Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Op Mountainreporters lees je het dagboek van Bart Schrijver, regisseur van Human Nature. Vandaag deel 2: Een nieuw plan.

We hebben een heerlijke rustdag in Olderfjord, veel slapen, lekker eten, alle beelden bekijken die we hebben gemaakt in de afgelopen week. Maar het belangrijkste van deze rustdag is een nieuwe planning. Ik merkte dat ik te strak gepland had, we moesten te veel lopen voor het feit dat we ook een film aan het maken waren, vijftien kilometer per dag is te veel. Het lastige is dat we in het volgende stuk, van Olderfjord naar Kautokeino, nog meer zouden moeten lopen. Dit zou onmogelijk zijn geweest. Dus terug naar de tekentafel en goed kijken naar de route.

We hebben gelukkig onze auto weer terug, dus we hebben wat ruimte om misschien iets over te slaan. Uiteindelijk vind ik een route waar we kunnen instappen vlak bij Alta, dit scheelt ons zestig kilometer, maar heeft verder geen effect op de film. We rijden een paar uur en David zet ons weer af, we geven hem een knuffel en lopen weg. Het is een prachtige dag en een nog mooiere zonsondergang, even lijkt alles gewoon weer mee te zitten, zoals dat kan voelen als je in de natuur bent op een mooie dag.

DE KOU BEGINT

Na nog een heerlijke dag die eindigt bij een hut, begint het langzamer wat kouder te worden. We zitten ver boven de poolcirkel, maar in deze tijd van het jaar hoort het nog geen 6 graden te zijn, maar dat wordt het wel. Miezer regen en kou. Ons uithoudingsvermogen wordt weer op de proef gesteld. Kou is nooit fijn, maar wij staan ook veel stil, om de camera op te zetten, om het geluid te regelen.

Scene’s moeten over worden gefilmd en nog eens, en nog eens. De kou sluipt er makkelijk in. We houden ons vast aan de gedachten dat we over een paar dagen bij Mollisjok Fjellstue zijn. Een soort homestay boerderij in the middle of nowhere.

MOLLISJOK FJELLSTUE NAAR KAUTOKEINO

Mollisjok is een heerlijke plek. We blijven hier vier dagen. Hier komt ook de Zweedse actrice Sara naar toe. Het is ongeveer 25 kilometer lopen vanaf de weg. We filmen hier, rusten hier een beetje uit en schuilen er voor de kou. Maar het mooiste van deze plek was de verrassing die we savonds kregen. Het eerste noorderlicht van het seizoen.

Goed nieuws! Dit avontuur is op nog meer manieren te volgen. Meer ervaringen op de trail, adembenemende natuurbeelden en herkenbare momenten van persoonlijke uitdaging. Deze tocht is namelijk vastgelegd in een driedelige BEHIND THE SCENES videoserie. Deze is nu al beschikbaar, nog voordat de film straks uitkomt.

Klik hier om nu meteen deze indringende serie te kijken. Hier lees je deel 1 van het dagboek.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer