Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Bezoek de indrukwekkende krijtrotsen in Noord-Frankrijk

Door Karin Nijhof

Het ideale weekendje weg, naar het strand maar toch in het buitenland, lijkt om de hoek te liggen. Er wordt Frans gesproken en toch blijkt het slechts drie uur rijden van Utrecht te zijn. Ik heb het over de kaap, Le Cap Blanc Nez. Deze kaap ligt in het noorden van Frankrijk, dichtbij Calais. Op slechts zestien kilometer afstand ligt er een tweede kaap, Le Cap Gris Nez. De omgeving is er fantastisch en het natuurlandschap leent zich uitstekend voor mooie wandeltochten.

Bonjour Cap Blanc Nez

Voor alle Frans sprekende mensen onder ons, is de naam van de kaap logisch te verklaren. Nez is het Franse woord voor neus. De kenners en geografen onder ons weten dat nez ook wordt gebruikt voor een landtong of kaap, een hoge rots.

Foto: Eric Desaunois

Met Cap Blanc Nez wordt bedoeld, witte stranden met witte krijtrotsen. De witte krijtrotsen met daarachter een helder blauwe zee en uitgestrekte stranden zorgen voor veel zon-en-zwemplezier.

Daarnaast is deze plek bekend om het vinden van fossielen. Vanzelfsprekend is het meenemen van de fossielen strafbaar. Bijzonder is dat je bij heldere dagen Engeland kunt zien liggen. De andere kaap, le Cap Gris Nez, ligt op 33 kilometer van Engeland. Door erosie zijn er delen van kliffen afgebroken. Hierdoor is het pad niet meer volledig toegankelijk.

Een serieuze wandeltocht

Tussen Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez ligt de baai van Wissant. Voor de echte wandelaars onder ons is dit een serieuze wandeltocht van 32 kilometer tussen beide kapen. Je kunt ervoor kiezen om over het strand te lopen of door de prachtige natuurgebieden in de duinen, langs de G120. Beide kan natuurlijk ook, omdat het geen rondje is die je loopt. Het is in ieder geval handig om rekening te houden met de getijden.

Wimereux

Onderweg kun je zelfs nog bomkraters en bunkers uit de tweede wereldoorlog tegen komen

Bij vloed, moet je wel de route door de duinen kiezen. Al zal dit geen straf zijn! Onderweg kun je zelfs nog bomkraters en bunkers uit de tweede wereldoorlog tegen komen. Wil je een kortere wandeling maken. Vertrek dan vanuit het plaatsje, Sangatte. Loop vervolgens via de kust naar Cap Blanc Nez. Hoe dichter je bij de top komt, hoe ruiger het landschap wordt.

Nog meer krijtrotsen

Ben je onder de indruk van de indrukwekkende krijtrotsen? Plan dan je reis naar Normandië. De krijtrotsen van Étretat, staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De vormen van de rotsen zijn ontstaan door de combinatie van wind en zee. De meest bekende is de vorm van een olifant en wordt l’Aiguille genoemd. De turquoise zee zorgt voor een prachtig totaal plaatje.

Opaalkust Zuid_Baie d’Authie ©A.Chaput Pas-de-Calais Tourisme

Bron tekst: frankrijkpuur.nl | bonjourfrankrijk.nl | pas de calais
Bron hoofdfoto: www.mincoin.com
Overige foto’s: Flickr | Wikimedia Commons


Lees hier meer over actieve reizen naar Frankrijk


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer