Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De 10 beste bungeejumps van de wereld!

Door: Ilse Nijhof
Altijd al willen weten wat de beste bungeejumps ter wereld zijn? Dan heb jij geluk. Ik heb het voor je uitgezocht. Wist je trouwens dat er van deze 10 wel 6 in Europa te doen zijn? Je hoeft dus niet meer naar de andere kant van de wereld te vliegen voor spanning en sensatie. Lees gauw verder!

BungJeejumpen: van grote hoogte naar beneden springen terwijl je aan een elastiek hangt

#1. 233 meter: Macau Tower, Macau, China

Macau mag dan bekend staan om haar casino’s en het gokken. Het is ook de plaats om ’s werelds hoogste bungeejump te maken. Nieuw Zeelander Alan John Hackett heeft het Guinness Book of Records zelfs gehaald met deze jump. Hij ging de boeken in als highest commercial bungeejump.

Bungeejump van de Macau Tower
Durf jij het aan?

#2. 220 meter: Verzasca Dam, Ticino, Zwitserland

Als je James Bond hebt gezien dan moet je deze herkennen. Het was de setting van de openingsscène van de film Goldeneye met Pierce Brosnan. De bungeejump wordt dan ook wel de GoldenEye bungeejump genoemd. Je springt van één van de hoogste dammen in Europa. Mocht het dan nog niet spannend genoeg zijn, het is één van de weinige bungeejumps die ’s nachts gedaan kan worden! Zie je het al voor je?

Bungeejumps van de Verzasca Dam
De setting die door James Bond beroemd is

#3. 216 meter: Bloukrans Bridge, Zuid-Afrika

Ben je in Zuid-Afrika en wil je je vakantie net even een stukje spannender maken? Gooi jezelf dan van de 216 meter hoge Bloukrans Bridge. Val 216 meter naar beneden, regelrecht de prachtige natuur in. Het is de hoogste commercial natural bungeejump van de wereld.

Bloukrans Bridge
Wow, wat een mooie brug

#4. 206 meter: Rio Grande Bridge, Taos, New Mexico

Wow, wat een imposante brug! Kan jij het je al voorstellen dat je hier vanaf springt de mooie rivier vallei in? Om eerlijk te zijn, ik niet. Het kan ook maar één keer per jaar. Het is de hoogste en duurste bungeejump van Amerika. Het kost ongeveer € 300 om je leven te wagen.

Rio Grande Bridge
Here we go in 3, 2, 1!

#5. 192 meter: Europabrücke Bridge, Innsbruck, Oostenrijk

Europabrücke Bridge
Europabrücke Bridge

Waar je bij de andere bungeejumps nog het excuus kan hebben dat het te ver weg is (behalve bij de dam in Zwitserland), gaat je dat bij deze niet lukken. Innsbruck ligt op slechts anderhalf uur vliegen van Amsterdam. Ook is het met de auto goed te bereiken.

De bungeejunkies onder ons hebben het ritje vast al gemaakt.

Durf jij de sprong te wagen van de 192 meter hoogte Europabrug en de Alpen op z’n kop te zien?

#6. 190 meter: Niouc Bridge, Val d’Anniviers, Zwitserland

Zes Europese bungeejumps in de top 10. Dat doen we toch best goed. Op nummer 6 vind je de Niouc brug, die ook wel de spiderbridge wordt genoemd door de vele kabels. Als je alleen al deze brug op durft ben je al heel ver.

Deze sprong wordt niet voor niets de mooiste bungeejump van Europa genoemd

Stort je in de vallei van Val d’Anniviers. Omringd door 5 bergen van meer dan 4000 meter hoog, een stroompje onder je, de sneeuwbedekte Matterhorn voor je en de Crans Montana achter je. Deze sprong wordt niet voor niets de mooiste bungeejump van Europa genoemd.

Niouc Bridge
Nu snap ik waarom het woord ‘spiderbridge’ is gekozen

#7. 175 meter: Altopiano di Asiago, Vicenza, Italy

Altopiano di Asiago
Altopiano di Asiago

Ook het excuus dat je niet alleen durft telt bij deze jump niet meer. Je kan in Vicenza namelijk een ’tandem bungee’ maken. Samen met je partner een sprong in het diepe nemen, hoe romantisch is dat?

De jump is 165 meter lang, dat betekent dat je nog 10 meter hebt tot je de grond bereikt. Bij de eerste rebound word je weer 120 meter terug de lucht ingeschoten waarna je vervolgens een vrije val van 40 meter maakt. Het elastiek is 41.5 meter lang maar of je dat nou wilde weten…

#8. 169 meters: Kolnbrein Dam (Kölnbreinsperre), Carinthia, Austria

Mocht je na de jump van de Europabrug in Oostenrijk helemaal verkocht zijn aan deze sport, dan heb je geluk. Oostenrijk herbergt nog een geweldige bungeejump, ’s werelds tweede hoogste jump van een dam. Deze is pas vanaf 2010 geopend, toen een pad is aangelegd.

Kolnbrein Dam
De twee na hoogste dam ter wereld

#9. 160 meter: The Last Resort, Bhote Kosi River, Nepal

Ookal is de naam niet veelbelovend, als je deze jump gemaakt hebt wil je vast nog een keer. Gooi jezelf in de tropische vallei waarbij je gelijk een mooi kijkje kan nemen op de Bhote Kosi rivier. Op je kop weliswaar..

The Last Resort
Hoor je de rivier al stromen?

#10. 152 meter: Ponte Colossus (Veglio-Pistolesa Bridge), Biella, Italy

Ponte Colossus bevindt zich tussen Turijn en Milaan. De brug waar je vanaf springt is prachtig en enorm. Vandaar de naam Colossus. Hij is 350 meter lang en bestaat uit enorme pilaren. Je doet er slechts 4.5 seconden over om beneden te zijn dus tijd voor zenuwen is er niet. Bij deze jump zal je niet de enige zijn. Jaarlijks springen hier zo’n 2000 mensen vanaf.

Bungeejumps van Ponte Colossus
Wát een brug

Bron: www.cnn.com
Hoofdfoto: www.wereldreizigers.nl


Lees hier ook de reisverhalen van onze reisschrijvers


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer