Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

‘Het huis aan het einde’ is een intrigerend debuut over een jaloersmakend avontuur. Irwan Droog deed waar de meeste mensen alleen maar van dromen: hij verliet de drukte van de Nederlandse stad om samen met zijn vriendin en hond op een minuscuul, afgelegen eilandje in Noorwegen te gaan wonen. Te midden van de talloze trekvogels en loslopende schapen ziet hij de seizoenen komen en gaan, van noorderlicht tot middernachtzon. In de tussentijd duikt hij in de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners. Zo ontmoet hij visser Knut, die al zijn leven lang op het eiland woont, Eivind, die elk voorjaar voor de eidereenden zorgt, en Heidi, die er de liefde vond en nooit meer weg wil.

Irwan Droog (Den Haag, 1984) studeerde literatuurwetenschap en werkt als redacteur, vormgever en vertaler. Hij is mede-oprichter van de J.M.A. Biesheuvelprijs en puliceerde onder meer in literaire tijdschriften De Revisor en Tirade.

‘Een wonderschoon portret van een verstilde omgeving waarin sociale contacten zowel onwennig als liefdevol verlopen. Met zijn glasheldere en verwonderende stijl sluit Irwan naadloos aan bij de omgeving die hij beschrijft. Dankzij dit boek besefte ik eens te meer hoe rijk het (zogenaamd) versimpelde leven is.’ 
Maartje Wortel

Win-actie: doe mee en win het boek ‘Het huis aan het einde’

Als Mountainreporters redactie ontvangen we van de uitgeverijen in Nederland regelmatig boeken die aansluiten bij de interesse van onze lezers en ons zelf. Een van die boeken is ‘Het huis aan het einde’, het debuut van Irwan Droog.

Net als hij en zijn vriendin hebben ook wij vaak de droom om de drukte van de lage landen achter ons te laten en de wijde wereld in te trekken. Op zoek naar een bijzondere plek om te wonen in de natuur. Slechts weinigen maken die droom ook waar.

Gelukkig heeft Irwan zijn biezen gepakt en is samen met zijn vriendin het grote avontuur gaan opzoeken. Dit resulteerde in een magistraal verhaal over loslaten, genieten van kleine dingen en het onverwachte.

En dat alles in grote verbondenheid met de natuur en de mensen om ze heen. Natuurlijk maakt de setting, het ongerepte Noorwegen, het verhaal compleet.

Je kunt het boek bestellen op Bol.com of meedoen aan onze win-actie. Hiervoor hoef je alleen maar de onderstaande vraag te beantwoorden. De win-actie loopt tot 15 februari 2022. Bij deelname aan deze win-actie ga je akkoord met inschrijving voor onze outdoor nieuwsbrief.

Vanaf april 2022 vaart Holland Norway Lines drie keer per week van Nederland naar Noorwegen. Welke route vaart deze ferry? Het antwoord vind je in dit artikel.

Kies een optie(vereist)


Je kunt het boek hier bestellen als hardcover of e-book.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer