Bezoek de indrukwekkende krijtrotsen in Noord-Frankrijk

Door Karin Nijhof

Het ideale weekendje weg, naar het strand maar toch in het buitenland, lijkt om de hoek te liggen. Er wordt Frans gesproken en toch blijkt het slechts drie uur rijden van Utrecht te zijn. Ik heb het over de kaap, Le Cap Blanc Nez. Deze kaap ligt in het noorden van Frankrijk, dichtbij Calais. Op slechts zestien kilometer afstand ligt er een tweede kaap, Le Cap Gris Nez. De omgeving is er fantastisch en het natuurlandschap leent zich uitstekend voor mooie wandeltochten.

Bonjour Cap Blanc Nez

Voor alle Frans sprekende mensen onder ons, is de naam van de kaap logisch te verklaren. Nez is het Franse woord voor neus. De kenners en geografen onder ons weten dat nez ook wordt gebruikt voor een landtong of kaap, een hoge rots.

Foto: Eric Desaunois

Met Cap Blanc Nez wordt bedoeld, witte stranden met witte krijtrotsen. De witte krijtrotsen met daarachter een helder blauwe zee en uitgestrekte stranden zorgen voor veel zon-en-zwemplezier.

Daarnaast is deze plek bekend om het vinden van fossielen. Vanzelfsprekend is het meenemen van de fossielen strafbaar. Bijzonder is dat je bij heldere dagen Engeland kunt zien liggen. De andere kaap, le Cap Gris Nez, ligt op 33 kilometer van Engeland. Door erosie zijn er delen van kliffen afgebroken. Hierdoor is het pad niet meer volledig toegankelijk.

Een serieuze wandeltocht

Tussen Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez ligt de baai van Wissant. Voor de echte wandelaars onder ons is dit een serieuze wandeltocht van 32 kilometer tussen beide kapen. Je kunt ervoor kiezen om over het strand te lopen of door de prachtige natuurgebieden in de duinen, langs de G120. Beide kan natuurlijk ook, omdat het geen rondje is die je loopt. Het is in ieder geval handig om rekening te houden met de getijden.

Wimereux

Onderweg kun je zelfs nog bomkraters en bunkers uit de tweede wereldoorlog tegen komen

Bij vloed, moet je wel de route door de duinen kiezen. Al zal dit geen straf zijn! Onderweg kun je zelfs nog bomkraters en bunkers uit de tweede wereldoorlog tegen komen. Wil je een kortere wandeling maken. Vertrek dan vanuit het plaatsje, Sangatte. Loop vervolgens via de kust naar Cap Blanc Nez. Hoe dichter je bij de top komt, hoe ruiger het landschap wordt.

Nog meer krijtrotsen

Ben je onder de indruk van de indrukwekkende krijtrotsen? Plan dan je reis naar Normandië. De krijtrotsen van Étretat, staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De vormen van de rotsen zijn ontstaan door de combinatie van wind en zee. De meest bekende is de vorm van een olifant en wordt l’Aiguille genoemd. De turquoise zee zorgt voor een prachtig totaal plaatje.

Opaalkust Zuid_Baie d’Authie ©A.Chaput Pas-de-Calais Tourisme

Bron tekst: frankrijkpuur.nl | bonjourfrankrijk.nl | pas de calais
Bron hoofdfoto: www.mincoin.com
Overige foto’s: Flickr | Wikimedia Commons


Lees hier meer over actieve reizen naar Frankrijk


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer