klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Ben je niet bang voor een pittige uitdaging en ben je bereid om tot grote hoogtes te pieken? Vind je het helemaal tof als hier een goed doel aangekoppeld is? Dan weet ik zeker dat de Kili-Challenge iets voor jou is! Bij deze challenge van War Child beklim je de Kilimanjaro én haal je geld op om oorlogskinderen te helpen.

Beklimming

De Kilimanjaro in het prachtige Tanzania wordt beklommen via de Machame route. Deze route is ongeveer 62 kilometer lang en er zijn zeven dagen voor uitgetrokken. Het startpunt is de Machame Gate, dit punt ligt midden in het regenwoud ten zuiden van de Kilimanjaro. Vanuit daar loop je door geweldige bossen en heide zones naar het Shira plateau. Daarna passeer je zuidelijke ijsvelden onderweg naar Barafu Camp om vervolgens door te gaan naar de top.

Op de terugweg wordt het Millenium Camp bereikt via de Mweka route. Hier wordt nog een nacht doorgebracht om de dag erna terug te keren naar Arusha. Er staat vijfenhalve dag gepland om de Uhuru Peak te bereiken. Op deze manier is de acclimatisatie het best en is de kans om de top te bereiken het grootst.

De route. Foto http://africanaturaltours.blogspot.nl/

Het beklimmen van de Kilimanjaro is zeker geen piece of cake. Daarom word je goed voorbereid op de tocht en word je goed begeleid tijdens de tocht door Mountain Network. Maar ook War Child helpt mee om je klaar te stomen voor de beklimming. Er worden drie voorbereidende bijeenkomsten georganiseerd, waaronder een trainingsweekend in de Belgische Ardennen en je ontvangt een uitgebreide trainings- en uitrustingshandleiding.

Wanneer?

Er zijn drie data om te vertrekken. Deze vallen op 20, 23 en 29 januari. Er is alleen nog plek in de groep van 23 januari. Je brengt 7 dagen door op de berg maar in totaal duurt de reis 10 dagen.

Kilimanjaro

Kosten

Het totale kostenplaatje komt neer op 2665 euro per persoon. Hierin begrepen zitten maaltijden, overnachtingen, reisbegeleiding, permits, transfers en voorbereidende bijeenkomst. De vlucht, visa, inentingen en je uitrusting betaal je zelf. War Child rekent zo’n 4000 euro voor alles in totaal.

Fondsenwerving

Naast de bovenstaande kosten daagt War Child je uit om 2400 euro aan fondsen te werven. Dit lijkt heel veel maar het is de afgelopen drie jaar alle deelnemers gelukt! Ook hier staat War Child je bij met persoonlijke coaching, promotiemateriaal en een fondsenwerving workshop.

Kilimanjaro

Inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je inschrijven? Of wil je doneren aan War Child? Dat doe je hier! Dit kun je doen als solist, maar ook met een stel vrienden, familie of collega’s. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie en om de andere deelnemers te volgen. Voor meer vragen kun je ook mailen naar challenge@warchild.nl

Bron en foto’s: www.warchild.nl/kili-challenge

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer