ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Alicante, een mooie Spaanse badplaats aan de Costa Blanca kent zowel letterlijk als figuurlijk vele hoogtepunten.

Een van de hoogtepunten is Castillo de Santa Bárbara. De Moren hebben in een ver verleden Alicante veroverd en bovenop de rots Benacantil een prachtige vesting gebouwd. Vanuit hier heb je een magnifiek uitzicht over de stad, de zee en verder prachtige omgeving. Alicante voelt verder aan als een levendige en sfeervolle plek zeker wanneer je in de omgeving van de boulevard en haven verblijft.

Castillo de Santa Barbara
Castillo de Santa Barbara ( foto Wikimedia)

Castillo de Santa Bárbara

Dit kasteel is een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa, gelegen op het hoogste punt van Alicante. Voor een paar euro kun je de lift pakken naar boven vanaf de Explanada de Espana maar het is natuurlijk veel leuker om dit wandelend te doen. Je komt dan door kleine steegjes en straatjes van de oude wijk Santa Cruz. Met gemak kun je hier  een paar uurtjes ronddwalen. Je vindt er verschillende pleintjes en historische gebouwen. Verder zijn er voldoende mogelijkheden om heerlijk tapas te gaan eten in een van de vele restaurantjes. Vervolgens breng je een bezoek aan Parc de La Ereta, in dit park vind je de rust en kun je volop genieten van de natuur. Vanuit dit park volg je het goed aangelegde wandelpad wat steeds steiler wordt maar dit ben je snel weer vergeten wanneer je het uitzicht ziet vanaf de kasteeltoren, adembenemend!

Explanada de Espana
Explanada de Espana

Op de fiets het achterland in

Huur een fiets en ga op verkenning in het heuvelachtige achterland van Alicante. Een mooie route is de rit van 22 kilometer naar het bergdorp Busot. Start van deze tocht is vanuit het centrum van Alicante. Je overbrugd tijdens deze route een hoogteverschil van 500 meter met aan het einde een mooi uitzicht over de stad. Je moet dan ook zeker een bezoek brengen aan de Cuevas de Canelobre die ook in Busot zijn gelegen.

Deze kalksteengrotten zijn wederom ontdekt door de Moren en zijn prachtig verlicht

Kalksteen grotten
Kalksteen grotten

Slapen op grote hoogte in Estudiotel

Estudiotel is het hoogste gebouw van de stad, het telt maar liefst 30 verdiepingen! Mooi is dit hotel niet maar daar gaat het in dit geval ook niet om. De reden om hier te gaan slapen is dat je alwéér een geweldig uitzicht krijgt over het strand, haven en zee. Geniet van de zonsondergang!

Luchtballon

Geniet vanuit een luchtballon

Vanuit je luchtballon

Maar natuurlijk kun je het nog hogerop zoeken! Vliegen boven de stad mag helaas niet maar er is nog zoveel moois te zien in de provincie Alicante. Laat je bijna geruisloos zweven boven de bergen, palmboomgaarden en andere mooie kustplaatsen aan de Costa Blanca.

Meer Spanje op mountainreporters en spain.info

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.