Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Bezoek tijdens de herfst de twee langste en meest indrukwekkende hangbruggen van Duitsland

Reisinspiratie van Karin Nijhof

Duitsland kent twee geweldig mooie voetgangershangbruggen. Het is nu de beste en mooiste tijd om een bezoek te brengen aan deze twee hangbruggen. De herfst heeft haar intrede gedaan en dat zorgt voor spectaculaire kleuren. Ga vroeg in de ochtend zodat het nog mistig is, en ontdek de mysterieuze kant van deze twee voetgangershangbruggen. Ze worden ookwel de Geierlay (in Hunsrück) en de Titan-RT (in Harz, het Rappbodetal) genoemd.

Bekijk hier alle verrassende reizen naar Duitsland > Pharos Reizen Duitsland

De laatstgenoemde is de langste van de twee. Beiden hebben hun eigen charme. Zo loopt de Titan-RT naast een stuwdam, en bevindt zich de Geierlay tussen twee dorpen in. In dit artikel geef ik tips wanneer je naar één van de twee bruggen toe gaat. Beide bruggen bevinden zich op slechts drie à vier uur rijden van mijn woonplaats Zwolle.

Geierlay

De Geierlay

De Geierlay was heel even de langste voetgangersbrug van Duitsland. Deze brug in Hunsrück bevindt zich tussen de dorpen Mörsdorf en Sosberg in. De Brug hangt op honderd meter hoogte, boven boomtoppen en is 360 meter lang. Er zijn een aantal grote parkeerplaatsen in Mörsdorf. Daarnaast is er ook een bezoekerscentrum aanwezig met een toilet. Er staan parkeerautomaten waarbij je alleen met kleingeld kan betalen. Van het parkeergeld wordt de hangbrug onderhouden. De brug zelf is gratis. Vanaf de parkeerplaatsen (dichtstbijzijnde is Friedhof) is het twintig minuten lopen naar de brug. De brug is 365 dagen per jaar open (alleen met heel slecht weer dicht) en er kunnen 500 mensen gelijktijdig over steken.

Zon en nevel zorgen voor de meest magische momenten

Het is aan te raden om vroeg naar de brug te gaan. Hoe eerder je er zal zijn, bijvoorbeeld met zonsopkomst, hoe spectaculairder je de brug ervaart. Zon en nevel zorgen voor de meest magische momenten. De meesten toeristen komen halverwege de ochtend. Een ochtend vroeg opstaan, is het dus zeker waard. Ook vanuit Sosberg kun je bij de brug komen, je rijdt dan over de Saar-Hunsrück-Steig. Dit dorp is minder toeristisch en daarom ook rustiger.

Geierlay
Geierlay
Geierlay

Wandel en fietspaden

Veel mensen kiezen ervoor om na een bezoek aan de brug direct terug naar de parkeerplaats te gaan. Dit is jammer want er zijn mooie wandel- en fietspaden rondom de Geierlay en de omgeving is wunderschön. De wandelroutes variëren van drie tot veertien kilometer.

wandelroutes Geierlay

Titan-RT,

De Titan-RT is momenteel de langste voetgangershangbrug van Duitsland. Deze brug heeft een lengte van 458,5 meter en bevindt zich boven het stuwmeer de Rappbodetal. De brug is in tien maanden tijd gebouwd en hangt honderd meter boven de grond. Pas bij windkracht 6 gaat de brug dicht. De locatie van de brug is in de stad Oberharz am Brocken, Rappbodetalsperre.

Titan-RT: de langste voetgangershangbrug van Duitsland

De Titan-Rt. is gebouwd naast een stuwdam waar je met de auto overheen kunt rijden. Er zijn aan beide kanten van de brug parkeerplaatsen met parkeermeters en toiletten. Deze brug is enorm toeristisch! Vanaf 8.00 is de hangbrug open. Een ticket kost zes euro en koop je in een automaat dat voor de brug staat. Om 9.00 is het informatiecentrum geopend waar je dan ook een ticket kunt kopen. Vanaf dat moment zal je er nooit meer alleen zijn.

Titan-rt, langste voetgangershangbrug Duitsland
Titan-rt, langste voetgangershangbrug Duitsland
Titan-rt, langste voetgangershangbrug van Duitsland
Titan-rt, langste voetgangershangbrug van Duitsland

Activiteiten met Harzdrenalin

Er is meer! De mensen die opzoek zijn naar adrenaline en avontuur zitten hier goed. Onder de brug bevindt zich een platform. Vanaf dit platform kun je een “vrije val” maken, 75 meter de diepte in. Het wordt ook wel de GigaSwing genoemd. Spectaculaire beelden van de vrije val vind je hier.

Daarnaast is er Europa’s langste dubbelzijdige MegaZipline gebouwd en kun je in een speciaal tuigje loodrecht de stuwdam aflopen. De GigaSwing is populair, reserveer de tickets via de website van Harzdrenalin.

Titan-Rt, langste voetgangershangbrug van Duitsland.
Titan-Rt, langste voetgangershangbrug van Duitsland.

De vergelijking

Beide bruggen heb ik in de herfst bezocht. Dit is ook echt wel een aanrader omdat de bomen dan de meest mooie kleuren aannemen. Daarnaast heb ik de bruggen bij zonsopkomst bezocht. Beide keren waren er niet meer dan een tiental mensen op de brug. De Geierlay heb ik als meest mooie brug ervaren. Dit komt doordat je echt boven de boomtoppen zweeft. In de winter wanneer de bomen bedekt zijn met een witte laag sneeuw moet het uitzicht ook fantastisch zijn.

Bekijk hier: de mooiste wandelroutes van Duitsland


Lees hier alle artikelen over Duitsland


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer