Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

‘Het huis aan het einde’ is een intrigerend debuut over een jaloersmakend avontuur. Irwan Droog deed waar de meeste mensen alleen maar van dromen: hij verliet de drukte van de Nederlandse stad om samen met zijn vriendin en hond op een minuscuul, afgelegen eilandje in Noorwegen te gaan wonen. Te midden van de talloze trekvogels en loslopende schapen ziet hij de seizoenen komen en gaan, van noorderlicht tot middernachtzon. In de tussentijd duikt hij in de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners. Zo ontmoet hij visser Knut, die al zijn leven lang op het eiland woont, Eivind, die elk voorjaar voor de eidereenden zorgt, en Heidi, die er de liefde vond en nooit meer weg wil.

Irwan Droog (Den Haag, 1984) studeerde literatuurwetenschap en werkt als redacteur, vormgever en vertaler. Hij is mede-oprichter van de J.M.A. Biesheuvelprijs en puliceerde onder meer in literaire tijdschriften De Revisor en Tirade.

‘Een wonderschoon portret van een verstilde omgeving waarin sociale contacten zowel onwennig als liefdevol verlopen. Met zijn glasheldere en verwonderende stijl sluit Irwan naadloos aan bij de omgeving die hij beschrijft. Dankzij dit boek besefte ik eens te meer hoe rijk het (zogenaamd) versimpelde leven is.’ 
Maartje Wortel

Win-actie: doe mee en win het boek ‘Het huis aan het einde’

Als Mountainreporters redactie ontvangen we van de uitgeverijen in Nederland regelmatig boeken die aansluiten bij de interesse van onze lezers en ons zelf. Een van die boeken is ‘Het huis aan het einde’, het debuut van Irwan Droog.

Net als hij en zijn vriendin hebben ook wij vaak de droom om de drukte van de lage landen achter ons te laten en de wijde wereld in te trekken. Op zoek naar een bijzondere plek om te wonen in de natuur. Slechts weinigen maken die droom ook waar.

Gelukkig heeft Irwan zijn biezen gepakt en is samen met zijn vriendin het grote avontuur gaan opzoeken. Dit resulteerde in een magistraal verhaal over loslaten, genieten van kleine dingen en het onverwachte.

En dat alles in grote verbondenheid met de natuur en de mensen om ze heen. Natuurlijk maakt de setting, het ongerepte Noorwegen, het verhaal compleet.

Je kunt het boek bestellen op Bol.com of meedoen aan onze win-actie. Hiervoor hoef je alleen maar de onderstaande vraag te beantwoorden. De win-actie loopt tot 15 februari 2022. Bij deelname aan deze win-actie ga je akkoord met inschrijving voor onze outdoor nieuwsbrief.

Vanaf april 2022 vaart Holland Norway Lines drie keer per week van Nederland naar Noorwegen. Welke route vaart deze ferry? Het antwoord vind je in dit artikel.


Je kunt het boek hier bestellen als hardcover of e-book.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer