Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Podcast tip: de wielerpodcast El Tarangu

Door Isa de Laat

Dit keer geen persoonlijk reisverhaal, maar een persoonlijke tip van mij voor een sportieve mysterieuze podcast. Audiocollectief Schik gaat in de podcast El Tarangu op zoek naar de legendarische wielrenner Fuente die in zijn graf hoort te liggen, maar op een dag een pannetje mosselen gaat eten.

Het verhaal

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude Spaanse rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem uiteten. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in, waarna ze samen mosselen aten. Een normaal etentje, waarbij Lucien nooit zijn moed wist te verzamelen voor de vraag ‘Jij was toch dood?’ In deze podcast zoeken ze uit hoe dit nou precies zit. Heeft hij zijn eigen dood in scène gezet?

Audiocollectief SCHIK

Deze podcast is gemaakt door Audiocollectief SCHIK (bekend van Laura H.). In zes afleveringen van drie kwartier word jij meegenomen in het verhaal van de wielrenner waar de hele wereld in 1996 afscheid van heeft genomen. Audiocollectief SCHIK gaat in de wereld van oude wielerhelden en onbetrouwbare bronnen op zoek naar de waarheid achter dit verhaal.

Een ding is zeker volgens de makers: iemand liegt, maar wie en waarom?

Een ding is zeker volgens de makers: iemand liegt, maar wie en waarom? Deze podcast is ook erg interessant voor de mensen die weinig kennis hebben van het wielrennen. Je kan het verhaal op internet luisteren of via Podcast apps.

Wat is een podcast?

Heb je nog nooit een podcast gehoord? Check dan hier alle beginnersinformatie over podcast op de website van onze vrienden van de NOS.


Lees meer over wielrennen en fietsen op onze FIETSPAGINA


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer