klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Podcast tip: de wielerpodcast El Tarangu

Door Isa de Laat

Dit keer geen persoonlijk reisverhaal, maar een persoonlijke tip van mij voor een sportieve mysterieuze podcast. Audiocollectief Schik gaat in de podcast El Tarangu op zoek naar de legendarische wielrenner Fuente die in zijn graf hoort te liggen, maar op een dag een pannetje mosselen gaat eten.

Het verhaal

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude Spaanse rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem uiteten. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in, waarna ze samen mosselen aten. Een normaal etentje, waarbij Lucien nooit zijn moed wist te verzamelen voor de vraag ‘Jij was toch dood?’ In deze podcast zoeken ze uit hoe dit nou precies zit. Heeft hij zijn eigen dood in scène gezet?

Audiocollectief SCHIK

Deze podcast is gemaakt door Audiocollectief SCHIK (bekend van Laura H.). In zes afleveringen van drie kwartier word jij meegenomen in het verhaal van de wielrenner waar de hele wereld in 1996 afscheid van heeft genomen. Audiocollectief SCHIK gaat in de wereld van oude wielerhelden en onbetrouwbare bronnen op zoek naar de waarheid achter dit verhaal.

Een ding is zeker volgens de makers: iemand liegt, maar wie en waarom?

Een ding is zeker volgens de makers: iemand liegt, maar wie en waarom? Deze podcast is ook erg interessant voor de mensen die weinig kennis hebben van het wielrennen. Je kan het verhaal op internet luisteren of via Podcast apps.

Wat is een podcast?

Heb je nog nooit een podcast gehoord? Check dan hier alle beginnersinformatie over podcast op de website van onze vrienden van de NOS.


Lees meer over wielrennen en fietsen op onze FIETSPAGINA


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer