Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

WIN-ACTIE | Win dé avonturenklassieker ‘Zeven jaar in Tibet’

Door Tjeerd Langstraat

Maak nu kans op dé absolute avonturenklassieker ‘Zeven jaar in Tibet’! Heinrich Harrer vluchtte in 1944 naar Tibet. Hij slaagde erin om de Heilige Stad Lhasa binnen te komen, de stad waar het hof huist van de Dalai Lama, de God-Koning. Harrer raakt bevriend met de Dalai Lama, die hem kennis laat maken met de cultuur, die tot dan toe verborgen bleef voor westerlingen.

In Zeven jaar in Tibet doet Heinrich Harrer verslag van zijn leven aan het hof van de Dalai Lama. Tegelijkertijd geeft hij een prachtige indruk van het dagelijkse leven van het theocratische Tibet. Een leven dat volledig veranderde toen Tibet in 1951 door China werd bezet.

Nederlandstalige versie van ‘Seven Years in Tibet’

Op 10 juni 2020 tekenden de Marktgemeinde Huettenberg, Österreich, de The Marsh Agency Ltd. London en Jalapeño Books een contract voor de duur van twee jaar om exclusief de Nederlandstalige versie van ‘Seven Years in Tibet’ opnieuw uit te geven. Van het boek werden miljoenen exemplaren verkocht, maar bij het grote publiek werd dit verhaal pas echt bekend door de gelijknamige film met Brad Pitt in de hoofdrol.

De oorspronkelijke eerste versie – ‘Sieben Jahre in Tibet, mein Leben am Hofe des Dalai Lama’ – verscheen in 1953. Nu, 68 jaar later, verschijnt deze herziene uitgave, waarbij zoveel als mogelijk de eerste vertaling is aangehouden om het verhaal zo authentiek mogelijk te houden.

We hebben hierbij gebruik gemaakt van de oorspronkelijke Duitstalige versie, de Engelse vertaling en de eerste Nederlandse vertaling.
Bijkomstigheid hiervan is wel dat er bijvoorbeeld over Harrer wordt gesproken als ware hij nog in leven is.

Een echte klassieker

Dit boek is een echte klassieker. Een jongensboek. Niet alleen vanwege alle avonturen die worden beleefd, maar ook omdat het zo’n belangrijk deel van de recente geschiedenis is. Sterker, het ís levende geschiedenis, met de Dalai Lama die nog in leven is en de voortdurende ontwikkelingen tussen China en Tibet én de ontwikkelingen binnen het Tibetaanse boeddhisme.

In 2011 heeft de Dalai Lama zijn bestuurlijke verantwoordelijk-heden voor de gemeenschap neergelegd. Die worden op het moment van schrijven uitgeoefend door de rechtstreeks gekozen Lobsang Sangay, premier van de Tibetaanse regering in ballingschap.

Hoe kun jij dit boek winnen?

Uitgeverij Jalapeño Books geeft twee exemplaren weg: 1x de paperback en 1x het ebook! Om mee te doen met onze win-actie doorloop je de onderstaande drie stappen:

  1. Like of volg Mountainreporters op Facebook: klik hier
  2. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: klik hier 
  3. Beantwoord de onderstaande vraag (het antwoord vind je via deze link):

Meedoen kan tot 5 augustus 2021. Als je onze nieuwsbrief al ontvangt en de Facebookpagina ook al volgt of hebt geliked hoef je alleen nog maar de vraag onder punt drie te beantwoorden. 


Lees hier meer over Zeven jaar in Tibet


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

één reactie op “WIN-ACTIE | Win dé avonturenklassieker ‘Zeven jaar in Tibet’”

  • Annemie Cornelis
    2 juli 2021 at 01:36

    Doe heel graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer