Allalin is de ‘makkelijkste’ berg boven de 4000 meter

Door: Pauline van der Waal | Saas-Fee

Saas-Fee wordt omringd door achttien bergtoppen boven de 4000 meter, de zogenoemde vierduizenders. Niet alleen een prachtig gezicht, ook een waanzinnige uitdaging voor bergbeklimmers. Op zoek naar een nieuw doel voor je vakantie? Beklim dan je eerste berg boven de 4000 meter!

Foto: Saastal Tourismus AG

Paradijs voor bergbeklimmers

In de directe omgeving van Saas-Fee liggen 33 verschillende klimtochten op de recreatieve sporter en actieve vakantieganger te wachten. Je kunt kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod. Er zijn in totaal zes via ferrata’s (klettersteig), zes bergtochten en 21 tochten op flinke hoogte om te verkennen. Voor je eerste vierduizender is de Allalin een goede keuze.

De top van de Allalin op 4027 meter hoogte

De Allalin is niet voor niets de meest gekozen top als het gaat om een eerste ervaring naar deze hoogte. Het is namelijk ook de ‘makkelijkste’ berg om te beklimmen. Makkelijk is hier natuurlijk relatief, maar eigenlijk lukt het iedereen die de poging doet om de top op 4027 meter boven zeeniveau te bereiken. Samen met je berggids en andere klimmers beleef je het moment om voor de eerste keer boven de magische 4000 meter grens te klimmen.

Foto: Saastal Tourismus AG

Meer over Saas-Fee

Vanaf de bergtop kijk je richting het Saastal in de verte. Naast Saas-Fee liggen ook Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen in dit dal. Saas-Fee mag dan de grootste en meest bekende van de vier zijn, ook hier is de typisch Zwitserse sfeer bewaard gebleven. Dit komt mede doordat het dorp geheel autovrij is en er veel oude houten huizen staan. Een charmant dorp omringd door maar liefst achttien bergen boven de 4000 meter, dus na de Allalin ben je zeker nog niet door je uitdagingen heen…

Wil je meer lezen over wat Saas-Fee te bieden heeft? Kijk dan op de website van Saas-Fee.

Christof R. Schmidt Photography

Meteen boeken?

Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om op de top te staan? Je kunt direct een pakket boeken met de treffende naam ‘Mein 1. Viertausender’. In het pakket zit de metro richting gletsjer, je klimuitrusting (met uitzondering van schoenen en rugzak) en natuurlijk de berggids en de beklimming zelf. Je hotel of pension kun je bij het pakket zelf kiezen.

Zicht op Allalin in de zomer. Foto: Saastal Tourismus AG

Bespaar met de SaastalCard

Je kunt in Saas-Fee gebruik maken van de SaastalCard. Deze kost voor volwassenen CHF 7,- en voor kinderen de helft. Met deze kaart kun je gratis met een aantal liften en maak je tevens gratis gebruik van het openbaar vervoer. Daarnaast krijg je nog veel meer korting. Check de website voor de exacte spelregels.

Hoofdfoto: Saastal Tourismus AG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.