Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Ken je dat? Je gaat een grote stad bezoeken maar gaat eigenlijk alleen naar de bekende bezienswaardigheden. Je trekt de stad in, kent de grote shopping centers en gebruikt de grote wegen die je hiernaar leiden. Je neemt sneller de auto of het openbaar vervoer dan de fiets doordat er nauwelijks wandelpaden zijn en in de voorstad of minder bekende buurten kom je eigenlijk niet. Bordeaux wil hier verandering in brengen.

Les Refuges Périurbains

Zoals bij de meeste steden is de voorstad van Bordeaux niet of nauwelijks bekend onder mensen. Stedelingen hebben een slecht beeld van de voorsteden en politici besteden er te weinig aandacht aan. De voorsteden lijken een eigen leven te leiden, genegeerd door de grote stad. Bordeaux vindt het tijd dat deze onontdekte steden worden gezien als een verrijking en heeft het prachtige kunstproject Les Refuges Périurbains bedacht.

Bordeaux
De hutten liggen rondom Bordeaux

Slapen in een uil of een wolk

Les Refuges Périurbains zijn kort samengevat tien kunstobjecten waar je kunt overnachten, te vinden in verschillende parken en uithoeken rondom Bordeaux. En het blijft niet bij deze tien, de komende jaren zullen er nog meer gebouwd worden. Stedelijke wandelingen bevorderen als een openluchtactiviteit is het idee achter het project, toegankelijk voor iedereen. In de hoop dat stedelijke mensen vaker de natuur in trekken. Om de schoonheid van de onbekende plekken te (her)ontdekken. De overnachtingen in de kunstobjecten zijn gratis. In elk hutje kunnen ongeveer 9 personen. Elk hutje heeft een unieke vorm en is ongeveer 15 m2. Zo kan je overnachten in een uil, ster, grote schelp, wolk etc. Er is geen elektriciteit en geen toegang tot water. Het bestaat uit bedden en een gemeenschappelijke ruimte. De wandeling brengt je langs de verschillende kunstobjecten en kan voltooid worden in 5 tot 6 dagen. Zou jij dit doen? Ik ben in ieder geval razend enthousiast!

Genoeg gekletst, de onderstaande beelden spreken voor zich. Voor meer informatie en boekingen http://lesrefuges.bordeaux-metropole.fr/

LES REFUGES PÉRIURBAINS
De wolk
Les Refuges Périurbains
De neptunea
Les Refuges Périurbains
De uilen
Les Refuges Périurbains
De prisma
Les Refuges Périurbains
De hangmat
Les Refuges Périurbains
De boomstam
Les Refuges Périurbains
De ster
Les Refuges Périurbains
La Nuit Américaine
Les Refuges Périurbains
Lekker knus in de wolk
Les Refuges Périurbains
In de hangmat
Les Refuges Périurbains
In de boomstam

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer