klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De drie beste meerdaagse huttentochten in Slovenië

Door Matthijs van der Pol

Slovenië? Jazeker! Ik wil het aankomende jaar heel graag naar Slovenië toe. Het maken van keuzes voor reisbestemmingen is natuurlijk subjectief en zo ook de mijne. Ik heb goede verhalen gehoord over de natuur in Slovenië. Het schijnt heel puur te zijn. Ook is het nog een minder toeristisch land en ligt het prijsniveau een stuk lager dan in de meeste vakantielanden.

Verder is het land goed aan te rijden, want het ligt op nog geen 1.000 kilometer van Nederland. Door mijn liefde voor Italië neig ik toch telkens om daar naartoe te gaan, maar ik ben mezelf nu aan het oriënteren op een reis naar Slovenië en ben ik op zoek naar een geschikte meerdaagse huttentocht. Afgelopen zomer heb ik een zesdaagse huttentocht gedaan in de Dolomieten in Noord-Italië, genaamd de Palaronda Hard Trek (er is ook een vierdaagse Soft Trek beschikbaar overigens). Dit vond ik echt geweldig om te doen! Lees hier mijn verslag van deze trektocht.

Mijn voorlopige top 3

Dan is nu de vraag Waar ga ik in Slovenië naartoe? Na wat research is dit mijn voorlopige top 3. Mocht je bekend zijn in Slovenië, dan ontvang ik graag je advies. Schrijf je advies aan mij als reactie onder dit artikel of via onze Facebookpagina.

Mountainreporters slovenie wandelen
Bron: Pixabay

Overigens kun je in deze prachtige gebieden ook dagtochten maken, het is puur mijn wens om een meerdaagse tocht te doen. Dus laat je vooral inspireren door de beschikbare gebieden in Slovenië. Want in de slechts 20.000 vierkante kilometer grondgebied van Slovenië vind je maar liefst 10.000 kilometer aan wandelroutes.

Optie 1: Julische Alpen

De berg Triglav, met zijn drie pieken, is een nationaal symbool dat zelfs terug te vinden is in de vlag van Slovenië. Het is tevens de hoogste berg van Slovenië. Je kunt hier onder anderen een vijfdaagse bergwandeling maken die een combinatie maakt tussen drie hoogtepunten. Je begint met de beklimming van de Triglav, vervolgens loop je over de bergrug van Bohinj en sluit af met een trip rond het mooiste meer van Slovenië. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Meer informatie: slovenia.info/the-julian-alps en alpe-adria-trail.com

Mountainreporters slovenie wandelen
Bron: Pixabay

Optie 2: Slovenian Mountain Trail

De Slovenian Mountain Trail is een 599 kilometer lange route die begint in Maribor en eindigt aan de Adriatische kust. Je snapt natuurlijk dat de mogelijkheden binnen deze trail enorm groot zijn. Het is zeker een optie die ik verder ga onderzoeken.

Meer informatie: slovenia.info/hiking-backpacking/long-distance-trails en slovenia-outdoor.com/slovenian-mountain-trail

Mountainreporters slovenie wandelen
Bron: Pixabay

Optie 3: Alpe-Adria Trail

Nog groter is Alpe-Adria Trail. Deze 750 kilometer lange route met 43 etappes is uiteraard te lang om in een paar dagen te bewandelen. De route begint bij Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, en loopt helemaal door tot de Adriatische Zee in Slovenië. Je komt dan door de landen Oostenrijk, Italië en Slovenië. Wat een mogelijkheden moet deze trail bieden!

Meer informatie: alpe-adria-trail.com en slovenia-outdoor.com/alpe-adria-trail

De eerste stap is om een keuze te maken naar welke van de drie gebieden ik toe ga. Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie. Ondertussen ga ik mezelf verder verdiepen. Als ik eruit ben wat mijn eerste keuze wordt, dan laat ik het uiteraard weten en zal ik meer vertellen over de specifieke route en/of huttentocht die ik ga doen.

Overigens sta ik open voor wandelingen door het gehele jaar. Het lijkt me namelijk ook geweldig om door de sneeuw te wandelen. Hiervoor heb ik in maart al een prachtige reis gepland via de NKBV. Ik ga naar de Encantats Pyreneeën in Spanje toe voor deze zevendaagse reis: bergsportreizen.nl/sneeuwschoenwandelen/huttentocht


Lees hier alle artikelen en verhalen over Slovenië


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

5 Reactie op “De drie beste meerdaagse huttentochten in Slovenië”

 • Adriaan
  13 juli 2022 at 18:45

  Goedenavond,

  Zijn deze trektochten ook te bewandelen met (middel grote) honden?

 • Matthijs Van der Pol
  Matthijs Van der Pol
  4 november 2018 at 11:33

  Leuk dat je nog gaat zeg!

 • Susanne
  2 november 2018 at 16:56

  Ik ga toch wel hoor, maar geen meerdaagse tracks en er blijven schitterende valleien toegankelijk. Ook voor mij.

 • Matthijs Van der Pol
  Matthijs Van der Pol
  2 november 2018 at 16:52

  Beste Susanne,
  Allereerst: wat vervelend dat je zelf niet meer kunt gaan. Maar ik ben erg blij met je tip. Dankjewel! Matthijs

 • Susanne
  2 november 2018 at 15:42

  Triglav!!!
  Helaas kan ik deze trip door een hernia niet meer maken, maar elke keer als we in Kransjka Gora zijn, kriebelt mijn buik. Ik moet naar boven, de bergen in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer