Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Op Mountainreporters lees je het dagboek van Bart Schrijver, regisseur van Human Nature. Vandaag deel 2: Een nieuw plan.

We hebben een heerlijke rustdag in Olderfjord, veel slapen, lekker eten, alle beelden bekijken die we hebben gemaakt in de afgelopen week. Maar het belangrijkste van deze rustdag is een nieuwe planning. Ik merkte dat ik te strak gepland had, we moesten te veel lopen voor het feit dat we ook een film aan het maken waren, vijftien kilometer per dag is te veel. Het lastige is dat we in het volgende stuk, van Olderfjord naar Kautokeino, nog meer zouden moeten lopen. Dit zou onmogelijk zijn geweest. Dus terug naar de tekentafel en goed kijken naar de route.

We hebben gelukkig onze auto weer terug, dus we hebben wat ruimte om misschien iets over te slaan. Uiteindelijk vind ik een route waar we kunnen instappen vlak bij Alta, dit scheelt ons zestig kilometer, maar heeft verder geen effect op de film. We rijden een paar uur en David zet ons weer af, we geven hem een knuffel en lopen weg. Het is een prachtige dag en een nog mooiere zonsondergang, even lijkt alles gewoon weer mee te zitten, zoals dat kan voelen als je in de natuur bent op een mooie dag.

DE KOU BEGINT

Na nog een heerlijke dag die eindigt bij een hut, begint het langzamer wat kouder te worden. We zitten ver boven de poolcirkel, maar in deze tijd van het jaar hoort het nog geen 6 graden te zijn, maar dat wordt het wel. Miezer regen en kou. Ons uithoudingsvermogen wordt weer op de proef gesteld. Kou is nooit fijn, maar wij staan ook veel stil, om de camera op te zetten, om het geluid te regelen.

Scene’s moeten over worden gefilmd en nog eens, en nog eens. De kou sluipt er makkelijk in. We houden ons vast aan de gedachten dat we over een paar dagen bij Mollisjok Fjellstue zijn. Een soort homestay boerderij in the middle of nowhere.

MOLLISJOK FJELLSTUE NAAR KAUTOKEINO

Mollisjok is een heerlijke plek. We blijven hier vier dagen. Hier komt ook de Zweedse actrice Sara naar toe. Het is ongeveer 25 kilometer lopen vanaf de weg. We filmen hier, rusten hier een beetje uit en schuilen er voor de kou. Maar het mooiste van deze plek was de verrassing die we savonds kregen. Het eerste noorderlicht van het seizoen.

Goed nieuws! Dit avontuur is op nog meer manieren te volgen. Meer ervaringen op de trail, adembenemende natuurbeelden en herkenbare momenten van persoonlijke uitdaging. Deze tocht is namelijk vastgelegd in een driedelige BEHIND THE SCENES videoserie. Deze is nu al beschikbaar, nog voordat de film straks uitkomt.

Klik hier om nu meteen deze indringende serie te kijken. Hier lees je deel 1 van het dagboek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer