Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

In de Zwitserse Alpen ligt het lieflijke plaatsje Albinen. Zij hebben een bijzonder initiatief genomen om jonge gezinnen aan te trekken en op deze manier het dorp nieuw leven in te blazen. Zo kan een gezin bestaande uit vier personen tot 60.000 euro cash verdienen.

Wat zijn de voorwaarden?

Ben je jonger dan 45 jaar dan krijg je 21.500 per persoon, kinderen krijgen 8.500 euro. Je moet wel minstens 10 jaar in Albinen blijven wonen en zeker 170.000 euro investeren in het kopen of bouwen van een woning. Men hoopt ook dat het schooltje wat inmiddels gesloten is vanwege te weinig leerlingen, weer heropend kan worden met deze geldprijs.

“Je wordt omringd door prachtige bergen “

Matterhorn
Zwitserland, het land van de Matterhorn  (foto: MySwitzerland.com)

Mooie omgeving

Het is geen straf om in Albinen te gaan wonen qua omgeving. Het ligt in het Zuiden van Zwitserland op 1.275 meter hoogte. Je wordt omringd door prachtige bergen en vergezichten. De huizen die er staan zijn gericht op het zuiden dus zon genoeg. De grotere steden en gemeenten liggen vlakbij, wat ook perspectief biedt op een baan.

Wat als het niet lukt?

Wanneer het plan mislukt dan wordt Albinen vrij snel een groot rustoord. Lukt het plan wel dan trekt de gemeente tegen 2022 vijf nieuwe families aan met in totaal 10 volwassenen en 8 kinderen. In het meest optimistische geval komen er twee keer zo veel nieuwe inwoners en wordt het nog een heel levendig bergdorp.


Lees hier alle artikelen over Zwitserland


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in