Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Podcast tip: de wielerpodcast El Tarangu

Door Isa de Laat

Dit keer geen persoonlijk reisverhaal, maar een persoonlijke tip van mij voor een sportieve mysterieuze podcast. Audiocollectief Schik gaat in de podcast El Tarangu op zoek naar de legendarische wielrenner Fuente die in zijn graf hoort te liggen, maar op een dag een pannetje mosselen gaat eten.

Het verhaal

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude Spaanse rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem uiteten. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in, waarna ze samen mosselen aten. Een normaal etentje, waarbij Lucien nooit zijn moed wist te verzamelen voor de vraag ‘Jij was toch dood?’ In deze podcast zoeken ze uit hoe dit nou precies zit. Heeft hij zijn eigen dood in scène gezet?

Audiocollectief SCHIK

Deze podcast is gemaakt door Audiocollectief SCHIK (bekend van Laura H.). In zes afleveringen van drie kwartier word jij meegenomen in het verhaal van de wielrenner waar de hele wereld in 1996 afscheid van heeft genomen. Audiocollectief SCHIK gaat in de wereld van oude wielerhelden en onbetrouwbare bronnen op zoek naar de waarheid achter dit verhaal.

Een ding is zeker volgens de makers: iemand liegt, maar wie en waarom?

Een ding is zeker volgens de makers: iemand liegt, maar wie en waarom? Deze podcast is ook erg interessant voor de mensen die weinig kennis hebben van het wielrennen. Je kan het verhaal op internet luisteren of via Podcast apps.

Wat is een podcast?

Heb je nog nooit een podcast gehoord? Check dan hier alle beginnersinformatie over podcast op de website van onze vrienden van de NOS.


Lees meer over wielrennen en fietsen op onze FIETSPAGINA


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer