Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Dit zijn de top 5 mooiste kliffen van Europa!

Door de redactie van Mountainreporters

We nemen je mee naar vijf waanzinnige uitzichten… van die plekken waar je even aan het “randje van de wereld” staat en je zo klein kunt voelen. Dit zijn die momenten waarop je je beseft hoe mooi de natuur kan zijn.

1. The Cliffs of Moher, Ierland

Ierland’s wilde westkust met de beroemde Cliff’s of Moher  behoren tot de mooiste kliffen van Europa. Ze liggen in County Clare , een graafschap aan de Atlantische kust. Loop naar de top van O’Brien’s toren, een uitzichtpunt uit de 18e eeuw waar je een waanzinnig panorama hebt over de kliffen. Op heldere dagen zie je zelfs tot aan de Galway baai, Connemara’s Maumturk bergen en schiereiland Dingle. Ze zijn zo’n acht kilometer lang en grenzen aan de Burren.

de kliffen van Moher in Ierland
Cliffs of Moher, in county Clare, in Ierland

2. Madeira

Eerder schreven we op Mountainreporters al eens over de Cabo Girao: een steile klif op Madeira. Cabo Girao op Madeira is meteen ook de hoogste klif van Europa en mag daarom niet in dit rijtje ontbreken. Deze klif is niet meer zo ongerept omdat er een skywalk is aangelegd maar hierdoor kun je wel echt ervaren hoe hoog je bent en hoe steil de kliffen daadwerkelijk zijn.

Cabo girao
de Cabo Girao Skywalk: een glazen platform met een prachtig uitzicht de diepte in

3. Etretat, in het Franse Normandië

In het Franse Etretat vindt je de meest dramatische rotsen en kliffen van Normandië. Gelegen in een baai staan en ontstaan door erosie met een natuurlijke boog en een aantal hoge pieken. Dit uitzicht is door veel kunstenaars vastgelegd sinds Gustave Courbet en Claude Monet deze plek voor het eerst als onderwerp kozen voor een kunstwerk.

Entretat, Normandie kliffen
de kliffen bij Entretat

4. Cape Enniberg,  Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden is een groep van 18 eilanden met fantastische wandelmogelijkheden en tal van mooie kliffen. Ze zijn het meest ongerept en wild bij het uiterste noordpuntje van het noordelijkste eiland Viðoy.  Deze klif is een mekka voor natuurliefhebbers, birdwatchers en wandelaar. Op deze plek aan de Atlantische Oceaan nestelen de schattige “puffins” (papegaaiduikertjes) en zie je geregeld zeehonden voorbij zwemmen.

enniberg, faroer eilanden
Enniberg op het noordelijkste eiland van de Faeroër.

5. De Preekstoel in Noorwegen

Tja, het kan er soms erg druk zijn, maar het valt dan ook niet te ontkennen dat dit uitzicht in het rijtje van “Epische uitzichten” genoemd moet worden. We kunnen er echt niet om heen. De Noorse “Preikestolen” ligt 600 meter boven het water van het Lysefjord en het uitzicht is echt waanzinnig.

preikestolen
de Noorse Preekstoel: een van de beroemdste uitzichten in Europa

Wil je alles lezen over de wandeling naar de Preikestolen? Onze reporters Karin en Ilse maakten hem en schreven er over: hiken naar de preekstoel.

Krijg jij geen genoeg van waanzinnige uitzichten en wil je meer zien? Lees dan ons blog over Noord Ierland, waar je vlakbij Belfast aan de kust kunt hiken bij Carrick-a-Rede-touwbrug-en-Gobbins-kliffenpad of ons report over de prachtige kliffen van Howth; gelegen net buiten Dublin

Carrick a rede, ropebridge touwbrug noordierland
De touwbrug bij Carrick-a-Rede met het kliffenpad

Dit report bewijst maar eens hoe dichtbij huis je zo’n waanzinnig uitzicht kunt ervaren!


Lees hier alles over hiken en wandelen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer