Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Lopend door Amerika, waarom zou je dat doen? Een afstand van 4256 kilometer lopen met al je spullen op je rug. Eten, water, tent, slaapmatje en verder zo min mogelijk. Meer dan vijf maanden te voet dwars door Amerika. Hoe komt iemand erbij om zoiets te willen? Ik geef toe, er waren momenten dat ik het mezelf ook afvroeg. Maar toch, het idee dat er een ononderbroken voetpad was dat heel Amerika doorkruiste, liet me niet meer los.

Bijna tien jaar lang spookte het door mijn hoofd. En toen kwam het moment dat ik het dromen losliet en er werk van ging maken. 170 dagen lang liep ik door de staten Californië, Oregon en Washington. De Pacific Crest Trail, van de grens met Mexico tot de grens met Canada. Door woestijnen, bossen, lavavelden, brandgebieden en nationale parken. Over bergen, vulkanen, omgevallen bomen en ravijnen. 

Door woeste rivieren, zandvlaktes en rotspartijen. Ik kwam beren, slangen, coyotes en ontelbaar veel andere dieren tegen. Vocht tegen onderkoeling, hoogteziekte, ondraaglijke hitte en doordringende kou. Eenzaamheid, verveling, pijn en honger.

Iets enorms volbracht

Aan het eind van mijn avontuur, was ik alle ontberingen vergeten. Wat bleef was het overweldigende gevoel dat ik iets enorms had volbracht. Iets waarvan ik voorheen nooit had kunnen geloven dat ik ertoe in staat zou zijn. En met dat besef groeide mijn zelfvertrouwen en begon ik te geloven dat ik ook andere uitdagingen aan zou kunnen. Dingen zoals het schrijven van een boek. Dingen zoals het aandurven om dat boek aan anderen te laten lezen.

En dus begon ik enkele maanden na mijn terugkeer in Nederland aan mijn volgende grote reis: het neerpennen van mijn ervaringen. Nu, bijna een jaar later, is het zover. Ik houd de proefdruk in mijn handen, en vanaf 10 maart ligt mijn boek in de boekhandels.

Bestel het boek hier

Doe mee met de win-actie en win mijn boek

Speciaal voor de lezers van Mountainreporters stel ik een exemplaar van ‘Zes miljoen stappen, over de Pacific Crest Trail door Amerika’ beschikbaar.  Deze win-actie liep tot 1 april 2024 en het boek is gewonnen door Lisa van de Beek. We wensen haar veel leesplezier en inspiratie!


Wil je een stukje met me meelopen?

Naast de boeklancering zal ik vanaf 26 maart ook een promotietour maken langs het Pieterpad, Nederland’s eigen thru-hike. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een etappe mee te lopen. Updates over de tour en andere nieuwtjes zijn binnenkort te vinden via social media en op de website www.sixmillionsteps.eu.

Volg me op internet: Instagram: @dielies | Facebook: sixmillionsteps | sixmillionsteps.eu

Klik hier om mijn verhalen over de Pacific Crest Trail op Mountainreporters te lezen.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

3 Reactie op “Win-actie | Win mijn boek ‘Zes miljoen stappen’, over de PCT”

 • Cynthia van Ekeren
  12 april 2024 at 07:59

  Inspirerend boek lijkt mij ik doe graag mee aan deze winactie.
  Zonnige groet!☀️

 • Annemie Cornelis
  30 maart 2024 at 12:05

  Mooi boek doe heel graag mee

 • Patrick Mertens
  29 maart 2024 at 16:27

  Loot heel graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer