Win ‘De Onzichtbaren’, een bijzondere roman over Noorwegen

Door Edwin Hagenouw | Hoofdredacteur Mountainreporters

Op een eiland vlak voor de adembenemende kust van Noorwegen groeit Ingrid Barrøy op. Het ruwe eilandleven verloopt volgens zijn eigen wetten, met zware winters en heldere zomers. Een leven dat, net als het landschap zelf, van een grootse, broze schoonheid is, met in de verte de rest van de wereld.

‘Roy Jacobsen op zijn allerbest. Een onmisbare roman.’ Dagbladet

Ingrids vader droomt ervan een kade te bouwen die hen verbindt met het vasteland, maar zo dicht bij de rest van de wereld zijn blijft niet zonder gevolgen. Haar moeder heeft haar eigen dromen: meer kinderen, een kleiner eiland, een ander leven. En er blijft altijd één vraag die Ingrid haar nooit mag stellen.

ONZICHTBAREN

Wanneer Ingrid oud genoeg is, wordt ze naar het vasteland gestuurd om voor een van de rijke families aan de kust te werken. Maar dan gebeurt er iets tragisch en moet ze noodgedwongen terugkeren naar de plek die ze dacht achter zich gelaten te hebben.

DE ONZICHTBAREN IS EEN PRACHTIGE, ONTROERENDE ROMAN. DOOR DE HAND VAN DE MEESTER WORDT EEN GEWOON MENSENLEVEN IN IETS GROOTS VERANDERD.’ VERDENS GANG

Roy Jacobsen (Oslo, 1954) schrijft romans, korte verhalen en kinderboeken en wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs uit Noorwegen. De onzichtbaren wordt in meer dan twintig landen vertaald en stond op de shortlist van de Man Booker International Prize en de International Dublin Literary Award.

Gebonden | 272 pag. | € 21,99 | ISBN: 978 94 031 9660 2 | Ook verkrijgbaar als ebook

Oorspronkelijke titel: De usynlige | Vertaling: Paula Stevens

Omslagontwerp: Moker Ontwerp | Auteursfoto: Agnete Brun

‘Een modern meesterwerk. Dit is de kern van de Noorse literatuur.’ Klassekampen


WIN-ACTIE: WIN ‘DE ONZICHTBAREN’

Samen met uitgeverij De Bezige Bij verloten we een exemplaar van het boek ‘De Onzichtbaren’ onder de deelnemers aan deze win-actie.

Wat moet je hiervoor doen? Gewoon even dit artikel delen op Facebook (klik hier) en de Facebookpagina van Mountainreporters liken. De loting zal plaatsvinden op 15 juni 2020. Succes!


DOE OOK MEE MET ONZE ANDERE WIN-ACTIES


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Win ‘De Onzichtbaren’, een bijzondere roman over Noorwegen”

  • Inge
    7 juni 2020 at 14:12

    Ik doe graag mee 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer