Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

WIN-ACTIE | Win dé avonturenklassieker ‘Zeven jaar in Tibet’

Door Tjeerd Langstraat

Maak nu kans op dé absolute avonturenklassieker ‘Zeven jaar in Tibet’! Heinrich Harrer vluchtte in 1944 naar Tibet. Hij slaagde erin om de Heilige Stad Lhasa binnen te komen, de stad waar het hof huist van de Dalai Lama, de God-Koning. Harrer raakt bevriend met de Dalai Lama, die hem kennis laat maken met de cultuur, die tot dan toe verborgen bleef voor westerlingen.

In Zeven jaar in Tibet doet Heinrich Harrer verslag van zijn leven aan het hof van de Dalai Lama. Tegelijkertijd geeft hij een prachtige indruk van het dagelijkse leven van het theocratische Tibet. Een leven dat volledig veranderde toen Tibet in 1951 door China werd bezet.

Nederlandstalige versie van ‘Seven Years in Tibet’

Op 10 juni 2020 tekenden de Marktgemeinde Huettenberg, Österreich, de The Marsh Agency Ltd. London en Jalapeño Books een contract voor de duur van twee jaar om exclusief de Nederlandstalige versie van ‘Seven Years in Tibet’ opnieuw uit te geven. Van het boek werden miljoenen exemplaren verkocht, maar bij het grote publiek werd dit verhaal pas echt bekend door de gelijknamige film met Brad Pitt in de hoofdrol.

De oorspronkelijke eerste versie – ‘Sieben Jahre in Tibet, mein Leben am Hofe des Dalai Lama’ – verscheen in 1953. Nu, 68 jaar later, verschijnt deze herziene uitgave, waarbij zoveel als mogelijk de eerste vertaling is aangehouden om het verhaal zo authentiek mogelijk te houden.

We hebben hierbij gebruik gemaakt van de oorspronkelijke Duitstalige versie, de Engelse vertaling en de eerste Nederlandse vertaling.
Bijkomstigheid hiervan is wel dat er bijvoorbeeld over Harrer wordt gesproken als ware hij nog in leven is.

Een echte klassieker

Dit boek is een echte klassieker. Een jongensboek. Niet alleen vanwege alle avonturen die worden beleefd, maar ook omdat het zo’n belangrijk deel van de recente geschiedenis is. Sterker, het ís levende geschiedenis, met de Dalai Lama die nog in leven is en de voortdurende ontwikkelingen tussen China en Tibet én de ontwikkelingen binnen het Tibetaanse boeddhisme.

In 2011 heeft de Dalai Lama zijn bestuurlijke verantwoordelijk-heden voor de gemeenschap neergelegd. Die worden op het moment van schrijven uitgeoefend door de rechtstreeks gekozen Lobsang Sangay, premier van de Tibetaanse regering in ballingschap.

Hoe kun jij dit boek winnen?

Uitgeverij Jalapeño Books geeft twee exemplaren weg: 1x de paperback en 1x het ebook! Om mee te doen met onze win-actie doorloop je de onderstaande drie stappen:

  1. Like of volg Mountainreporters op Facebook: klik hier
  2. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: klik hier 
  3. Beantwoord de onderstaande vraag (het antwoord vind je via deze link):

Meedoen kan tot 5 augustus 2021. Als je onze nieuwsbrief al ontvangt en de Facebookpagina ook al volgt of hebt geliked hoef je alleen nog maar de vraag onder punt drie te beantwoorden. 


Lees hier meer over Zeven jaar in Tibet


één reactie op “WIN-ACTIE | Win dé avonturenklassieker ‘Zeven jaar in Tibet’”

  • Annemie Cornelis
    2 juli 2021 at 01:36

    Doe heel graag mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer