Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

TOPTEAMS van Katja Staartjes en Menno Boermans

Door Edwin Hagenouw

Terwijl ik dit schrijf ligt hier voor me op tafel een prachtig boek. De cover is gevuld met een foto van een besneeuwd berglandschap. Alleen daarvan al word ik al blij en raak ik geïnspireerd. Tijdens mijn 25-jarige carrière als manager bij grote IT- en Telecombedrijven gaf ik leiding aan commerciële teams. Soms waren deze uitgebalanceerd, maar vaak moesten ze worden opgebouwd of was er sprake van reorganisaties. Altijd waren er situaties van wisselende omstandigheden, veranderende doelen en nieuwe mensen in gewijzigde situaties.

Dit creëerde voor mijn teams en mij voor een grote bron van inspiratie. Het samen creatief zoeken naar mooie en soms risicovolle oplossing voor uitdagende situaties was de bron van het meeste werkgeluk voor ons en maakte mijn teams vaak tot topteams. Ook als eigenaar van een aantal reiswebsites met een groot team als freelancers probeer ik een situatie te realiseren waarin we elkaar stimuleren en motiveren om tot de mooiste resultaten te komen.

TOPTEAMS

De roep om topteams binnen organisaties klinkt steeds luider. Teams die inspelen op de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en globalisering. Teams die antwoord geven op complexe vraagstukken rondom transformatie en innovatie. Topprestaties realiseer je namelijk nooit alleen.

Teams die antwoord geven op complexe vraagstukken rondom transformatie en innovatie

Hoog in de bergen word je samen tot het uiterste op de proef gesteld. Het is dé test voor leiderschap en teamwork. Twee bergbeklimmers bundelden hun krachten: Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest beklom, en fotograaf Menno Boermans. Samen creëerden zij dit boek voor teams in organisaties.

ACHTTIEN PIJLERS VOOR SUCCES

In het boek Topteams worden achttien pijlers beschreven en in beeld gebracht, die van een team een topteam maken. Katja Staartjes heeft elke pijler uitgewerkt via een algemene toelichting, via storytelling en via quotes. Menno Boermans heeft de pijlers voorzien van adembenemende foto’s. Want een beeld zegt meer dan duizend woorden!

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Topteams.

WIN HET BOEK ‘TOPTEAMS’

Win een gratis exemplaar van TOPTEAMS, het nieuwe boek van bergbeklimmers Katja Staartjes en Menno Boersmans. Om mee te doen aan deze win-actie hoef je je alleen maar in te schrijven voor onze nieuwsbrief (klik hier om in te schrijven) en dit bericht te delen op je Facebookpagina (klik hier om te delen).

Hoog in de bergen word je samen tot het uiterste op de proef gesteld. Daarom bundelden bergbeklimmers Katja Staartjes (eerste Nederlandse vrouw op de Mount Everest) en Menno Boermans hun krachten. In Topteams lees je hoe je van je team een topteam maakt. In woorden en met prachtige beelden!

Deze win-actie heeft een looptijd tot 15 november 2019.

OVER DE AUTEURS

Katja Staartjes beklom een aantal bergreuzen, waaronder Mount Everest (8848 meter) als eerste Nederlandse vrouw. Sindsdien is zij op pad als expeditieleider in kleine teams. Daarnaast is Katja een veelgevraagd inspiratiespreker voor bijeenkomsten en congressen en ze werkt als trainer en coach met leiders en teams. Van haar hand verschenen de boeken Hoog spel, Top-inspiratie en Lopen over de grens. Lees verder op www.katjastaartjes.nl

Menno Boermans beklom met zijn camera grijpklaar bergen over de hele wereld, om er daarna vanaf te skiën, rennen, fietsen of vliegen. Zijn foto’s werden internationaal gepubliceerd, onder andere in National Geographic. Tegenwoordig werkt hij in Zwitserland als medisch hulpverlener bij de reddingsdienst Air Zermatt. Eerdere boeken van Boermans zijn Acht kilometer boven NAP, Ooghoogte en Met uitzicht op de Matterhorn. Lees verder op www.mennoboermans.nl


Bekijk hier onze andere win-acties


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer