ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Win ‘De Onzichtbaren’, een bijzondere roman over Noorwegen

Door Edwin Hagenouw | Hoofdredacteur Mountainreporters

Op een eiland vlak voor de adembenemende kust van Noorwegen groeit Ingrid Barrøy op. Het ruwe eilandleven verloopt volgens zijn eigen wetten, met zware winters en heldere zomers. Een leven dat, net als het landschap zelf, van een grootse, broze schoonheid is, met in de verte de rest van de wereld.

‘Roy Jacobsen op zijn allerbest. Een onmisbare roman.’ Dagbladet

Ingrids vader droomt ervan een kade te bouwen die hen verbindt met het vasteland, maar zo dicht bij de rest van de wereld zijn blijft niet zonder gevolgen. Haar moeder heeft haar eigen dromen: meer kinderen, een kleiner eiland, een ander leven. En er blijft altijd één vraag die Ingrid haar nooit mag stellen.

ONZICHTBARENWanneer Ingrid oud genoeg is, wordt ze naar het vasteland gestuurd om voor een van de rijke families aan de kust te werken. Maar dan gebeurt er iets tragisch en moet ze noodgedwongen terugkeren naar de plek die ze dacht achter zich gelaten te hebben.

DE ONZICHTBAREN IS EEN PRACHTIGE, ONTROERENDE ROMAN. DOOR DE HAND VAN DE MEESTER WORDT EEN GEWOON MENSENLEVEN IN IETS GROOTS VERANDERD.’ VERDENS GANG

Roy Jacobsen (Oslo, 1954) schrijft romans, korte verhalen en kinderboeken en wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs uit Noorwegen. De onzichtbaren wordt in meer dan twintig landen vertaald en stond op de shortlist van de Man Booker International Prize en de International Dublin Literary Award.

Gebonden | 272 pag. | € 21,99 | ISBN: 978 94 031 9660 2 | Ook verkrijgbaar als ebook

Oorspronkelijke titel: De usynlige | Vertaling: Paula Stevens

Omslagontwerp: Moker Ontwerp | Auteursfoto: Agnete Brun

‘Een modern meesterwerk. Dit is de kern van de Noorse literatuur.’ Klassekampen


WIN-ACTIE: WIN ‘DE ONZICHTBAREN’

Samen met uitgeverij De Bezige Bij verloten we een exemplaar van het boek ‘De Onzichtbaren’ onder de deelnemers aan deze win-actie.

Wat moet je hiervoor doen? Gewoon even dit artikel delen op Facebook (klik hier) en de Facebookpagina van Mountainreporters liken. De loting zal plaatsvinden op 15 juni 2020. Succes!


DOE OOK MEE MET ONZE ANDERE WIN-ACTIES


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.