Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De drie beste meerdaagse huttentochten in Slovenië

Door Matthijs van der Pol

Slovenië? Jazeker! Ik wil het aankomende jaar heel graag naar Slovenië toe. Het maken van keuzes voor reisbestemmingen is natuurlijk subjectief en zo ook de mijne. Ik heb goede verhalen gehoord over de natuur in Slovenië. Het schijnt heel puur te zijn. Ook is het nog een minder toeristisch land en ligt het prijsniveau een stuk lager dan in de meeste vakantielanden.

Verder is het land goed aan te rijden, want het ligt op nog geen 1.000 kilometer van Nederland. Door mijn liefde voor Italië neig ik toch telkens om daar naartoe te gaan, maar ik ben mezelf nu aan het oriënteren op een reis naar Slovenië en ben ik op zoek naar een geschikte meerdaagse huttentocht. Afgelopen zomer heb ik een zesdaagse huttentocht gedaan in de Dolomieten in Noord-Italië, genaamd de Palaronda Hard Trek (er is ook een vierdaagse Soft Trek beschikbaar overigens). Dit vond ik echt geweldig om te doen! Lees hier mijn verslag van deze trektocht.

Mijn voorlopige top 3

Dan is nu de vraag Waar ga ik in Slovenië naartoe? Na wat research is dit mijn voorlopige top 3. Mocht je bekend zijn in Slovenië, dan ontvang ik graag je advies. Schrijf je advies aan mij als reactie onder dit artikel of via onze Facebookpagina.

Mountainreporters slovenie wandelen
Bron: Pixabay

Overigens kun je in deze prachtige gebieden ook dagtochten maken, het is puur mijn wens om een meerdaagse tocht te doen. Dus laat je vooral inspireren door de beschikbare gebieden in Slovenië. Want in de slechts 20.000 vierkante kilometer grondgebied van Slovenië vind je maar liefst 10.000 kilometer aan wandelroutes.

Optie 1: Julische Alpen

De berg Triglav, met zijn drie pieken, is een nationaal symbool dat zelfs terug te vinden is in de vlag van Slovenië. Het is tevens de hoogste berg van Slovenië. Je kunt hier onder anderen een vijfdaagse bergwandeling maken die een combinatie maakt tussen drie hoogtepunten. Je begint met de beklimming van de Triglav, vervolgens loop je over de bergrug van Bohinj en sluit af met een trip rond het mooiste meer van Slovenië. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Meer informatie: slovenia.info/the-julian-alps en alpe-adria-trail.com

Mountainreporters slovenie wandelen
Bron: Pixabay

Optie 2: Slovenian Mountain Trail

De Slovenian Mountain Trail is een 599 kilometer lange route die begint in Maribor en eindigt aan de Adriatische kust. Je snapt natuurlijk dat de mogelijkheden binnen deze trail enorm groot zijn. Het is zeker een optie die ik verder ga onderzoeken.

Meer informatie: slovenia.info/hiking-backpacking/long-distance-trails en slovenia-outdoor.com/slovenian-mountain-trail

Mountainreporters slovenie wandelen
Bron: Pixabay

Optie 3: Alpe-Adria Trail

Nog groter is Alpe-Adria Trail. Deze 750 kilometer lange route met 43 etappes is uiteraard te lang om in een paar dagen te bewandelen. De route begint bij Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, en loopt helemaal door tot de Adriatische Zee in Slovenië. Je komt dan door de landen Oostenrijk, Italië en Slovenië. Wat een mogelijkheden moet deze trail bieden!

Meer informatie: alpe-adria-trail.com en slovenia-outdoor.com/alpe-adria-trail

De eerste stap is om een keuze te maken naar welke van de drie gebieden ik toe ga. Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie. Ondertussen ga ik mezelf verder verdiepen. Als ik eruit ben wat mijn eerste keuze wordt, dan laat ik het uiteraard weten en zal ik meer vertellen over de specifieke route en/of huttentocht die ik ga doen.

Overigens sta ik open voor wandelingen door het gehele jaar. Het lijkt me namelijk ook geweldig om door de sneeuw te wandelen. Hiervoor heb ik in maart al een prachtige reis gepland via de NKBV. Ik ga naar de Encantats Pyreneeën in Spanje toe voor deze zevendaagse reis: bergsportreizen.nl/sneeuwschoenwandelen/huttentocht


Lees hier alle artikelen en verhalen over Slovenië


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

5 Reactie op “De drie beste meerdaagse huttentochten in Slovenië”

 • Adriaan
  13 juli 2022 at 18:45

  Goedenavond,

  Zijn deze trektochten ook te bewandelen met (middel grote) honden?

 • Matthijs Van der Pol
  Matthijs Van der Pol
  4 november 2018 at 11:33

  Leuk dat je nog gaat zeg!

 • Susanne
  2 november 2018 at 16:56

  Ik ga toch wel hoor, maar geen meerdaagse tracks en er blijven schitterende valleien toegankelijk. Ook voor mij.

 • Matthijs Van der Pol
  Matthijs Van der Pol
  2 november 2018 at 16:52

  Beste Susanne,
  Allereerst: wat vervelend dat je zelf niet meer kunt gaan. Maar ik ben erg blij met je tip. Dankjewel! Matthijs

 • Susanne
  2 november 2018 at 15:42

  Triglav!!!
  Helaas kan ik deze trip door een hernia niet meer maken, maar elke keer als we in Kransjka Gora zijn, kriebelt mijn buik. Ik moet naar boven, de bergen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer