Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

De 82-jarige Dale Sanders heeft een bijzonder record op zijn naam gezet. Als oudste man ter wereld liep hij de Appalachian Trail, een extreem lange hike van meer dan 3500 kilometer, dwars door Amerika.

Appalachian Trail door 14 staten van Amerika

De route ligt in het oosten van de Verenigde Staten, start in Georgia en eindigt in Maine, of andersom natuurlijk. Al in 1921 werd begonnen met de aanleg van de trail, die uiteindelijk in 1937 werd voltooid. De absolute kers op de taart is om de gehele route in één keer te lopen -of in ieder geval in hetzelfde seizoen-, iets dat zo’n 2500 hikers per jaar lukt. Het snelheidsrecord waarin deze route is afgelegd is 45 dagen.

Appalachian Trail Map
Appalachian Trail Map

Meer dan 7 maanden onderweg

Maar het snelheidsrecord was niet waar Dale Sanders voor meedeed. Hij wilde graag zijn 81-jarige voorganger van de troon stoten, en wachtte dus net iets langer met het lopen van de tocht. Uiteindelijk heeft hij zeven maanden (!) gedaan over het afleggen van de gehele route, maar het is hem gelukt!
Overigens was dit niet de eerste keer dat de oude Dale zo’n tijd van huis was. In 2015 (juist, toen was hij ook al 80) zakte hij in zijn kano solo de rivier de Mississippi af, vanaf de plek waar de rivier ontspringt in Minnesota tot aan de Golf van Mexico. Daar deed hij toen een symbolische 80 dagen over.

Video’s van voor, tijdens en na zijn extreme hike

Dale gaat lekker met z’n tijd mee, en is erg fanatiek op Facebook en zijn eigen website The Grey Beard Adventurer. Zo plaatste hij voorafgaand aan zijn monstertocht deze teaser.

Gelukkig is er ook een filmpje van ná dat hij de trail gelopen heeft.

Meer weten over de indrukwekkende trek? Check dan onderstaand filmpje Appalachian Trail in 5 minutes en je bent helemaal bijgepraat!

Hoofdfoto: http://www.greybeardadventurer.com/

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in