ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Ken je dat? Je gaat een grote stad bezoeken maar gaat eigenlijk alleen naar de bekende bezienswaardigheden. Je trekt de stad in, kent de grote shopping centers en gebruikt de grote wegen die je hiernaar leiden. Je neemt sneller de auto of het openbaar vervoer dan de fiets doordat er nauwelijks wandelpaden zijn en in de voorstad of minder bekende buurten kom je eigenlijk niet. Bordeaux wil hier verandering in brengen.

Les Refuges Périurbains

Zoals bij de meeste steden is de voorstad van Bordeaux niet of nauwelijks bekend onder mensen. Stedelingen hebben een slecht beeld van de voorsteden en politici besteden er te weinig aandacht aan. De voorsteden lijken een eigen leven te leiden, genegeerd door de grote stad. Bordeaux vindt het tijd dat deze onontdekte steden worden gezien als een verrijking en heeft het prachtige kunstproject Les Refuges Périurbains bedacht.

Bordeaux
De hutten liggen rondom Bordeaux

Slapen in een uil of een wolk

Les Refuges Périurbains zijn kort samengevat tien kunstobjecten waar je kunt overnachten, te vinden in verschillende parken en uithoeken rondom Bordeaux. En het blijft niet bij deze tien, de komende jaren zullen er nog meer gebouwd worden. Stedelijke wandelingen bevorderen als een openluchtactiviteit is het idee achter het project, toegankelijk voor iedereen. In de hoop dat stedelijke mensen vaker de natuur in trekken. Om de schoonheid van de onbekende plekken te (her)ontdekken. De overnachtingen in de kunstobjecten zijn gratis. In elk hutje kunnen ongeveer 9 personen. Elk hutje heeft een unieke vorm en is ongeveer 15 m2. Zo kan je overnachten in een uil, ster, grote schelp, wolk etc. Er is geen elektriciteit en geen toegang tot water. Het bestaat uit bedden en een gemeenschappelijke ruimte. De wandeling brengt je langs de verschillende kunstobjecten en kan voltooid worden in 5 tot 6 dagen. Zou jij dit doen? Ik ben in ieder geval razend enthousiast!

Genoeg gekletst, de onderstaande beelden spreken voor zich. Voor meer informatie en boekingen http://lesrefuges.bordeaux-metropole.fr/

LES REFUGES PÉRIURBAINS
De wolk
Les Refuges Périurbains
De neptunea
Les Refuges Périurbains
De uilen
Les Refuges Périurbains
De prisma
Les Refuges Périurbains
De hangmat
Les Refuges Périurbains
De boomstam
Les Refuges Périurbains
De ster
Les Refuges Périurbains
La Nuit Américaine
Les Refuges Périurbains
Lekker knus in de wolk
Les Refuges Périurbains
In de hangmat
Les Refuges Périurbains
In de boomstam

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.