodaties voor soloreizigers of groepen zoals gezinnen
  • Verbindingen met lokale gemeenschapsleden en bedrijven
  • Beter inzicht in de financiële voordelen van het zijn van Airbnb Host tijdens reizen

Ga het avontuur aan

Van jonge gezinnen tot thuiswerkers, creatievelingen, empty nesters en meer; Airbnb is op zoek naar een gevarieerde groep van twaalf personen, die gedurende twaalf opeenvolgende maanden van juli 2021 tot juli 2022 deel kunnen uitmaken van het programma. Airbnb zal helpen met suggesties voor accommodaties, lokale Airbnb Experiences en meer.

Ga het avontuur aan met Airbnb

The Senior Nomads

Enthousiaste Airbnb gebruikers en fulltime reizigers Debbie en Michael Campbell, bekend als The Senior Nomads, gingen in 2013 met pensioen, verkochten hun huis en startten een wereldreis. Nu acht jaar later, hebben ze in meer dan 270 accommodaties via Airbnb in 85 verschillende landen gewoond. Ze verwachten om in 2021 hier nog eens  tien verschillende landen aan toe te voegen.

“De ervaring van het leven van Airbnb naar Airbnb is echt baanbrekend voor ons geweest,” aldus Debbie Campbell. “Wonen waar je wilt” op Airbnb zal nog meer mensen de kans geven om de wereld door een geheel nieuwe bril te zien, net zoals wij dat hebben gedaan.”

Aanmelden

Vanaf vandaag kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in hun eigen nomadische avontuur zich aanmelden via www.airbnb.com/liveanywhere. Eenmaal geselecteerd, beginnen de deelnemers aan hun reis met een workshop “hoe leef je via Airbnb” van The Senior Nomads, het Airbnb product- en onderzoeksteam en experts in “Wonen waar je wilt” waaronder reizende journalist Imani Bashir.

* Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn. Elke deelnemer mag maximaal drie reisgenoten meenemen om deel te nemen aan het programma.

** Het programma duurt 12 opeenvolgende maanden van juli 2021 tot juli 2022, 10 daarvan omvatten reizen naar en wonen in accommodaties op Airbnb.


Aanvragen voor “Wonen waar je wilt met Airbnb” zijn nu open tot 30 juni 2021. De 12 deelnemers worden in juli geselecteerd door het interviewerspanel en zullen in september 2021 beginnen met reizen. Voor meer informatie, zie de selectievoorwaarden.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer