klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Dit zijn de top 5 mooiste kliffen van Europa!

Door de redactie van Mountainreporters

We nemen je mee naar vijf waanzinnige uitzichten… van die plekken waar je even aan het “randje van de wereld” staat en je zo klein kunt voelen. Dit zijn die momenten waarop je je beseft hoe mooi de natuur kan zijn.

1. The Cliffs of Moher, Ierland

Ierland’s wilde westkust met de beroemde Cliff’s of Moher  behoren tot de mooiste kliffen van Europa. Ze liggen in County Clare , een graafschap aan de Atlantische kust. Loop naar de top van O’Brien’s toren, een uitzichtpunt uit de 18e eeuw waar je een waanzinnig panorama hebt over de kliffen. Op heldere dagen zie je zelfs tot aan de Galway baai, Connemara’s Maumturk bergen en schiereiland Dingle. Ze zijn zo’n acht kilometer lang en grenzen aan de Burren.

de kliffen van Moher in Ierland
Cliffs of Moher, in county Clare, in Ierland

2. Madeira

Eerder schreven we op Mountainreporters al eens over de Cabo Girao: een steile klif op Madeira. Cabo Girao op Madeira is meteen ook de hoogste klif van Europa en mag daarom niet in dit rijtje ontbreken. Deze klif is niet meer zo ongerept omdat er een skywalk is aangelegd maar hierdoor kun je wel echt ervaren hoe hoog je bent en hoe steil de kliffen daadwerkelijk zijn.

Cabo girao
de Cabo Girao Skywalk: een glazen platform met een prachtig uitzicht de diepte in

3. Etretat, in het Franse Normandië

In het Franse Etretat vindt je de meest dramatische rotsen en kliffen van Normandië. Gelegen in een baai staan en ontstaan door erosie met een natuurlijke boog en een aantal hoge pieken. Dit uitzicht is door veel kunstenaars vastgelegd sinds Gustave Courbet en Claude Monet deze plek voor het eerst als onderwerp kozen voor een kunstwerk.

Entretat, Normandie kliffen
de kliffen bij Entretat

4. Cape Enniberg,  Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden is een groep van 18 eilanden met fantastische wandelmogelijkheden en tal van mooie kliffen. Ze zijn het meest ongerept en wild bij het uiterste noordpuntje van het noordelijkste eiland Viðoy.  Deze klif is een mekka voor natuurliefhebbers, birdwatchers en wandelaar. Op deze plek aan de Atlantische Oceaan nestelen de schattige “puffins” (papegaaiduikertjes) en zie je geregeld zeehonden voorbij zwemmen.

enniberg, faroer eilanden
Enniberg op het noordelijkste eiland van de Faeroër.

5. De Preekstoel in Noorwegen

Tja, het kan er soms erg druk zijn, maar het valt dan ook niet te ontkennen dat dit uitzicht in het rijtje van “Epische uitzichten” genoemd moet worden. We kunnen er echt niet om heen. De Noorse “Preikestolen” ligt 600 meter boven het water van het Lysefjord en het uitzicht is echt waanzinnig.

preikestolen
de Noorse Preekstoel: een van de beroemdste uitzichten in Europa

Wil je alles lezen over de wandeling naar de Preikestolen? Onze reporters Karin en Ilse maakten hem en schreven er over: hiken naar de preekstoel.

Krijg jij geen genoeg van waanzinnige uitzichten en wil je meer zien? Lees dan ons blog over Noord Ierland, waar je vlakbij Belfast aan de kust kunt hiken bij Carrick-a-Rede-touwbrug-en-Gobbins-kliffenpad of ons report over de prachtige kliffen van Howth; gelegen net buiten Dublin

Carrick a rede, ropebridge touwbrug noordierland
De touwbrug bij Carrick-a-Rede met het kliffenpad

Dit report bewijst maar eens hoe dichtbij huis je zo’n waanzinnig uitzicht kunt ervaren!


Lees hier alles over hiken en wandelen


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer