Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Breng een bezoek aan deze “roze” meren in Europa!

Door Karin Nijhof

Altijd al een bezoek aan een roze meer op je bucketlist staan? Maar vind je Mexico, San Pedro de Atacama en Australië te ver? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ook binnen Europa zijn er namelijk roze meren te vinden! in Spanje mag je er zelfs in drijven! Hoe leuk is dat! Benieuwd waar je nog meer deze roze meren binnen Europa kunt vinden? Lees dan verder.

Frankrijk

Het eerste meer die we het dichtstbij huis vinden ligt in Frankrijk! Helaas wel in het zuiden van Frankrijk. Een vliegticket hoef je in ieder geval niet te boeken om op de plek van deze bestemming te komen. Voer het Franse dorp, Aigues-Mortes op de Tom Tom in. Om nog specifieker te zijn, Les Salines du midi. Et voila, de Tom Tom leidt je naar het bewonderenswaardige roze meer in Frankrijk. Het dorp, Aigues-Mortes, ligt tussen de plaatsen Toulouse en Monaco in. De naam van het dorp betekent letterlijk, dode wateren. In het dorp wordt nog op een traditionele manier zout gewonnen. Naast het roze meer kun je een zoutberg beklimmen en vind je er de bekende roze flamingo’s!

Roze meer in San Pedro d'Atacama
Roze meer in San Pedro de Atacama, fotocredits: Karin Nijhof

Spanje

Het tweede roze meer is te vinden in Spanje aan de Spaanse Costa Blanca en ligt op circa 200 kilometer rijden van de stad, Valencia. En zoals ik al zei, in dit meer mag je drijven! Dus bikini mee en gaan. Torrevieja is de naam van het Spaanse stadje waar het magische meer te bewonderen is. Het meer heeft een helende werking en schijnt ook goed als schrub voor je huid te zijn. Een combinatie van slib van modder en een hoog zoutgehalte kunnen zorgen voor verlichting van huid- en ademhalingsproblemen. De roze kleur van het meer komt door de aanwezigheid van micro-organismes en micro-zeewier.

Er zijn geen douches, dus neem zeker water mee om je af te spoelen!

Wil je het meer op een unieke wijze verkennen? Huur een mountainbike in het stadje “La Mata” waar ook de meeste flamingo’s te bewonderen zijn. Om de roze kleur van het meer goed te kunnen zien is het van belang dat je Salina de Torrevieja bezoekt wanneer de zon schijnt. Er zijn geen douches, dus neem zeker water mee om je af te spoelen! Het kan zijn dat er speciale openingstijden zijn om het meer te bezoeken. Check deze openingstijden vooraf en kom niet voor verrassingen te staan.

Flamingo's in San Pedro de Atacama
Flamingo’s in San Pedro de Atacama, fotocredits Karin Nijhof

Buiten Europa

De meer bekende roze meren zijn buiten Europa te vinden in onder andere Mexico, Australië en San Pedro de Atacama, (Chili).


Lees meer artikelen van onze reporters op Mountainreporters


Bron tekst: wearetravellers en 3opreis

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer