klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

TOPTEAMS van Katja Staartjes en Menno Boermans

Door Edwin Hagenouw

Terwijl ik dit schrijf ligt hier voor me op tafel een prachtig boek. De cover is gevuld met een foto van een besneeuwd berglandschap. Alleen daarvan al word ik al blij en raak ik geïnspireerd. Tijdens mijn 25-jarige carrière als manager bij grote IT- en Telecombedrijven gaf ik leiding aan commerciële teams. Soms waren deze uitgebalanceerd, maar vaak moesten ze worden opgebouwd of was er sprake van reorganisaties. Altijd waren er situaties van wisselende omstandigheden, veranderende doelen en nieuwe mensen in gewijzigde situaties.

Dit creëerde voor mijn teams en mij voor een grote bron van inspiratie. Het samen creatief zoeken naar mooie en soms risicovolle oplossing voor uitdagende situaties was de bron van het meeste werkgeluk voor ons en maakte mijn teams vaak tot topteams. Ook als eigenaar van een aantal reiswebsites met een groot team als freelancers probeer ik een situatie te realiseren waarin we elkaar stimuleren en motiveren om tot de mooiste resultaten te komen.

TOPTEAMS

De roep om topteams binnen organisaties klinkt steeds luider. Teams die inspelen op de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en globalisering. Teams die antwoord geven op complexe vraagstukken rondom transformatie en innovatie. Topprestaties realiseer je namelijk nooit alleen.

Teams die antwoord geven op complexe vraagstukken rondom transformatie en innovatie

Hoog in de bergen word je samen tot het uiterste op de proef gesteld. Het is dé test voor leiderschap en teamwork. Twee bergbeklimmers bundelden hun krachten: Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest beklom, en fotograaf Menno Boermans. Samen creëerden zij dit boek voor teams in organisaties.

ACHTTIEN PIJLERS VOOR SUCCES

In het boek Topteams worden achttien pijlers beschreven en in beeld gebracht, die van een team een topteam maken. Katja Staartjes heeft elke pijler uitgewerkt via een algemene toelichting, via storytelling en via quotes. Menno Boermans heeft de pijlers voorzien van adembenemende foto’s. Want een beeld zegt meer dan duizend woorden!

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Topteams.

WIN HET BOEK ‘TOPTEAMS’

Win een gratis exemplaar van TOPTEAMS, het nieuwe boek van bergbeklimmers Katja Staartjes en Menno Boersmans. Om mee te doen aan deze win-actie hoef je je alleen maar in te schrijven voor onze nieuwsbrief (klik hier om in te schrijven) en dit bericht te delen op je Facebookpagina (klik hier om te delen).

Hoog in de bergen word je samen tot het uiterste op de proef gesteld. Daarom bundelden bergbeklimmers Katja Staartjes (eerste Nederlandse vrouw op de Mount Everest) en Menno Boermans hun krachten. In Topteams lees je hoe je van je team een topteam maakt. In woorden en met prachtige beelden!

Deze win-actie heeft een looptijd tot 15 november 2019.

OVER DE AUTEURS

Katja Staartjes beklom een aantal bergreuzen, waaronder Mount Everest (8848 meter) als eerste Nederlandse vrouw. Sindsdien is zij op pad als expeditieleider in kleine teams. Daarnaast is Katja een veelgevraagd inspiratiespreker voor bijeenkomsten en congressen en ze werkt als trainer en coach met leiders en teams. Van haar hand verschenen de boeken Hoog spel, Top-inspiratie en Lopen over de grens. Lees verder op www.katjastaartjes.nl

Menno Boermans beklom met zijn camera grijpklaar bergen over de hele wereld, om er daarna vanaf te skiën, rennen, fietsen of vliegen. Zijn foto’s werden internationaal gepubliceerd, onder andere in National Geographic. Tegenwoordig werkt hij in Zwitserland als medisch hulpverlener bij de reddingsdienst Air Zermatt. Eerdere boeken van Boermans zijn Acht kilometer boven NAP, Ooghoogte en Met uitzicht op de Matterhorn. Lees verder op www.mennoboermans.nl


Bekijk hier onze andere win-acties


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer